Marile banci americane si-au pus deoparte 20 mld. $ pentru prime, intr-un an in care mare parte din ele au apelat la banii statului. Cinci trimestre consecutive de pierderi si reducerea cu 70% a valorii actiunilor nu i-au oprit pe directorii puternicei banci Merrill Lynch sa aloce aproximativ 6,7 miliarde de dolari (5,2 miliarde de euro) pentru prime. Goldman Sachs Group si Morgan Stanley au pus deoparte aproximativ 13 mld. dolari (10 mld. euro) pentru prime dupa trei trimestre, mai putin cu 28% fata de anul trecut, potrivit Ziarului Financiar.

SUA: Trei milioane de someri in industria auto - Scenariu de cosmar! Aproape trei milioane de americani si-ar pierde locurile de munca in decurs de un an daca cele trei companii auto din Detroit isi vor inchide operatiunile in SUA, se arata intr-un studiu realizat de Centrul de Cercetare in Domeniul Industriei Auto. Studiul, publicat miercuri, prezinta efectele pe care inchiderea fabricilor General Motors (GM), Chrysler si Ford le-ar avea asupra economiei americane, scrie Capital.

O garsoniera pe credit a ajuns 200.000 de euro. Desi locuintele sunt mai ieftine decat anul trecut, majoritatea romanilor vor trebui sa faca un efort financiar semnificativ mai mare pentru a-si cumpara o casa. Nu este o fraza absurda, ci pura realitate. Acest aparent paradox se naste din majorarea abrupta a costurilor pe care bancile le percep la creditele pentru locuinta, scrie Cotidianul.

“Sa nu alungam investitorii cu taxa pe criza”, spun consultantii fiscali si jucatorii din piata. Mentinerea actualei cotei unice de impozitare sau chiar diminuarea acesteia, pentru a pastra Romania atractiva intr-o regiune care si-a diminuat nivelul de taxare. Imbunatatirea sistemului de colectare a taxelor. Reforma severa a politicii de cheltuieli bugetare, pentru eliminarea risipei bugetare. Acestea sunt prioritatiile trasate de mediul de business autoritatilor pentru a pastra Romania competitiva pe harta economica a regiunii, scrie Business Standard.

Reclamele din magazine au audienta masurata. Spoturile publicitare de pe ecranele din magazine vor avea audienta masurata in timp real, intr-un sistem asemanator cu monitorizarile TV. Compania TruMedia Research, lansata de grupul Leo Burnett are ca obiective masurarea audientei Indoor si consultanta In Store (in magazin, la punctul de vanzare), scrie Petrisor Obae in Pagina de media.

Romanii se lupta cu criza financiara la coada in hipermarketuri. Apetitul de consum al romanilor si primele de sarbatori vor mentine intacte estimarile de profit pe 2008 ale marilor retaileri, dar primavara anului viitor ar putea aduce primele probleme, estimeaza specialistii, pentru DailyBusiness.ro.

Guvernul Tariceanu restituie sindicatelor imobile de peste 300 mil. euro. Imobilele care au apartinut patrimoniului sindical si care au fost preluate de statul roman, de organizatiile cooperatiste sau de orice alte persoane juridice, incepand cu 6 martie 1945, vor fi restituite, a decis Guvernul in ultima sa sedinta, sindicalistii apreciind ca valoarea acestora se ridica la 300 de milioane de euro, scrie Ziarul Financiar.

De ce nu exportam la Moscova. Numiti trei produse fabricate in Romania care ar putea fi tentante pentru un consumator rus, scrie Business Magazin. Desi nu este o ghicitoare, raspunsurile din partea specialistilor vin greu si cu retinere: ce ar putea fi tentant pentru un rus care gaseste in magazinele de acasa absolut orice din orice categorie de pret?

Gazprom va prelua 30% din viitorul terminal Nabucco. OMV, Gazprom, Bursa din Viena si un operator de pe piata gazelor, Centrex Europe Energy&Gas, vor colabora pentru dezvoltarea terminalului de gaze Baumgarten din Austria, detinut in prezent in proportie de 100% de OMV, prin compania Central European Gas Hub, scrie Evenimentul Zilei.

Cresterea talentelor, mai eficienta decat recrutarea. Cercetarea arata ca 44% dintre companii cred ca investitiile in training reduc costurile cu angajatii pe termen lung, 33% spun ca pregatirea interna motiveaza echipa, iar 52% cred ca are un rol important pentru retentia de personal. In acelasi timp, aproximativ 80% dintre companii spun ca angajatii pregatiti in interiorul firmei sunt mai bine pregatiti decat cei pe care ii recruteaza, arata un studiu citat de Business Standard.

