Cunoscutul analist economic Cristian Sima a sustinut la Realitatea TV ca toti cei care opteaza pentru refinantarea creditelor luate in euro in lei fac o mare greseala deoarece "nu faci niciodata asta cand moneda respectiva e foarte tare".

"Problema majoritatii romanilor este ca au luat credite in euro atunci cand moneda a fost jos", spune analistul care considera ca daca vom avea un curs euro-leu "intre de 3.60 si 4.10 nu vom avea nicio problema, doar ca piata sa nu mai fie asa volatila".

Cristian Sima spune ca solutia optima o reprezinta imprumuturile in dolari, deoarece e o moneda puternica acum si are sanse sa scada.

"Cumparati euro contra lei daca aveti lei sa-i vindeti si cumparati euro numai daca aveti ce sa faceti cu ei. Daca nu aveti ce sa faceti cu euro atunci nu cumparati si ramaneti mai bine pe lei. Cu toata volatilitatea asta, euro cu dolarul au cazut mai tare decat leul cu euro, iar in seara asta lira sterlina s-a dus din 1,52 la 1,44. Pe piata valutara toate modele s-au dovedit a fi volatile", au fost sfaturile oferite de Cristian Sima.