Rezolutia si calitatea lentilelor sunt principalele criterii dupa care trebuie sa ne orientam atunci cand alegem o camera web, sustin specialistii din domeniu. In Romania, camerele de 1.3 MP sunt cel mai bine vandute.

Fie ca ne place sau nu, mentinerea relatiilor prin intermediul internetului reprezinta un standard de viata pentru tot mai multi dintre noi. Iar imaginea si sunetul sunt doua conditii principale pentru o experienta online de succes.

De aceea, camera web incepe sa joace un rol esential intre perifericele standard cu care trebuie sa fie echipat atat computerul de acasa, cat si cel de la locul de munca. Este important, desigur, sa poti trimite e-mailuri zilnic, sa folosesti programe care iti permit sa tii legatura in timp real atat cu cei dragi, cat si cu colegii sau partenerii de afaceri. Dar este la fel de important si sa fii vazut in acest timp. "Tot mai multi angajatori le cer candidatilor sa sustina interviurile, in vederea angajarii, prin webcam", spune Dirk Sturny, cercetator Logitech.

Integral in Romania libera.