Cum evitam costurile surpriza la ridicarea casei in regie proprie. Exista modalitati diferite de abordare a constructiei unei case. O casa cu structura mai elastica, pe cadre si grinzi, permite modificarea interiorului in timp. Se darama peretii despartitori si gata. Cu un proiect bun si intocmit astfel incat sa situeze imobilul in mediul inconjurator, costul de constructie la rosu este de 235 de euro/mp, scrie Capital.

Pure, cel mai nou joc de curse off-road, in Romania. Pure, cel mai nou joc de curse off-road produs de Black Rock Studio - Disney Interactive Studios, se lanseaza in Romania si le propune gamer-ilor o experienta off-read reala! Creat de Black Rock Studio jocul propune o cursa free-style cu peste 80 de sarituri si lupinguri spectaculoase, intr-un cadru desprins din lumea reala, cu 7 locatii din toata lumea si peste 30 de piste off-road, printre care Wyoming, Italia si New Mexico, scrie Chip.ro

Pregatiti-va pentru noua era High Definition! Din 2012, tehnologia HD devine un standard, iar toate posturile TV ale statelor membre UE vor transmite numai terestru. Compania romaneasca E-Boda a anuntat ieri ca va lansa pana la sfarsitul acestei luni un receptor TV terestru. Romania este printre putinele tari din Uniunea Europeana unde exista deja doua posturi TV care transmit terestru emisiuni in format HD, anunta Romania libera.

Euro NCAP schimba regulile. Incepand de anul viitor, crash testele efectuate de Euro NCAP vor fi evaluate dupa noi reguli. Organismul european specializat in cotarea sigurantei automobilelor a anuntat ca acordarea celebrelor stele se va face dupa criterii mai exigente. Astfel, un automobil testat nu va mai putea primi maximum de punctaj, de cinci stele, daca nu va avea in dotare un sistem de control al stabilitatii (ESC), scrie 24auto.ro

Aston Martin One-77, masina de 1.5 milioane de euro. Au aparut o serie de noi informatii despre Aston Martin One-77. Masina nu este doar un model Aston Martin de superclasa, ci este gandit drept un concurent direct pentru Bugati Veyron. Aston Martin One-77 va avea sub capota un propulsor de 7.0 litri (probabil chiar 7.3 litri) capabil sa produca nu mai putin de 700 de CP, anunta StiriAuto.

Ce pot face clientii bancilor pentru a evita capcanele si abuzurile acestora. Chiar daca nu ai fost atent la ce semnezi in momentul in care ai contractat un credit sau daca banca incalca intelegerea, te poti apara de abuzuri apeland la ANPC sau mergand in justitie, scrie Capital. Printre abaterile constatate s-au numarat perceperea de tarife pentru eliberarea unei adrese/adeverinte necesare consumatorului in cazul in care acesta efectua o rambursare anticipata prin refinantare externa, neafisarea comisioanelor bancare pentru operatii curente etc.

Castigatorii Internetics 2008. Seara lui 30 octombrie a adunat in Club Bamboo participanti si invitati ai Galei Internetics 2008, cel mai important festival care premiaza industria online autohtona. In cadrul evenimentului au fost desemnati mult asteptatii castigatori, scrie Cariere.

Plecare surpriza de la cel mai tare proiect imobiliar, Baneasa Investment. Michael Lloyd, unul dintre cei mai cunoscuti dezvoltatori imobiliari de pe piata locala, care a ocupat functia de managing partener al celui mai mare proiect imobiliar din nordul Bucurestiului - Baneasa -, a renuntat la aceasta pozitie, urmand sa se ocupe de administrarea unei companii de management al unor fonduri de investitii, scrie Ziarul Financiar.

Patru din zece romani vor o locuinta veche. Ieftinirea caselor second-hand, in contextul blocajului imobiliar, influenteaza preferintele cumparatorilor. In ciuda argumentului calitatii, ce pledeaza in favoarea achizitionarii unui apartament nou in detrimentul unuia vechi, o buna parte dintre romani prefera inca a doua varianta, scrie Adevarul.

Vacanta de cumparaturi in varianta exotica: peste 1.000 de euro. Cum Viena a inceput sa se umple de romanii plecati la cumparaturi, cei cu bani pot alege destinatii mai indepartate, precum Dubai sau Singapore. Desigur, turistii care se deplaseaza pana acolo nu se duc pentru a face economii la cumparaturi, ci in primul rand pentru o vacanta reusita. Iar daca ajung la inceputul anului viitor, in intervalul 24 ianuarie - 24 februarie, cu atat mai bine, pentru ca atunci se desfasoara Festivalul de Shopping, scrie Gandul.