10 intrebari la care toata lumea ar vrea un raspuns. Investitorii, managerii, clientii bancilor sau jucatorii de pe Bursa sunt confuzi in aceasta perioada. Ziarul Financiar a selectionat 10 din cele mai frecvente intrebari. 1. Cat mai pot scadea actiunile?; 2. Este un moment bun de cumparare de actiuni?; 3. Cat va fi cursul in 2009?; 4. Cum pot fi afectati salariatii din economie de criza financiara?

Flavio Frola: Zece muncitori italieni fac munca a 500 romani. Cresterea costurilor de productie, migratia fortei de munca, dar mai ales amenintarea marilor retaileri internationali le fac viata grea producatorilor romani de mobila. Sanse de a face fata cu succes situatiei par sa aiba doar cei mari, cei specializati si cei care stiu sa-si construiasca bine imaginea. Flavio Frola, directorul executiv al producatorului Imar, controlat indirect de omul de afaceri George Constantin Paunescu spune ca activitatea celor 500 de angajati din Romania ar putea fi realizata si de zece oameni in Italia, iar diferentele in privinta remuneratiilor nu sunt cu mult mai mari, scrie Business Magazin.

Lansarea Google Phone in Europa, amanata de... Microsoft? Potrivit unor surse din piata, acordul de parteneriat dintre Microsoft si HTC, producatorul lui Google Phone, ar putea impiedica lansarea acestuia din urma, inclusiv in Romania, scrie Capital.

Deal-urile cu terenuri, de sapte ori mai mici in S1. Valoarea tranzactiilor cu terenuri de peste 5.000 mp., realizate in prima jumatate a acestui an totalizeaza circa 75 mil. euro, de circa sapte ori mai mica decat cea consemnata in primul semestru al anului trecut, potrivit unei analize Business Standard. Motivul principal al scaderii este pus pe seama dificultatilor de finantare cu care se confrunta dezvoltatorii si pe reducerea numarului de investitori speculativi.

1.500 de euro, salariul mediu al bucurestenilor. Angajatii din companiile private din Bucuresti si Ilfov au un salariu mediu brut lunar de 1.450 de euro, cu 120% mai mult decat salariatii din companiile care au operatiuni in nord-estul tarii si cu 30% peste cei din regiunea de vest, care sunt urmatorii clasati in topul castigurilor la nivel de tara, cu un salariu lunar brut de 1.125 de euro, arata datele studiului salarial Total Remunerations Survey, realizat de Mercer, citeaza Ziarul Financiar.

Si daca, totusi, clientii stiu mai bine cum se conduce afacerea ta? Potrivit unui studiu al The Economist Intelligence Unit (EIU), care a intervievat peste 600 de directori executivi de mari companii, clientii vor deveni principala sursa de inovatie in business. Decizia de a promova sau schimba un produs sau serviciu se va face cu acordul acestora, grupati in puternice comunitati online, care vor prelua, la randul lor, o parte din functiile de suport si asistenta, ajutand alti clienti in alegerea sau folosirea produselor, scrie Capital.

Patru case de avocatura in topul IFLR 1000. Patru firme de avocatura din Romania au obtinut punctaj maxim la cel putin o categorie din cele analizate in clasamentul anual al publicatiei International Financial Law Review (IFLR 1000) referitor la piata locala. Nestor Nestor Diculescu Kingston Peteresen (NNDKP) a fost recomandata pe primul loc in toate cele patru domenii de expertiza analizate - piete de capital, fuziuni si achizitii, finantari si sectorul bancar, scrie Business Standard.

Liber la gadget-urile din magazinele online europene. Romanii vor putea cumpara, din 2009, din marile magazine online europene electronice mici si mijlocii – la care pana acum nu aveau acces. Astfel, se vor putea cumpara camere foto, video sau chiar laptopuri la preturi chiar mai mici decat cele din Romania, scrie Romania libera.

O alta vulnerabilitate in iPhone? Un pusti de numai 12 ani care isi foloseste aparatul iPhone mai ales pentru a-i transmite mesaje de tip text prietenei sale, a descoperit ceea ce pare a fi o noua vulnerabilitate a aparatului, potrivit Chip.ro.

560 de exemplare Mini sunt rechemate in service. BMW a informat ca va rechema in service 560 de exemplare Mini 2009 si Mini Clubman John Cooper Works, din cauza unor probleme la franare. In conditiile in care masinile sunt solicitate intens, eficienta lor la franare este redusa, punand astfel in pericol pasagerii, spun oficialii de la NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), scrie StiriAuto.

Citeste in Revista presei si:

  • Gandul: Romanul cu rate plateste 200 de lei in contul crizei
  • EvZ: Bilantul lui Oprescu dupa 100 de zile: plimbari promisiuni
  • Gandul: Becali: „Pe noi, astia bogati, n-are cum sa ne afecteze“
  • Capital: In 2009 se vor vinde 70 mil. de masini in lume
  • Gandul: Loganul eco2 – doar un exponat de vitrina
  • Rom. Libera: Alegerea lui Basescu in 2004 a dat Rusia afara din Balcani