Top 300 Capital 2008: Gigi Becali este cel mai bogat roman. Gigi Becali este cel mai bogat roman, conform editiei 2008 a Top 300 Capital. Marea surpriza de anul acesta o reprezinta coborarea lui Dinu Patriciu pe pozitia a treia in clasament, dupa ce in editia anterioara a topului Capital isi adjudecase primul loc. Averile insumate ale celor mai bogati 300 de romani depasesc 39 miliarde de euro, ceea ce reprezinta 32,5% din Produsul Intern Brut al Romaniei.

Apartamentele din Capitala, mai ieftine cu 12% fata de ianuarie. Preturile apartamentelor din Capitala au scazut cu circa 12% fata de inceputul anului, in anumite zone precum Iancului, Mihai Bravu sau Oltenitei scaderile ajungand si la 20%, potrivit analizei Ziarul Financiar. Astfel, pretul mediu pe metru patrat la apartamentele de trei camere construite intre 1980 si 1990 a ajuns in luna octombrie la 1.780 de euro, cu 5% mai putin fata de luna august si cu 12% mai mic fata de inceputul anului.

Vantu a pus stapanire pe inima Deltei Dunarii. Coltul de rai al Europei, Delta Dunarii, incape, incet, dar sigur, pe mainile controversatului om de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. Acesta a reusit sa preia Complexul Rosu, cea mai frumoasa statiune pentru tineret din Romania. Modul in care aceasta proprietate, aflata candva in patrimoniul Uniunii Tineretului Comunist (UTC), a ajuns la SOV este unul cel putin dubios, putem citi in ancheta realizata de Saptamana Financiara.

Orange si Vodafone conduc topul Superbrands. Cea de-a doua editie locala a clasamentului Business Superbrands a desemnat primele zece branduri, dupa indicatori precum reputatia, calitatea serviciilor si a produselor oferite, soliditatea financiara. Astfel, Orange, Vodafone, Coca-Cola, Petrom, Nokia, Microsoft, Rompetrol, ING Bank, Procter&Gamble si BRD sunt cele mai apreciate companii la nivel local, potrivit Business Standard.

Un contract beton te apara de dezvoltatorii care ciupesc din proiect. Cumparatorii de apartamente noi se pot proteja de neplacerile create de criza imobiliara prin negocierea contractului incheiat cu dezvoltatorul. In ultimul timp, pe fondul scaderii cererii, unii dezvoltatori au anuntat fie construirea locuintelor in mai multe etape, fie regandirea proiectelor, scrie Cotidianul.

Semne de recesiune: Cel mai mare exportator din Romania reduce productia cu 50%. Cel mai mare exportator din Romania, ArcelorMittal, isi va reduce productia pe piata locala cu 50%, inchizand deja o parte din uzine, a anuntat compania. Specialistii estimeaza ca pe urmele Arcelor s-ar afla mai multe companii importante care, pe fondul recesiunii mondiale, si-ar putea reduce sau chiar anula planurile de dezvoltare in Romania, scrie DailyBusiness.

Publicitatea bancara nu se sperie de criza mondiala. Criza financiara internationala nu a afectat campaniile de promovare a produselor si serviciilor bancare din Romania. E un semn bun pentru piata bancara autohtona, pentru ca in astfel de situatii tulburi, de obicei, clientii publicitari isi reduc (sau isi intrerup) campaniile. In septembrie au fost difuzate 11.599 de reclame bancare pe televiziuni, cu 6,8% mai mult decat in aceeasi luna a anului trecut, scrie Adevarul.

Lista bancilor care vor fi salvate de guvernul american. Presedintele american, George W. Bush a anuntat, astazi, ca a fost aprobat un "plan secundar" decurgand din planul de 700 de miliarde de dolari aprobat de Congres, prin care Trezoreria Statelor Unite va cumpara actiuni ale bancilor aflate in dificultate, scrie Capital.

Cei mai mari concediatori. Romtelecom - 2.500. BCR - 2.400. Coca-Cola - 102. Vorbim de numarul de angajati trimisi acasa in urma unora dintre cele mai radicale procese de restructurare din ultimii ani. Oameni pentru care ideea de restructurare a capatat iremediabil o conotatie negativa. Evident, pentru companie, fie ca este vorba de reducerea costurilor sau de cresterea productiei, restructurarile fac parte dintr-un plan care vizeaza imbunatatirea activitatii, iar de cele mai multe ori, efectul este cel scontat, scrie Business Magazin.

Google fotografiaza mai clar pamantul din spatiu. Google a facut prima fotografie din cosmos, cu ajutorul satelitului GeoEye-1, care a fost dat in folosinta in urma cu cateva zile. Astfel, utilizatorii Google Earth vor putea vedea imagini mult mai clare ca pana acum. Scopul satelitului este acela de a trimite imagini de inalta rezolutie ale diverselor locuri de pe pamant, ce vor fi folosite in aplicatia Google Earth, scrie Romania libera.

