57.500 de dolari, prima de risc ca sa asiguri un milion de dolari impotriva intrarii in incapacitate de plata a Romaniei. Asiguratorii straini cereau ieri o prima de 575 de puncte de baza (5,75%), adica 57.500 de dolari pentru a asigura pe cinci ani obligatiuni in valoare de un milion de dolari emise de statul roman, dupa ce in urma cu o saptamana prima coborase la 400 de puncte de baza. Varful istoric fusese atins pe 23 octombrie, cand prima urcase la 650 de puncte de baza, potrivit datelor agregate de Bloomberg si citate de Ziarul Financiar.

Bancile au castigat 1 mld. €. Doua treimi merg la BCR si BRD. Cele mai mari doua banci de pe piata , BCR si BRD, au cumulat, in primele noua luni, profituri care reprezinta circa 62% din castigul de un miliard de euro, realizat in aceasta perioada de toti cei 40 de jucatori din sistemul bancar. La nivelul activelor, BCR si BRD, care sunt controlate de grupuri financiare din Austria (Erste) si Franta (SocGen), au o treime din valoarea activelor totale, care au ajuns, la finele lunii septembrie, la valoarea de 79,6 mld. euro, potrivit datelor furnizate Business Standard de catre BNR.

Parc industrial de un miliard de euro in Romania, finantat de China. Autoritatile chineze vor sa investeasca peste un miliard euro in realizarea unui parc industrial in Romania, a declarat, pentru Capital Online, vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie a Muncipiului Bucuresti (CCIB), Nicolae Vasile. Potrivit acestuia, valoarea investitiei curpinde acomodarea a peste 200 de companii, pe o suprafata de 100 hectare.

Companiile ar putea intra in criza de bani. 60% din datoria pe termen scurt e a bancilor. Nevoia de valuta a companiilor va devaloriza leul. Anul viitor Romania ar putea intampina dificultati in a-si acoperi nevoile de finantare externa de 41 miliarde de dolari, din cauza crizei pietelor financiare internationale, care a blocat si a scumpit fluxurile de bani, scrie Romania libera.

Reteaua Dacia pregateste ieftiniri agresive, in ton cu restul pietei auto. Concesionarii Dacia ar putea sa lanseze foarte curand oferte speciale, pentru a evita falimentul, declara, pentru DailyBusiness.ro surse din piata. Aceste preparative vin pe fondul unor alte oferte speciale facute de rivalii importanti de pe piata locala.

Criza ne mananca din pensia facultativa. In luna octombrie, sapte fonduri de pensii dintre cele noua existente au avut randamente negative din cauza evolutiei proaste a bursei, cu toate ca prin lege fondurile plaseaza banii mai ales in obligatiuni, scrie Cotidianul.

Cine este noul proprietar al hotelului InterContinental. Hotelul InterContinental de cinci stele din Capitala este detinut oficial, in proportie de 49%, de presedintele Consiliului de Administratie, Thomas Moser, potrivit raportului anual al Companiei Hoteliere Intercontinental Romania (RCHI). Moser, despre care nu se stiu alte informatii, apare pentru prima data in mod oficial ca actionar al companiei, pana nu de mult hotelul InterContinental fiind asociat cu numele familiei Paunescu, scrie Ziarul Financiar.

I.Lixandru: Vom intra in criza daca pana la 15 decembrie consumul nu isi va reveni. Companiile de transport risca sa intre intr-o perioada de criza la finalul anului, in situatia in care consumul nu isi va reveni, spune presedintele Uniunii Nationale a Transportatorilor din Romania, Ion Lixandru. Scaderea cererii de transport de marfuri, activitatea cu cea mai mare pondere, este principala cauza a situatiei precare in care se afla domeniul, mentioneaza Lixandru, citat de The Money Channel.

General Motors, urmatoarea victima a crizei? General Motors, ale carui lichiditati se diminueaza cu un miliard de dolari pe luna, ca urmare a scaderii dramatice a cererii pe piata auto, ar putea deveni prima victima importanta din sectorul nebancar a crizei economice, avand nevoie de ajutorul statului, inainte ca noul presedinte al Statelor Unite sa isi preia oficial atributiile, in ianuarie anul viitor, scrie Les Echos, citat de Business Standard.

Anglia: 5.000 de concedieri in 24 de ore! Rata somajului in Anglia creste tot mai mult, pe masura ce doar in ultimele 24 de ore mai multe companii au anuntat ca vor concedia peste 5.000 de persoane. Numai Virgin Media a anuntat ca va disponibiliza 2.200 de angajati pana in 2012, ca parte dintr-un plan general de restructurare, scrie Capital.

Institutele de cercetare, comasate intr-un parc stiintific. AVAS propune ca institutele de cercetare-dezvoltare neprivatizate sa fie restructurate intr-unul singur, iar terenurile si cladirile ramase sa fie vandute la liber pe piata imobiliara, scrie Cotidianul.

Garsoniere confort 1 de la 60.000 de euro, in Bucuresti. Pretul garsonierelor confort 1 din cartiere precum Rahova, Titan, Dristor sau Pajura din Capitala a ajuns la 60.000 de euro, potrivit unei monitorizari realizate de AnunturiParticulari.ro asupra site-urilor si publicatiilor cu oferte imobiliare, scrie Ziarul Financiar.

Ce afaceri merg bine pe timp de criza? Operatorii low-cost, hostelurile si outleturile vor face fata mai usor turbulentelor financiare. Pe timp de criza, luxul nu mai este la moda. In schimb, oamenii prefera produse si servicii mai ieftine, merg mai des la biserica si isi incearca norocul la loto, scrie Adevarul.

Browser-ul Opera Mini aduce clipurile YouTube pe mobile cu tehnologia Java. Incepand de ieri utilizatorii telefoanelor compatibile Java produse de Nokia sau Sony Ericsson care instaleaza versiunea 4.2 a browserului Opera Mini pot viziona clipurile de pe site-ul de video sharing YouTube.com, anunta Romania libera.

Echipele de folding romanesti, printre cele mai bune din lume. Echipele de folding din Romania inregistreaza o ascensiune rapida in topul comunitatilor implicate in proiectul destinat sustinerii procesului de descoperire a remediilor unor boli severe. Potrivit statisticilor publicate de Universitatea Stanford, la nivel mondial exista peste 144.000 de echipe ce contribuie la aplicatia Folding@home, scrie Chip.ro

Inedit: un Lamborhghini de raliuri. Greu de crezut, insa cat se poate de adevarat: un Lamborghini Gallardo, model eminamente de viteza, a luat startul la un raliu! Inedita ipostaza pentru acest model s-a consemnat recent, in Germania, in 3-City Rally, o etapa din cadrul ADAC Rally Masters. Exemplarul aliniat la start a fost pregatit de cei de la Reiter Engineering, in asa fel incat bolidul de pista sa se poata “desfasura” pe traseele mult mai solicitante de raliu, scrie 24auto.ro

Toyota vrea o masina de 5.000 de dolari. Toyota intra serios in lupta pentru masina de 5.000 de dolari. Doua publicatii de mare tiraj din Japonia si din India au auntat concomitent ca pana in 2015 Toyota va lansa pe piata o masina de maxim 5.000 de dolari. Se pare ca Europa va fi ocolita de vehiculul low-cost gandit de Toyota, dar dezvoltat in laboratoarele Daihatsu, scrie StiriAuto.