Patriciu s-a inteles cu Erste pentru preluarea Anglo-Romanian Bank. Omul de afaceri Dinu Patriciu a ajuns la un acord cu Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, in vederea preluarii Anglo-Romanian Bank, care face parte din grupul BCR, afirma surse bancare. Valoarea tranzactiei este estimata la circa 100 mil. euro si ar putea fi finalizata in curand, scrie Ziarul Financiar.

Preturile caselor britanice au scazut si cu 20%. Preturile la locuinte in Marea Britanie continua sa scada. In ultima luna s-au inregistrat preturi mai mici cu 2,9% decat luna trecuta. Astfel, pretul mediu in regiunile Anglia si Tara Galilor este acum de 222.800 lire sterline, ceea ce reprezinta o scadere cu 7,1% comparativa cu luna noiembrie a anului trecut, scrie Capital.

„Criza a grabit ieftinirea apartamentelor vechi cu doi ani“. Ion Radu Zilisteanu declara intr-un interviu acordat pentru Cotidianul ca dezvoltatorii vor apela tot mai mult la reduceri de preturi pe masura scaderii cererii solvabile. Analistul imobiliar crede ca profitul dezvoltatorilor trebuie sa scada pana la 15%.

In plina criza, Camelia Sucu nu renunta la lux. Se mai vinde luxul pe perioada crizei? Money Express a discutat cu Camelia Sucu, ale carei conturi adapostesc acum 30 mil. euro , pentru ca vede piata dintr-o dubla perspectiva - pe de o parte plateste pentru lux, pe de cealalta incaseaza.

Criza inchide portile pentru “somerii de lux”. “Managerii fara contract au o problema in momentul de fata, deoarece angajarile sunt inghetate si la nivel de top. Directorii aflati pe posturi acum nu mai pleaca atat de usor - toata lumea se mentine pe posturile pe care i-a prins inceputul crizei”, descrie George Butunoiu, unul dintre cei mai cunoscuti head-hunteri locali, situatia la zi de pe piata recrutarilor de top manageri, scrie Business Standard.

Ce oameni de business decid sa-si lase afacerile pentru a intra in politica. O serie de oameni de afaceri afirmati s-au decis sa candideze pe listele partidelor in alegerile de la 30 noiembrie. Fiecare cu motivatia lui. Sorin Minea, presedintele Angst, care candideaza din partea PD-L in aceeasi circumscriptie din Ilfov ca si premierul in exercitiu, Calin Popescu-Tariceanu, scrie Ziarul Financiar.

Ziarul fara hartie. Prin decizia de a opri editia tiparita si de a aparea numai online, cotidianul ''The Christian Science Monitor'' a devenit, simultan, cea mai mare temere si modelul de salvare al industriei de editare de ziare. Din aprilie 2009, „Monitorul“ va deveni primul ziar national american care va face trecerea de la tipar zilnic la online – desi, poate pentru a-si asigura spatele, va lansa si o editie saptamanala tiparita, scrie Money Express.

Cumparatorii asteapta ieftinirea locuintelor, insa proprietarii mentin preturile. In vreme ce cumparatorii asteapta ieftinirea continua a locuintelor, proprietarii mentin preturile si spera intr-o apreciere a acestora, sunt de parere consultantii EuroMetropola. Aceasta situatie, in care fiecare parte asteapta o masura decisiva din partea celeilalte, a dus la o scadere importanta a volumului vanzarilor, scrie Capital.

Campaniile online atipice cresc, inca incetinite de inflexibilitatea unor manageri. Numarul campaniilor de publicitate online "creative" - bazate pe interactiunea cu utilizatorii sau atipice - va evolua semnificativ in 2009, insa acestea nu le vor egala pe cele clasice, din cauza unui numar destul de redus de marketing manageri "open-minded" care sunt dispusi sa renunte la bannerele clasice, scrie DailyBusiness.ro.