Cine a cumparat de fapt Rompetrolul lui Patriciu si care sunt planurile de viitor ale noilor actionari. Un grup care are rezerve dovedite de 611,3 milioane de tone de titei, de peste opt ori mai mult decat se afla in subsolurile Romaniei, si sta pe resurse de gaze naturale de 62,4 miliarde de metri cubi, adica aproape o treime din rezervele locale, a cumparat anul trecut grupul Rompetrol, condus de Dinu Patriciu. Ce urmeaza de acum inainte? se intreaba Ziarul Financiar.

Deseurile, o afacere ieftina pe piata de energie. Companiile romanesti din industria alimentara, dar nu numai, au inceput sa se orienteze tot mai mult spre utilizarea deseurilor rezultate din procesul de fabricatie pentru productia de biogaz, utilizat apoi drept combustibil pentru producerea de energie, potrivit Business Standard.

Cat pierde RATB din cauza parcarilor neregulamentare? Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a inregistrat in primul semestru al acestui an 5.377 ore pierdute din programul de circulatie din cauza parcarilor neregulamentare efectuate de terti sub reteaua de alimentare cu energie electrica a tramvaielor si troleibuzelor. Prejudiciul rezultat din aceasta cauza a fost estimat de catre companie la suma de 441.570 lei, scrie Capital.

Acasa la Kaz Munai Gaz. Kazahii sunt foarte mandri de capitala lor. Atat de mandri, incat nu le place daca le spui ca nu este indeajuns de populata sau ca pare rupta dintr-un film SF cu un oras ultramodern rasarit in mijlocul stepei. De fapt, kazahii sunt mandri oricum: de cum isi trateaza oaspetii cu friptura de cal, de faptul ca se dezvolta catre Europa de Vest si mai ales de petrolul lor, incepe Business Magazin reportajul.

Exclusiv ZF: Agentiile din subordinea Guvernului, invizibile pentru mediul economic. Multe dintre agentiile aflate in subordinea Guvernului sunt aproape "invizibile" pentru actorii din mediul economic privat. Guvernul umbla la salariile sefilor acestor agentii, dar nu a vorbit despre numarul lor foarte mare. Potrivit unei analize a Ziarului Financiar, in subordinea Guvernului se afla 244 de agentii, autoritati, companii nationale si regii, avand inca un numar neclar de angajati, dar ale caror salarii le depasesc uneori cu mult pe cele ale ministrilor.

Cheltuielile pentru sanatate in lume: intre 20 si 6.000 de dolari pe cap de locuitor. Cheltuielile pentru sanatate variaza extrem de mult de la o tara la alta. Astfel, conform ultimului raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in tarile sarace un om cheltuie 20 de dolari pe an pentru mentinerea sanatatii, in timp ce in tarile bogate aceste cheltuieli se ridica pana la 6.000 de dolari pe an, scrie Capital.

Pomegranate – telefonul care iti prepara cafeaua si te barbiereste. Sunt sigur ca, oricat de bine dotat ar fi telefonul tau mobil, tot timpul se va gasi cineva care sa-ti spuna mai in gluma sau mai in serios “stie sa prepare o bautura sau sa faca mancare?”. Conceptul Pomegranate (rodie) incearca sa raspunda intr-o anumita masura acestor indivizi cu gusturi mult prea excentrice, scrie go4it.ro

LG PRADA II, aproape de intrarea pe piata. Cel de-al cincilea mare producator mondial de telefoane mobile - LG - si casa de moda PRADA au anuntat ieri lansarea celui de-al doilea telefon mobil produs in colaborare. Terminalul, numit PRADA by LG, va aparea pe piata pana la sfarsitul acestui an. Noul model, similar ca design cu primul lansat in 2007, vine cu imbunatatiri semnificative, scrie Evenimentul Zilei.

OFICIAL: Primele fotografii cu Chevrolet Cruze WTCC. Compania Chevrolet Europe a dezvaluit astazi primele indicii despre modelul care va reprezenta marca la editia din 2009 a WTCC. Noul model Chevrolet Cruze, a carui premiera a avut loc recent in cadrul Salonului Auto de la Paris, va fi cel care va continua istoria prezentei marcii Chevrolet la WTCC, campionat la care aceasta a castigat pana in prezent douasprezece curse, scrie Automarket.

Primul vehicul electric produs de Tata Motors pentru Europa vine in 2009. Tata va crea prima sa masina electrica pentru Europa! Subsidiara Tata Motors din Marea Britanie a achizitionat 50.3 procente din actiunile companiei norvegiene Miljø Grenland/Innovasjon, care este specializata in vehicule electrice. Tata a platit 1.4 milioane de euro pentru partea sa de actiuni, scrie StiriAuto.