Preturile proprietatilor imobiliare de pe malul bulgaresc al Marii Negre au inceput sa o ia serios in jos. Brokerii din domeniu au anuntat in ultimele luni preturi din ce in ce mai mici. Motivul consta in faptul ca o mare parte a celor interesati de astfele de proprietati erau din Europa de Vest, in special din Marea Britanie.

In momentul de criza, multi au preferat sa isi vanda casele de vacanta din Bulgaria pentru a-si rezolva problemele financiare de acasa. In acelasi timp, britanicii sau germanii care inca nu au cumparat case pe litoralul bulgaresc nu au acum bani de investit in vacante. Astfel, oferta este mare, iar cererea este aproape inexistenta.

Cele mai mari scaderi s-au inregistrat in cazul complexelor din Sunny Beach, precum si in cazul apartamentelor de langa localitatile Ahtopol, Tzarevo si Primorsko. In Sunny Beach, preturile au ajuns la circa 350 euro pe metru patrat, valoare ce parea ireala acum doua luni. La sud de orasul Sozopol, cele mai scumpe apartamente valoreaza 550-600 euro/metru patrat. In urma cu numai o luna, aceleasi apartamente costau intre 750-850 euro/metru patrat.

Capital