Fostul candidat PNL pentru Parlament, Petre Roman a declarat la RFI ca PNL a avut sansa la un moment dat de a face o majoritate foarte solida si previzibila, PNL-PSD-UDMR, dar ca aceasta sansa a disparut in clipa in care a aparut tendinta PSD de a nu mai da nici un fel de batalie si de a merge direct la butoane, la functii publice si la banii publici.

"In acest fel se crea un bun echilibru pentru politica romaneasca, o guvernare cu anumita greutate fata de ceea ce urmeaza, pe un program pe care PNL l-a sustinut cu strasnicie si cu consecventa", crede Petre Roman.

Acesta isi exprima speranta ca daca PNL reuseste sa stranga din dinti, daca liberalii nu vor uita de "gestul de demnitate facut acum" si daca vor dubla totul cu o munca sustinuta, atunci exista sansa ca pe viitor partidul sa aiba rezultate mult mai bune in anii viitori. "Un partid in Opozitie este uzat numai daca este un partid fara istorie, un partid de adunatura. Nu cred ca asta-i cazul Partidului National Liberal", explica Roman.