La ce castiguri au ajuns fondurile care au supravietuit scandalului FNI. Cele patru fonduri mutuale care au supravietuit scandalurilor financiare de la sfarsitul anilor '90 au adus investitorilor randamente cuprinse intre 300% si peste 1.400% pentru ultimii zece ani. Fondul deschis de investitii Credit Fond (astazi AI Capital Plus) este cel mai performant fond din ultimul deceniu, cu un randament de 1.435% inregistrat in intervalul cuprins intre 31 octombrie 1998 si 31 octombrie 2008, scrie Ziarul Financiar.

Criza mai taie, la anul, inca 15% din preturile locuintelor vechi. De sase luni, scaderea preturilor locuintelor este o certitudine nu doar in Bucuresti, ci si in provincie. Analistii imobiliari afirma ca tendinta de scadere este ireversibila. Nicio estimare a analistilor din piata nu merge pe scumpiri. Ba, din contra, acestia se asteapta la un nou val de ieftiniri care, culmea, vor avea rolul de a impulsiona piata, scrie Capital.

Oamenii cu bani se retrag din calea crizei in private banking. Valoarea portofoliilor clientilor Departamentului de Plasamente de tip private banking al Raiffeisen Bank a depasit echivalentul a 500 milioane de euro, potrivit oficialilor bancii, principalul efect al crizei in comportamentul clientilor de private banking fiind orientarea catre plasamente pe termene mai lungi si catre titluri de stat, inlcusiv in eurobonduri, potrivit reprezentantilor Raiffeisen Bank Romania, citati de Business Standard.

Intercontinentalul va fi intrecut de un alt turn. Pe Bulevardul Basarabiei din Capitala se va construi un turn de 90 de metri, mai mare cu 4 metri decat cea mai inalta cladire de acum din Bucuresti - Intercontinental. Blocul-turn de 90 de metri va avea 26 de etaje si va fi construit in sectorul 3, pe Bulevardul Basarabiei. Beneficiarul constructiei este firma NDC Panoramic, scrie Cotidianul.

Romania intra fara buget in 2009, anul incertitudinilor. Avand in vedere ca noul Parlament urmeaza sa-si inceapa mandatul de-abia pe 15 decembrie, pentru prima data in ultimii sapte ani Romania risca sa intre in 2009 fara buget de stat aprobat, adica fara repere privind evolutia taxelor si impozitelor, dar si a investitiilor publice - element esential pentru companiile care au contracte cu statul, scrie Ziarul Financiar.

Pachetele de tigari se pregatesc sa devina «no name». Industria publicitatii, tipografiile, retailul si, evident, companiile din industria tutunului, ar putea primi o lovitura dura in urma aplicarii unor reglementari mult mai stricte in ce priveste promovarea tigaretelor. Una dintre reglementari propune un ambalaj alb pentru fiecare marca de tigarete de pe piata. Practic, la raft, consumatorii ar urma sa gaseasca pachete de tigari fara numele brandului si fara un logo prin care sa le deosebeasca unele de altele, scrie Capital.

Creditele in euro se scumpesc in 2009, insa raman preferate pentru ipotecare. Dobanzile la creditele in euro ar putea sa creasca in 2009, urmand sa se apropie de cele la creditele in lei, dar sunt sanse mici ca imprumuturile in moneda nationala sa devina majoritare la nivelul pietei bancare, fiind credite dificil de acordat pe termen lung, sustin bancile, scrie DailyBusiness.ro.

Companiile ar trebui sa isi reorganizeze afacerile "preventiv". Companiile ar trebui sa isi restructureze afacerea preventiv,este recomandarea analistilor prezenti la The Money Channel. In opinia lor,banii sunt mai putini si mai scumpi chiar daca pe plan extern vedem injectii importante de capital.

Cum gandeste in criza un milionar: Nu negociez credite si fac economii. Liviu Tudor, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de birouri a Capitalei si unul dintre cei mai discreti milionari de pe piata, a declarat in exclusivitate pentru Business Standard ca situatia economica dificila, care va dura doi-trei ani, urmeaza sa se resimta acut in Romania, din primavara anului viitor. “Ce miscari fac pentru a iesi din criza?

Michael O'Leary, seful Ryanair: Cel mai bun scenariu pentru noi ar fi o recesiune profunda. Majoritatea directorilor de companii par sa se teama de recesiune. Nu este si cazul lui Michael O'Leary, cel care conduce operatiunile Ryanair, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa, scrie Ziarul Financiar.

Amenintare cu taxe distructive pe Aeroportul Baneasa. Ministerul Transporturilor pregateste o „surpriza“ de sarbatori operatorilor low-cost. Daca ordinul privind restrictionarea traficului pe Aeroportul Baneasa va fi aprobat, companiile aeriene vor fi nevoite sa opereze de pe Otopeni, scrie Capital.

Credite care te spoliaza. Odata cu inasprirea conditiilor de creditare si cresterea costurilor de finantare, cei care se mai avanta sa se imprumute la banca vor plati creditul de cel putin 2,5 ori. Pentru 10.000 de euro pe 10 ani, solicitantul are nevoie de un venit mediu net de 2.200 de lei, in conditiile unui grad de indatorare de 47%, scrie Evenimentul Zilei.

Taximetristii renunta la scumpiri. Activitatea firmelor de taximetrie din Bucuresti, si nu numai, s-a redus in ultimele doua luni cu 10-15%, comparativ cu perioada similara a anului trecut. Aceasta situatie i-a determinat pe majoritatea taximetristilor sa renunte la cresterea tarifelor, programata pentru finele acestui an, scrie Adevarul.

Apple, data in judecata din cauza sistemului de navigare pe Internet al iPhone. Compania Apple, una dintre cele mai importante companii de IT din lume, a fost data in judecata de catre un inventator american, prin intermediul firmei sale EMG Technology, care afirma ca detine dreptul de proprietate intelectuala asupra sistemului de navigare pe Internet folosit de telefoanele iPhone, potrivit presei internationale, scrie DailyBusiness.ro.

Stickurile USB raspandesc cei mai multi virusi. Dimensiunea lor redusa le face usor de pastrat intr-un buzunar sau de purtat la gat. De aceea, ele reprezinta si principalele medii de stocare alese de publicul larg. "Insa baietii rai dezvolta intentionat noi tipuri de malware, conceput sa se raspandeasca prin intermediul dispozitivelor USB", a spus Gunter Ollmann, Chief Security Strategist in cadrul ISS security division, de la la IBM. citeaza Romania libera.

Volkswagen Chico, masina de 2 locuri pentru orasele aglomerate. Volkswagen lucreaza in prezent la o masina de doua locuri, ieftina si destinata soferilor din mediul urban. Este vorba de o reinterpretare a conceptului Volkswagen Up!, mai precis de o masina construita pe platforma scurtata a masinii concept prezentata in urma cu un an la Frankfurt. Surse din interiorul Volkswagen sustin ca masina va ajunge pe piata pana in 2011, la aproximativ 10.000 de euro, scrie StiriAuto.ro

Fotospion cu Jaguar XF-R, rivalul lui M5. Viitorul Jaguar XF-R a fost spionat de fotografii de la SB Medien cu un camuflaj discret, care tradeaza micile modificari aduse designului exterior. In partea frontala se observa un spoiler cu prize de aer mai largi, o capota cu fante de aer si tevi de esapament duble. Sub capota versiunii de performanta se va afla un motor V8 de 5.0 litri capabil sa ofere aproximativ 500 de cai putere, cu mult peste cei 420 de cai livrati de actuala versiune SV8 XF, scrie Automarket.ro