Goldman Sachs prevede cea mai grava recesiune de la 1982 incoace. Goldman Sachs Group Inc. prevede cea mai grava recesiune economica pentru SUA de la 1982 incoace, avand in vedere cresterea semnificativa a somajului si faptul ca salariile sunt in scadere pentru a zecea luna consecutiv. Economia va scadea cu 3,5 procente in al patrulea trimestru si cu 2 procente in primul, comparativ cu estimarile anterioare de 2 si, respectiv, 1 procent, au spus economistii de la Goldman Sachs, potrivit Bloomberg.

Cat si cum pierd daca investesc in perioada de criza? Posibilitatile de investitie in Romania sunt variate, insa cele de profit sunt limitate, ba chiar inexistente, sunt de parere analisti economici. Dragos Cabat, managing partner la Financial View Consulting considera ca, in anul 2009, se vor inregistra pierderi pe toate canalele de investitii, in frunte cu bursa. Depozitele bancare si fondurile de investitii vor avea si ele rezultate negative, citeaza Capital.

CNVM suspenda oferta de preluare a Comvex Constanta de catre Mittal Steel Holding. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a suspendat, vineri, oferta publica derulata de Mittal Steel Holdings pentru preluarea operatorului portuar Comvex Constanta , au declarat pentru Mediafax surse din piata de capital. Mittal Steel Holdings a lansat la sfarsitul lunii trecute o oferta publica de achizitie a participatiei de 64% din actiunile Comvex, valoarea totala a preluarii ridicandu-se la 155,6 milioane de lei (aproximativ 42 milioane euro), scrie Ziarul Financiar.

Criza ieftineste locuintele noi cu pana la 20%. Prima zi a targului Imobiliar Expo, ce are loc la World Trade Plaza pana duminica, nu a avut parte de prea multi vizitatori interesati in a-si cumpara o locuinta, cu toate ca ofertele sunt mai mult decat atragatoare: reduceri de pret de 20%. Asa se intampla in cazul locuintelor din cadrul proiectului Dolce Vita din Giulesti, care ofera o reducere de peste 20% a pretului pe metru patrat, de la 1.100 de euro la 800 de euro, fara TVA, scrie Gandul.

Stagnarea pe locuinte noi ascunde discounturi. Indicele de evolutie al preturilor la apartamentele vechi si noi Bucharest Real Estate (BREI), elaborat de compania de consultanta imobiliara Colliers, a scazut in luna octombrie cu 3%, a treia scadere lunara consecutiva provocata de incertitudinile modului de implementare a noile norme BNR si de criza internationala de capital, scrie Business Standard.

Criza financiara ieftinește vacantele. In plina criza economica, agentiile de turism care vor sa-si pastreze clientii vor trebui sa lucreze la strategii si sa-si promoveze cat mai bine ofertele. Totusi, Alin Burcea, manager Paralela 45, citat de Capital, este de parere ca nu vor fi reduceri importante intrucat oamenii au nevoie de vacante. Dar, intr-o perioada de criza, cand sunt bani putini, iar bugetele trebuie calculate cu atentie, trebuie sa te gandesti bine ce oferta alegi.

MyAir isi incearca fortele impotriva Tarom. Low-costul "made in Italy" MyAir anunta infiintarea unei companii locale, MyAir Romania, care sa elimine monopolul liniei nationale. Noua companie, despre care se vor sti mai multe pana la finele acestui an, va opera atat curse interne, cat si destinatii externe, a spus ieri Vincenzo Soddu, vicepresedinte al low-costului italian MyAir, scrie Cotidianul.

Vor ajunge bancile sa practice imprumuturi cu dobanzi de 0%? Reducerile drastice ale dobanzilor de referinta de catre cele mai importante banci centrale - Rezerva Federala a ajuns sa aiba o dobanda de referinta de 1%, banca centrala a Marii Britanii a taiat 1,5 puncte procentuale din dobanda de referinta iar BCE a redus dobanda pana la 3,25% - ne face sa ne intrebam daca nu cumva si banii oferiti de bancile comerciale vor ajunge sa aiba o dobanda de 0%, scrie Ziarul Financiar.

Milano: Imigrantii romani detin 1.500 de firme, ocupand primul loc intre cetatenii UE. Imigrantii romani detin peste 1.500 de firme in orasul italian Milano, ocupand primul loc intre cetatenii UE la acest capitol, desi dintre straini sunt devansati de egipteni si chinezi, potrivit unui raport al Camerei regionale de Comert, citat de pagina online a agentiei APcom, citata de Business Magazin.

SLR la superlativ: Hamann Volcano. Se stie, Mercedes-Benz SLR este unul dintre cele mai fascinante modele supersport din lume, la ora actuala. Cei de la Hamann Motorsport au tinut sa-si puna amprenta asupra acestui bolid de lux, transformandu-l intr-un dream car desprins parca din alta lume. Elementele exterioare din carbon, aluminiu si crom, aerodinamica imbunatatita si interiorul rafinat vor convinge, cu siguranta, putina dar extrem de pretentioasa clientela a celor de la Hamann, scrie 24auto.ro

Oficial: Gama de accesorii pentru Mercedes GLK. Mercedes a lansat primul catalog de accesorii pentru modelul GLK. Acesta contine diverse elemente, de la elemente de caroserie modificate si sisteme de siguranta, pana la sisteme de comunicare si divertisment. Catalogul de accesorii pentru Mercedes GLK include un portbagaj suplimentar, un suport pentru ski-uri, un set de bagaje si suporturi pentru transportul a diverse elemente, scrie Automarket.

Edimax lanseaza cel mai mic adaptor wireless USB. Edimax Technology a lansat EW-7711UAn, cel mai mic adaptor wireless USB, care face conexiunea la internet mobil. EW-7711UAn este un adaptor USB wireless high-gain, ce asigura o modalitate simpla si usoara de a innoi conexiunea wireless a PC-ului sau a notebook-ului, scrie Chip.ro

Inchirierile de limuzine au mers "cu frana de mana trasa" in 2008. Afacerile cu inchirieri de limuzine au tendinta sa stagneze sau chiar sa scada in Romania in 2008, pentru firmele deja consacrate pe aceasta piata. Acest lucru vine pe fondul cresterii numarului jucatorilor din acest domeniu si al turbulentelor financiare mondiale. Astfel, piata nu va mai inregistra cresteri atat de mari ca si in anii trecuti, ba chiar unii jucatori afimand ca afacerile lor cu inchirieri de limuzine sunt in scadere, scrie DailyBusiness.

Faramitarea terenurilor, problema majora a agriculturii romanesti. Problema majorǎ a agriculturii romanesti este fragmentarea extremǎ, atat a proprietǎtii, cat si a utilizǎrii terenurilor agricole. Ferma medie fiind sub 2 hectare, si acelea impǎrtite in mai multe loturi (parcele), ea este slab productivǎ si dedicatǎ aproape exclusiv consumului familial, subzistentei, scrie Business Standard.

Summitul G20 nu va realiza mare lucru. Premierul canadian a incercat sa spuna lucrurilor pe nume in ceea ce priveste apropiatul summit G20 care va avea loc pe 15 noiembrie, afirmand ca este putin probabil ca aceasta reuniune sa obtina mari rezultate. "Cred ca ar trebui sa avem asteptari modeste de la acest summit", a declarat Stephen Harper, premierul Canadei, scrie Capital.