In ciuda teoriilor legate de contractarea pietei muncii din Spania si Italia, sumele trimise de romanii de peste granita au continuat sa creasca si anul acesta.

Romanii care lucreaza peste hotare par hotarati sa darame teoriile privind reducerea substantiala a sumelor de bani care intra in Romania prin intermediul lor. In perioada ianuarie-iulie 2008, in Romania au intrat prin intermediul transferurilor curente peste 4,6 miliarde de euro, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.

Aceasta suma consemneaza o crestere cu 400 de milioane de euro fata de perioada similara a anului trecut si cu 600 de milioane de euro fata de ianuarie-iunie. Ce-i drept, veniturile din munca, incadrate si ele la transferurile romanilor care muncesc in afara granitelor, au scazut cu 200 de milioane de euro in 2008 fata de 2007.

Analistul economic Liviu Voinea, directorul GEA, vede toata aceasta situatie ca o stagnare a intrarilor de bani, insa nu crede ca, cel putin pana la finele acestui an, vom asista la o diminuare importanta a intrarilor de valuta de la romanii din strainatate.

Cotidianul