Casa de 13.000 de euro chiar exista. Traian Basescu a facut o casa la jumatate din pretul pe care il cer firmele. Cotidianul a verificat facturile si preturile din piata ale materialelor si ale manoperei. Marjele de profit ale constructorilor si dezvoltatorilor sunt mari nu numai la blocuri, ci si la locuintele unifamiliale. Nota de plata a presedintelui Basescu pentru casa construita pentru o batrana care si-a pierdut locuinta la inundatii este inca o dovada a faptului ca preturile mari de pe piata imobiliara nu sunt numai rezultatul cererii mari, ci si al profiturilor mari urmarite de agentii comercianti din piata. Diferenta dintre pretul platit de Traian Basescu si cel pe care l-ar fi platit daca ar fi mers pe varianta “casa de firma” este enorma.

Soros: apogeul crizei, in urmatoarele doua luni. Miliardarul american de origine ungara George Soros, in varsta de 78 de ani, a acordat un amplu interviu publicatiei germane "Der Spiegel", in care si-a exprimat opiniile despre criza economica globala, dar si despre modul in care crede ca va raspunde la aceasta criza Barack Obama, presedintele ales al Statelor Unite. Soros a marturisit ca niciodata nu a mai vazut un dezastru economic de o asemenea amploare la nivel international, citeaza Romania libera.

Cinci solutii de business - cum pot companiile supravietui crizei? Mentinerea cheltuielilor de marketing, reducerea costurilor si practicarea preturilor mici sunt doar cateva dintre solutiile pe care companiile ar trebui sa le aiba in vedere in perioade de criza, spun specialisti in domeniu, scrie Capital.

Antreprenorii romani au pierdut un miliard de euro. Antreprenorii romani care detin participatii la cele mai valoroase 100 de companii pe piata locala au pierdut un miliard de euro in ultimul an, ca urmare a situatiei de pe pietele externe care a determinat scaderea multiplilor de evaluare, arata "Topul celor mai valoroase 100 de companii d in Romania", publicat de Ziarul Financiar in colaborare cu casa de investitii Capital Partners.

Cum poate evita Romania un credit de la FMI. Guvernul a facut ieri a patra rectificare bugetara din acest an, pentru a plati pensiile si salariile bugetarilor din anumite sectoare, in contextul in care cheltuielile au urcat cu peste 37% in primele opt luni, iar deficitul bugetar ar putea ajunge la mai mult de 3%, sustin mai multi experti din cadrul institutiilor financiare, al bancilor de investitii si din Executiv, consultati de Business Standard.

Divanul persan. O oportunitate gandita in vremuri de crestere – intrarea pe piata din Iran – a devenit pentru firma de prospectiuni a lui Ovidiu Tender o varianta de salvare din criza ce a injumatatit cifra de afaceri a companiei, scrie Money Express. Insa cat de sigura e varianta Iran pentru Tender?

Mofturile bogatasilor la Salonul luxului din Milano nu tin cont de criza. Parfumuri de 190.000 de euro, masini placate cu aur sau geci din piele de rechin au incantat ochii vizitatorilor. La Salonul de lux au participat 60 de expozanti internationali care s-au incadrat in 16 categorii de produse. A fost locul ideal de intalnire a celor care fac colectii de obiecte deosebite, unice, scrie Cotidianul.

Ce va face viitorul guvern cu criza? Amenintarea crizei a transformat campania electorala dintr-o lupta obisnuita a promisiunilor vagi pe termen lung intr-un concurs de strategii anticriza cu bataie scurta. Cum toate sondajele spun ca niciun partid nu va putea guverna singur, intrebarea e daca aceste strategii, creionate de urgenta inainte de alegeri, se pot transforma suficient de repede in compromisul ideal al unui program capabil sa ofere sustinerea de care are nevoie acum economia, scrie Business Magazin.

Orlando Nicoara a cumparat Monden.info. Tranzactia este prima care implica vanzarea unui blog din Romania si s-a incheiat pentru o suma cuprinsa intre 30.000 de euro si 50.000 de euro. Proiectul a fost lansat in urma cu mai putin de doi ani de catre Bobby Voicu, Cristina Chipurici, Ada Bogoevici si Vlad Balan, scrie Startups.ro

Miza pe energia nucleara: avantaje, dar si riscuri majore. Statul roman acclereaza demersurile pentru constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda si vrea o noua centrala nucleara, in Transilvania. Miza pusa pe energia nucleara, ce ar asigura in urmatorii 10 ani independenta energetica a Romaniei, este una cu dublu tais, in opinia specialistilor, care vad avantaje, dar si riscuri importante, scrie DailyBusiness.ro.

