Cartierul de lux din Pipera, scos la mezat. Situat la nord de capitala si considerat pana in urma cu un an-doi ca fiind una din cele mai exclusiviste zone rezidentiale, cartierul Iancu Nicolae este acum impanat de anunturi de vanzare-cumparare de locuinte. Strada Erou Iancu Nicolae, din Pipera-Voluntari, pare scoasa la mezat. Doua din trei case au gardurile acoperite de afise postate de particulari, zidurile au si ele anunturi publicitare, iar totul a ajuns sa semene cu un urias panou de afisaj al unei agentii imobiliare, scrie Romania libera.

Diavolul din contract e scris cu litere mici. Clientul bancii trebuie sa fie atent la costuri, la obligatii si la clauzele speciale mentionate cu litere mici in subsolul unei pagini. Putini clienti stiu ca „banca poate modifica dobanda in functie de evolutia dobanzilor de pe piata interbancara...”. Si mai putini stiu sa „descifreze” costurile reale ale unui credit. Brokerii de credit chestionati de “Adevarul” au incercat sa traduca o mare parte din clauzele scrise cu litere mici in contractele de credit.

Accidentele usoare, rezolvate intre soferi din vara lui 2009. Formularul de constatare amiabila de accident se inmaneaza concomitent cu polita de asigurare obligatorie. Daca nu s-a ridicat la acel moment, se poate solicita mai tarziu de la compania la care s-a incheiat asigurarea, scrie Cotidianul.

Cat castiga hotelurile de lux din Capitala din petrecerile organizate in noaptea de Revelion. Cele mai importante hoteluri de cinci stele din Capitala si-au pregatit deja oferta de Revelion, care se ridica la peste 2.500 de locuri in total, preturile pentru petrecerea organizata in noaptea dintre ani fiind cuprinse intre 150 si 300 de euro, scrie Ziarul Financiar.

Asigurarea la credit, umflata de cheltuielile post-mortem. Contractarea unui credit poate costa mai mult decat este nevoie mai ales in cazul in care banca face o intelegere cu compania de asigurari pe banii clientului. Aproape fiecare credit accesat de un debitor are un contract stufos in care se ascund clauze legate de plata asigurarii de viata, dar nu si pentru ce sunt achitate respectivele sume, scrie Evenimentul Zilei.

Topul tarifelor electorale. Televiziunile au avut ragaz pana ieri sa anunte Consiliul National al Audiovizualului in legatura cu tarifele stabilite pentru publicitatea electorala de sezon. Dintre posturile care vor include in grila emisiuni de promovare a candidatilor la un scaun confortabil de parlamentar, se distinge un pluton fruntas care a mizat pe preturi mari, contra servicii exhaustive. Realitatea TV ocupa locul I, cu 20.000 de euro net, perceputi pentru intreaga emisiune, scrie Gandul.

Crestere economica de 0,0% pentru Germania in 2009. Consiliul Expertilor Economici din Germania a estimat ca in 2009 cea mai mare economie din Europa nu va mai inregistra crestere economica. De asemenea, Consiliul a precizat ca planul guvernamental de stimulare a economiei nu este suficient de amplu si are nevoie de o mai buna acoperire la nivelul agentilor economici, scrie Capital.

Yahoo!: Romania, mai importanta ca Polonia si Cehia. Yahoo! intentioneaza sa-si intensifice activitatea in Romania, una dintre cele mai puternice piete pentru companie, potrivit declaratiilor lui Marvin Liao, director of Sales Development Yahoo! Emerging Markets. Pozitia detinuta de companie la nivel local, caracteristicile utilizatorilor romani si potentialul pietei sunt cateva dintre avantajele oferite de Romania, in opinia lui Liao, scrie Business Standard.

Deutsche Bank: Actiunile GM vor valora zero dolari. Titlurile bursiere ale producatorului auto american General Motors (GM) s-au prabusit pana la cel mai scazut nivel din ultimii 59 de ani, dupa ce analistii Deutsche Bank au redus ratingul actiunilor producatorului auto american, avertizand ca in mai putin de un an valoarea acestora ar putea fi zero, scrie Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

Romania, sub Tanzania si Zambia in topul soselelor. Intr-un top realizat recent de catre Forumul Economic Mondial (FEM), Romania ocupa locul 123 la capitolul calitate a drumurilor, mult sub vecinii nostri unguri (locul 64 in lume) sau bulgari (pe pozitia 105). Mai mult, departatul Kargastan reuseste sa depaseasca la acest capitol atat Romania cat si Bulgaria, clasandu-se pe un onorabil loc 104. Pentru a adanci rana, tari ca Burundi, Cambodgia, Tanzania, Zambia sau Albania se afla de asemenea in fata noastra, scrie Automarket.

Adrian Severin: "Suntem, intr-adevar, dependenti de Rusia". Adrian Severin, membru al Parlamentului Eurpean, a punctat faptul ca dependenta fata de Rusia este o realitate, date fiind zacamintele de care tara dispune. „Suntem, intr-adevar dependenti de Rusia, dar relatia cu aceasta trebuie vazuta ca preocupanta”, a declarat Severin, citat de Capital.

Traficul pe site-urile marilor ziare creste odata cu criza, dar publicitatea online incepe sa fie afectata. Unul dintre cele mai frustrante evenimente ale ultimei perioade - deosebit de dificile pentru industria presei scrise - a fost o incetinire a ritmului de crestere pentru publicitatea online. Cu toate acestea, publicatiile spera ca recenta crestere a numarului de cititori se va dovedi profitabila pe parcurs, scrie Market Watch, citat de Ziarul Financiar.

Decizie surpriza: Cel mai mare broker si-a scos la vanzare actiunile de la Bursa. KBC Securities, cel mai mare broker de pe bursa locala si al patrulea actionar ca marime al Bursei, a scos la vanzare aproape jumatate din actiunile pe care le detine la BVB, pentru aproape un milion de euro. Decizia a fost o surpriza pentru piata avand in vedere ca celelalte oferte de vanzare au apartinut unor societati de brokeraj de talie medie si mica de pe piata, scrie Business Standard.

Nokia lanseaza un nou dispozitiv Eseries optimizat pentru mesaje, destinat segmentului cu adresabilitate extinsa. Nokia a anuntat astazi extinderea gamei de dispozitive Eseries prin lansarea noului Nokia E63, conceput pentru utilizatorii care doresc sa-si gestioneze in mod eficient atat viata profesionala cat si cea personala. Continuand succesul dispozitivului Nokia E71, dispozitivul Nokia de referinta in ceea ce priveste functiile avansate pentru mesaje, Nokia E63 ofera functionalitatile tastaturii QWERTY unui public mai larg, la un pret atragator, scrie XtremPC.

Info World sustine ca Windows 7 este lent. In conditiile in care multi dintre cei care au apucat sa vada prima versiune Windows 7 s-au declarat destul de multumiti, mai ales pentru o versiune pre-beta, InfoWorld sustine ca, dupa primele teste, soft-ul ar fi egal cu predecesorul sau, scrie Chip.ro.

Trei bijuterii de exceptie, marca AMG. Cele mai proaspete noutati ale celebrei case de tuning AMG, afiliata la Mercedes-Benz, formeaza o tripleta de exceptie, avand la origine modelele SL si ML din gama celebrului constructor german. Este vorba de SL 65 AMG in versiunea Black Series si de ML 63 AMG, acesta din urma in doua variante: 10th Anniversary si Performance Studio, scrie 24auto.ro