Revista britanica „The People” scrie ca salvarea clubului de fotbal Glasgow Rangers, cu mari probleme financiare in acest moment, poate veni din estul Europei. Ziaristii englezi sustin ca doua consortii, unul din Romania, celalalt din Ungaria, sunt interesate de preluarea unuia dintre cele mai iubite cluburi din fotbalul britanic, in ciuda situatiei financiare dezastruoase: „Rangers a devenit tinta surpriza a doua grupuri de investitori din Europa de Est care doresc sa investeasca impreuna in fotbalul britanic.

Consortiul, unul din Ungaria si celalalt din Romania, si-a indreptat atentia spre Glasgow Rangers, precum si catre divizionara secunda engleza Watford. Ei vad preluarea lui Rangers ca fiind un proiect viabil datorita numarului mare de suporteri, a istoriei si a traditiei, asta in ciuda dificultatilor financiare cu care se confrunta gruparea de pe Ibrox Park, dupa ratarea calificarii in grupele Ligii Campionilor, care poate duce la pierderi de peste 10 milioane de lire sterline, bani ce ar fi provenit din drepturile de televizare si din vanzarea biletelor”.

Dragomir nu crede in stire

Stirea din „The People”, preluata imediat de mai multe publicatii si site-uri din Marea Britanie, nu dezvaluie numele investitorilor, dar pentru ca s-a vorbit despre consortii din Romania si Ungaria primul nume care ne-a venit in minte a fost cel al lui Arpad Paszkany, finantatorul campioanei Romaniei, CFR Cluj. El nu este, insa, interesat de vreun alt club de fotbal. Cel putin asa ne-a declarat Iuliu Muresan, presedintele gruparii ardelene: „Nu, domnul Paszkany nu este interesat de Rangers. Avem un club de fotbal si este suficient pentru noi”.

Gandul