Cum arata negocierile din culise pentru salvarea bancilor. In urma cu cateva saptamani, cele mai puternice institutii de reglementare din tara si cei mai importanti bancheri s-au invalmasit intr-o fortareata din Lower Manhattan: cladirea Fed-ului din New York, intr-o incercare disperata de a opri dezastrul. O introspectie in ceea ce inseamna lumea financiara, o retea de relatii si de companii interdependente, ne arata cat de fragila este aceasta lume care a inceput sa se scufunde incet in ultimele saptamani, scrie Ziarul Financiar.

Criza imobiliara face victime printre "gulerele albe". Karl Petrikovics, directorul general executiv al Immovinanz AG, cel mai mare fond austriac de investitii imobiliare si al Immoeast AG, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Austria si unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata imobiliara europeana si, implicit, si de pe cea romaneasca, si-a anuntat astazi demisia din ambele functii care va intra in vigoare imediat, scrie Capital.

Cealalta fata a lumii. Zarurile au fost aruncate: dezvoltatorul eRepublik a lansat versiunea beta si a obtinut prima finantare externa. O stie orice gamer, urmeaza nivelul trei. Construit pe trei module – militar, economic si politic – jocul s-a inspirat din batranul joc cu zaruri de strategie si tehnica militara Risc, pe care au fost grefate elemente din lumea reala, scrie Money Express.

Cele mai bune 10 jocuri gratuite, in versiune full. Grand Theft Auto, F.E.A.R. sau Command & Conquer. In numele promovarii, multi producatori ofera gratuit versiuni full ale titlurilor mai vechi. Am realizat o selectie cu cele mai bune 10 dintre ele, pe care vi le prezinta Chip.ro.

Kotter: Aveti nevoie de mai multi lideri. Problema companiilor de pe pietele emergente si, implicit, a celor din Romania nu este legata de stilul nepotrivit de leadership, ci de faptul ca nu dezvolta suficienti lideri care sa isi exercite abilitatile la toate nivelurile din organizatie si sa creeze un mecanism care sa propulseze compania, este de parere John Kotter, profesor la Harvard Business School, unul dintre cei mai importanti experti la nivel mondial in leadership si schimbare, scrie Business Standard.

Top DailyBusiness.ro: Cei mai influenti 25 oameni din online-ul romanesc. Plecand de la topul celor mai influenti oameni din Web realizat de revista americana Business Week, pe blogul lui Orlando Nicoara a pornit o dezbatere despre cum ar trebui sa arate lista celor mai influenti oameni din online-ul local. DailyBusiness.ro a realizat si argumentat ierarhia celor mai influenti 25 oameni din internetul autohton. Criteriile folosite in realizarea acestui top sunt anvergura afacerilor derulate, rolul jucat in formarea si dezvoltarea industriei si potentialul de a influenta afacerile din online in urmatorii ani.

Fostul sef al Wizrom castiga 1 mil. euro din outsourcing. Cristian Udrescu, fostul director general al producatorului local de software pentru mediul de afaceri Wizrom Software, este de anul trecut presedintele companiei PayLogic, furnizor de servicii de outsourcing de personal, care anticipeaza o cifra de afaceri de un milion de euro anul acesta. El a fondat PayLogic in anul 2001 impreuna cu sotia sa, Mihaela Udrescu, cei doi controland integral compania. Sotii Udrescu aveau un pachet minoritar de actiuni la Wizrom, scrie Ziarul Financiar.

Capitalisti de prerie. Un mic start-up din Kansas City se ocupa acum de 12% din toate tranzactiile bursiere din Statele Unite. Despre BATS si cum se zguduie din temelii Wall Street. Este ora 09:30 si terenurile de joaca ale capitalismului american s-au deschis pentru afaceri. Pe aglomeratul ring al New York Stock Exchange din Manhattan, brokerii isi tipa ordinele, incepe povestea Money Express.

Topul celor mai inovative concepte de la salonul auto de la Paris. Usi - foarfeca, propulsie electrica sau designul inspirat dintr-un joc playstation sunt doar cateva din elementele masinilor-concept prezentate la salonul auto de la Paris. Producatorii auto au adus la Paris, anul acesta, masini cu design futurist, inspirate din natura, ecologice sau pur si simplu ciudate. StiriAuto va prezinta in continuare topul celor mai inovative concepte de la salonul auto de la Paris.

Facelift pentru Skoda Octavia. Actuala generatie a celui mai de succes model de la Skoda, compacta Octavia, a primit o binevenita operatiune de facelift. In principal, noutatile vizeaza partea de design, atat la interior, cat si la exterior. Cele mai evidente schimbari exterioare sunt la grupurile optice, calandru si parasocuri, scrie AutoNews.

Citeste in Revista presei si:

  • Rom. libera: Orfani romani, vanduti cu 1.000 de euro pe piata sexului
  • Capital: 95 miliarde de dolari pentru constructia unui "oras in oras"
  • Cotidianul: Ancheta parlamentara: Ceausescu nu a avut conturi in strainatate
  • Gandul: Gigi Becali a devenit, fara sa stie, cel mai bogat roman
  • Descopera: S-au gasit cele mai vechi “urme de picior” de pe Pamant
  • Gandul: Un roman–profesor universitar si cercetator, la 34 de ani
  • Click: Abramovici si-a luat iaht de 400.000.000 $
  • Romania libera: 7 cauze ascunse ale oboselii