Afacerile imobiliare au ingrasat substantial conturile unor oameni de afaceri din Romania, care au stiut ce sa cumpere, cu cine sa se asocieze si cand sa construiasca.

„Top 300 cei mai bogati din Romania“, realizat de revista „Capital“, prezinta un clasament al celor mai instariti oameni care au facut afaceri cu case sau terenuri. Valoarea de piata a proprietatilor acestora ajunge la 17 miliarde de euro. In fruntea listei se afla Dinu Patriciu, Gigi Becali si fratii Negoita. „Top 300 Capital“ va putea fi gasit la chioscuri saptamana viitoare.

Dinu Patriciu. Imobiliarele s-au situat, alaturi de industria petrolului si mass-media, in fruntea domeniilor indicate de omul de afaceri, in luna august 2007. Immorent, parte a grupului Erste, grupul Rompetrol si familia Patriciu vor dezvolta in parteneriat un proiect imobiliar de 300 milioane euro in nordul Bucurestiului, care va include si noul sediu al companiei petroliere. Patriciu mai are participatii la firmele Alpha Constructii si Investitii Imobiliare si Hein Romania. Recent, Rompetrol a vandut 83,91% din Astra Investitii Imobiliare pentru 33,85 milioane dolari.

Integral in Evenimentul Zilei