Proiectele speciale salta veniturile pentru continutul online. Impachetarea proiectelor speciale de promovare in jurul unor subiecte sau site-uri specializate poate reprezenta pentru publisheri o sursa de venit importanta, care sa asigure atat interesul vizitatorilor, cat si al clientilor de publicitate. Chiar daca pe piata romaneasca bannerele aduc cei mai multi bani site-urilor, asa-zisele proiecte speciale castiga teren, scrie Business Standard.

Regele mall-urilor, Iulian Dascalu: Nu regret ca nu am vandut pana acum, dar nu exclud aceasta varianta pe viitor. Iulian Dascalu, proprietarul companiei Iulius Group, cel mai important dezvoltator local de centre comerciale, nu regreta faptul ca nu a vandut centrele comerciale din portofoliu cand piata era sus, dar ia in calcul sa faca acest pas in viitor, cand preturile probabil vor reveni la nivelul de anul trecut, scrie Ziarul Financiar.

Cum si-a mutat Metro capitala la Deva. La trei ani de cand anuntau incetarea expansiunii in Romania, germanii de la Metro s-au razgandit. Ce i-a determinat acum sa deschida cel mai mare centru al retelei tocmai la Deva, un oras cu mai putin de 100.000 de locuitori? scrie Business Magazin.

Nou director la ARBO. Regia de publicitate online ARBO Interactive, unul dintre principalii jucatori din domeniu, l-a cooptat in echipa, ca director de marketing si PR, pe Clement Nicolaescu, fost eBusiness manager la Tornado Sistems , anunta Business Standard.

Reduceri si oferte de criza, in preajma sarbatorilor de iarna. Speriati de ritmul scazut al vanzarilor, dar si a puterii de cumparare a romanilor, companiile auto, retailerii de electronice, electrocasnice si produse IT&C si dezvoltatorii imobiliari se intrec in oferte promotionale pentru atragerea clientilor. Dupa scaderea cu 30% a pietei auto luna trecuta, Automobile Dacia ofera o reducere de 800 de euro pentru modelele fabricate in perioada ianuarie-mai a acestui an, scrie Gandul.

Laptopul ieftin: atata dai, atata face. Laptopul XO este un proiect al fundatiei “Un laptop pentru fiecare copil”, iar in Romania costa 199 de dolari. Pret fara TVA sau alte taxe, pentru ca este achizitionat de guvern. Dimensiunile reduse si greutatea de numai 1,2 kilograme reprezinta puncte forte. Carcasa este construita pentru a rezista in conditii dure de utilizare. Durata de viata a bateriei este de aproximativ o ora si 12 minute, iar sistemul de operare instalat pe XO este o varianta de Linux, scrie Adevarul.

Intel Core i7, lansat la Tokyo. Magazinele din Tokyo au pus in vanzare procesorul Core i7, de la Intel, care urmeaza sa fie lansat oficial in Statele Unite in cursul zilei de astazi. Computerworld a anuntat ca „mai multe sute de persoane s-au inghesuit in magazinele” care s-au deschis sambata in jurul orei 10 p.m, scrie Chip.ro

Bentley Azure T - cea mai eleganta decapotabila cu patru locuri. Noul Azure T, echipat cu versiunea extrem de performanta a legendarului motor V8 de 6,75 litri fabricat in atelierele din Crewe, este cel mai recent membru al familiei modelelor Bentley care perpetueaza legenda T. Continental Coupe, prezentat in 1996, a fost primul Bentley T modern, urmat, in 2002, de Arnage T, ambele fiind modele deschizatoare de drumuri, cu un caracter sportiv si un impresionant bagaj de performante, scrie 24auto.ro

Modelul care va schimba fata Porsche. Inceputul lunii octombrie punea lumea auto in garda dupa ce Holger Haerter, seful biroului economic al celor de la Porsche, anunta ca producatorul german are in vedere construirea unui nou model entry-level. Cea mai viabila versiune este insa cea a readucerii in prim-plan a unui model clasic din gama Porsche, 914. Acesta ar putea aduce schimbarea la fata asteptata de multi de ceva vreme din partea designerilor Porsche, partea frontala urmand sa vina cu blocuri optice neobisnuite in conditiile clasicei linii a modelelor producatorului din Stuttgart, scrie Automarket.