Petre Nicolae, unul dintre castigatorii crizei. Directorul general al companiei de consultanta si training CBC Romania spune ca in aceasta perioada cifra de afaceri a firmei pe care o conduce a crescut cu 80%. Firmele sunt in acest moment disperate sa treaca peste criza si din acest motiv investesc in training, ca solutie alternativa la consolidarea businessului, scrie Adevarul.

Fostul CEO al BitDefender isi face firma de soft CRM. Daniel Ionescu, 36 de ani, a fondat alaturi de trei manageri pe care i-a intalnit la un curs MBA o companie de soft pentru relatiile cu clientii (CRM). Ionescu a fost timp de zece ani responsabil de intreaga strategie de dezvoltare a produsului BitDefender, unul dintre cele mai cunoscute branduri romanesti pe plan international, scrie Ziarul Financiar.

Ce dividende vor da companiile de la Bursa anul viitor. 2009 ar putea fi primul din ultimii sase ani cand dividendele pe care le vor acorda companiile de la Bursa vor fi atractive pentru investitori, randamentele estimate trecand de 10% pentru multe dintre firmele care au avut o politica constanta in platirea de dividende, scrie Business Standard.

Niciun ban european pentru Bucuresti. Bucurestiul nu a depus inca proiecte pentru niciuna dintre axele prioritare. Astfel, Capitala nu a obtinut nicio finantare europeana in cadrul Programului Operational Regional, scrie Capital.

De ce nu gasim produse romanesti in supermarket. Legumele si fructele din supermarketuri sunt dominate de marfa adusa din alte tari, potrivit unui studiu care analizeaza aceasta piata. Pentru ca productia autohtona nu poate fi pastrata la un nivel constant, retailerii sustin ca sunt nevoiti sa importe, scrie Gandul.

Proprietar de mall-uri pe datorie. Cu datorii cumulate la banci de peste 350 de milioane de euro, Iulian Dascalu, cel mai mare proprietar de mall-uri din tara, crede ca poate scapa neatins de conditiile dificile din piata imobiliara, scrie Business Magazin. Va reusi el sa-si dezvolte afacerile si in continuare pe banii bancilor, fara sa fie nevoit sa vanda vreunul din mall-uri?

Noul iPod Touch, mai rapid decat iPhone 3G. Apple pare sa fi crescut viteza de procesare a aparatului iPod Touch, pentru a-l ajuta sa intre pe piata jocurilor pentru dispozitive portabile. Touch Arcade sustine ca procesorul din cea de-a doua generatie iPod Touch, lansat in septembrie, este mai rapid decat cel al aparatului iPhone 3G, care ruleaza la aceeasi frecventa ca si cele folosite de primele modele iPhone si iPod Touch, potrivit Chip.ro

OFICIAL: Noul Megane, cel mai sigur model din istorie! EuroNCAP a publicat rezultatele ultimelor teste de siguranta organizate de grupul independent de sondare a sigurantei auto europene. Asa cum afirmau deja unele voci interne din cadrul Renault, a treia generatie a modelului Megane a reusit sa obtina nu doar maximul de cinci stele acordate de EuroNCAP, ci si, in premiera absoluta, maximul de puncte - 37 din 37 - la testele frontale si laterale in privinta sigurantei ocupantilor adulti, scrie Automarket.ro.

Volkswagen Phaeton model 2009. Phaeton se numara printre cele mai reusite limuzine din lume. Nava amiral de la Volkswagen primeste acum o serie de imbunatatiri pentru modelul 2009. Este vorba in primul rand de un nou sistem de infotainment, optimizat, cu touchscreen, DVD integrat, slot pentru card SD si cu o linie audio Dynaudio Temptation cu putere de pana la 1.000 W, oferita optional, scrie 24auto.

BMW Z4 va avea un frate mai mic si mai electric, BMW Z2. La inceputul lui 2009 este programata sa debuteze noua versiune de BMW Z4. Masina va fi oferita in doua variante de caroserie, coupe si roadster. BMW Z4 Roadster va avea plafon retractabil solid, spre deosebire de cel textil al actualului model. BMW Z4 Coupe vine cu suspesie mai tare si mai joasa, pentru performante sportive superioare, scrie StiriAuto.ro.