Business Report: Topul celor mai importante evenimente din 2008; Tofan, ultima lovitura; Adio bugetarilor de lux?, iar Porsche 9ff DraXster este o bestie de 1.300 CP si 1.190 Nm!
TOFAN, ultima lovitura. In urma cu sapte-opt ani, Gelu Tofan stapanea un imperiu. In urma cu un an, cand perla imperiului, Danubiana, intra in procedura de faliment, incepuse deja sa fie privit ca un boxer inghesuit in corzi. Criza financiara l-a trimis, in toamna, la podea. E Gelu Tofan k.o.? Sau va reusi sa se ridice? se intreaba cei de la Money Express.
Adio bugetarilor de lux? “Vom reduce cheltuielile publice cu pana la 20%. Adio bugetari de lux cu salarii de 30-40.000 de euro pe luna. Vom suspenda pentru un an plata drepturilor banesti pentru membrii consiliilor de administratie la societatile cu capital de stat. Demnitarii vor fi primii care vor strange cureaua in aceste vremuri grele”, sunt promisiunile premierului Emil Boc, la mandatul de investitura al noului guvern, scrie Business Standard.
Bancile dau semnale de ieftinire a creditelor. Bancile au dat startul la ieftinirea imprumuturilor in lei si euro in ultimele saptamani. Din ce in ce mai multe institutii bancare de pe piata romaneasca au taiat din dobanzile la imprumuturile in lei si euro, media scaderii fiind de 1,5 puncte procentuale, fata de luna octombrie, in ambele situatii. Printre motivele principale se numara si strategia Bancii Centrale Europene (BCE) de reducere a dobanzii la care imprumuta euro bancilor, dobanda care acum se situeaza la 2,5% fata de 3,25% la inceputul acestei luni, scrie Gandul.
Investitia in yeni japonezi a adus cel mai mare randament in 2008: 43%. Yenul japonez si dolarul american sunt valutele care s-au apreciat cel mai mult in fata leului, cu 43%, respectiv 22%, de la inceputul anului. Astfel, pariul pe moneda japoneza ar fi fost de departe cea mai buna investitie in lei in acest an, potrivit Ziarului Financiar.
Cele 3 momente cheie ale pietei rezidentiale in 2008. Piata rezidentiala bucuresteana a avut o evolutie oscilanta pe parcursul acestui an, cu 3 momente cheie care au stabilit coordonatele de pe acest segment imobiliar. 1) Semnalul pentru scaderea preturilor locuintelor vechi, in februarie. Pe segmentul locuintelor vechi, unde cererea nu a fost atat de dinamica precum in cazul locuintelor noi, in februarie preturile au coborat pentru prima data in ultimii ani, cu circa 10%, scrie DailyBusiness.ro.
Majoritatea barbatilor europeni cumpara cadourile de Craciun in ultima zi. 5 milioane de barbati din Europa Centrala si de Est lasa pe ultima suta de metri, adica in ziua de Craciun, achizitionarea unui cadou. Se pare ca 53% dintre ei petrec mai putin de 4 ore la cumparaturi, incluzand aici si drumul pana la magazin si inapoi, scrie Revista Cariere.
Mujicul Sterligov. Un taran rus spune ca detine secretul iesirii Rusiei din criza. Gherman Sterligov propune un sistem non-cash, un fel de bursa de marfuri in sistem barter, care nu ar depinde de dolar, euro sau rubla. Dar Sterligov nu e, totusi, un taran oarecare. Povestea lui – Sterligov a fost unul dintre primii milionari ai Rusiei de dupa Razboiul Rece – l-a transformat in cel mai mediatizat taran din lume, scrie Money Express.
Tranzactia Patriciu-Fabian, o borna in imobiliare, fara sa indice o tendinta. Oferta de achizitie facuta de omul de afaceri Dinu Patriciu pentru fondul de investitii Fabian va reprezenta un indicator pentru viitoarele tranzactii imobiliare, insa nu va stabili un trend, in conditiile in care majoritatea investitorilor nu dispun de lichiditati, aceasta este concluzia consultantilor activi in real estate, scrie Business Standard.
Ar putea supravietui Apple fara Steve Jobs? Zvonurile legate de sanatatea subreda a sefului grupului american ii ingrijoreaza pe investitori. Pentru prima data in ultimii 12 ani, seful Apple, Steve Jobs, nu va participa la renumitul congres anual Macworld care va avea loc in luna ianuarie, scrie Adevarul.
Un laptop echivalent cu un sarpe cu doua capete. Lenovo pare sa planuiasca lansarea unui notebook ThinkPad, cu doua ecrane. Toate site-urile care au vorbit despre acest laptop au oferit imagini care, dupa cum sustineau, ar fi provenit de pe un site IBM care le-a publicat, accidental, pe 2 decembrie, scrie Chip.ro.
Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss. Prima conditie pentru a intra in posesia unuia dintre cele 75 de exemplare Mercedes SLR McLaren, in editia limitata Stirling Moss, este sa fii unul dintre cei mai importanti posesori ai modelului SLR. A doua conditie este sa dispui de 750.000 de euro, pentru a plati factura pentru aceasta realizare tehnica de exceptie. Seria limitata pe care Mercedes o va lansa anul viitor este dedicata legendarului sau pilot Sir Stirling Moss, cel care castiga in 1955 celebra cursa Mille Miglia, la volanul unui Mercedes 300 SLR, stabilind un record fabulous: 10 ore, 7 minute si 48 secunde, scrie 24auto.ro.
Porsche 9ff DraXster: bestie de 1.300 CP si 1.190 Nm! Unul dintre cei mai cunoscuti tuneri Porsche, 9ff, a realizat cel mai puternic model al constructorului din Suttgart aparut vreodata. Bazat pe modelul 911, 9ff DraXster dispune de un motor la prima vedere normal, un twin-turbo de 4.0 litri. Si totusi, propulsorul cu sase cilindri in linie reuseste sa scoata pe nari 1.300 de cai putere si 1.190 Nm, cifre care ii fac pe adversari sa faca un pas inapoi cand vine vorba de provocari, scrie Automarket.ro.
- 0 (0 voturi)adio tofan (Marţi, 23 decembrie 2008, 22:06) georgio [anonim]In sfarsit o stire buna. Iata ca incep sa pice milionarii de carton facuti de stat. Dupa ce a pierdut conducta cu bani de la stat, adica acele contractele cu ministerul apararii, contracte obtinute datorita sponsorizarilor catre bastanii psd, se vede adevarata valoare a lui tofan. Un anonim, smecheras de genul becali, care nu stie sa faca un ban prin munca. Oamenii de afaceri adevarati nu sunt aia care dupa ce nu mai "colaboreaza" cu statul dau faliment in 2 ani. La mai multe falimente si la altii: becali, voiculescu, columbeanu etc. acesti mediatizati la greu ca "geniali" afaceristi.raspunde trimite

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8