Cum sa pregatesti o companie pentru vanzare. Indiferent daca firma este vanduta unui fond de investitii sau unui investitor strategic, inainte de tranzactie sunt analizate procesele din organizatie, capitalul companiei, oamenii si valoarea brandului. Investitorii urmaresc si oportunitatile de profit, de crestere a cifrei de afaceri si un model de business care genereaza venituri peste media pietei, scrie Startups.ro.

Job de functionar la UE: 13.000 euro pe luna. Comisia Europeana (CE) a anuntat ca a inceput recrutarile pentru postul de director general adjunct in cadrul Directiei Generale de Extindere (DGE), salariul brut de baza oferit fiind peste 13.000 de euro. "In functie de anumite criterii, salariul brut de baza poate depasi si 14.000 de euro pentru o astfel de pozitie. CE va angaja cate un singur candidat din Romania si Bulgaria", a declarat pentru Ziarul Financiar Dale Kidd, ofiter de presa in cadrul CE.

Viitorul pietei imobiliare: ansambluri mici, case vandute la cheie. Specialistii spun ca in urmatorii ani nu vor mai aparea ansambluri rezidentiale de mii de locuinte, asa cum s-a intamplat in ultimii ani. Se va merge pe investitii mici, care nu necesita un efort financiar mare si a caror construire sa nu depinda de stadiul vanzarilor. In ceea ce priveste preturile, se asteapta ca acestea sa nu mai ajunga la nivelurile atinse in 2007-2008, scrie Cotidianul.

Cel mai longeviv manager din Romania, Liviu Turdean, s-a retras de la Farmec dupa un mandat de patru decenii. In locul lui, un CEO care-i poarta numele si care vine in industria de cosmetice cu armele din banking: Mihaela Turdean, nora lui Liviu Turdean, are misiunea de a scoate compania nevatamata din criza si de a transforma un brand legendar - Gerovital - in cash, scrie Money Express.

De acum, putem cumpara proprietati in Croatia. Noul pachet de legi ale proprietatii din Croatia permit cetatenilor proveniti din tarile membre ale Uniunii Europene (inclusiv Romania) sa poata cumpara proprietati imobiliare. Modificarile legislative au fost facute pentru a armoniza cadrul legal croat in materie de proprietate cu legislatia europeana in materie, scrie Capital.

Petrom: Cãutãm un peste mare in explorarea cu Exxon. Cea mai mare companie din Romania, Petrom, aflata in portofoliul grupului austriac de petrol si gaze OMV, pregateste impreuna cu liderul mondial al titeiului, ExxonMobil, demararea unei licitatii internationale pentru selectarea firmei ce va face achizitia seismica pentru Marea Neagra, a declarat intr-un interviu acordat Business Standard Johann Pleininger, membru al Directoratului Petrom responsabil de Explorare si Productie (E&P).

Preturile locuintelor noi intra la apa. Ofertele anului 2009 pentru vanzarea locuintelor situate in ansamblurile nou-construite se anunta cele mai spectaculoase din ultimii cinci ani. Mobila si parcarea erau singurele concesii facute de catre dezvoltatori. Lipsa vanzarilor ii determina acum sa ofere reduceri-record, de pana la 45.000 de euro, scrie Adevarul.

Robertson, ING: Pietele de energie si telecom sunt mai libere in Romania decat in Franta si Germania. Romania a avut una dintre cele mai bune evolutii dintre economiile din Europa Centrala si de Est in ultimii ani si este suficient de bine echipata pentru a face fata situatiei tensionate din economia mondiala, crede Charles Robertson, economistul-sef al ING pentru Emerging Europe, Africa si Orientul Mijlociu, scrie Ziarul Financiar.

Patronii spera ca BNR va trage in jos costul creditelor, care "frige" in prezent. Oamenii de afaceri se plang de lipsa resurselor financiare accesibile pentru a isi sustine business-urile si cred ca din partea Bancii Nationale (BNR) ar putea veni o gura de oxigen, respectiv masuri prin care aceasta sa incurajeze creditarea la costuri mai scazute. Scaderea rezervelor minime la lei si valuta sau a dobanzii cheie sunt solutiile la care analistii cred ca BNR ar putea apela miercuri, 4 februarie, pentru a ajuta economia, scrie DailyBusiness.ro.

Selectia naturala. Criza financiara globala si mediul economic local incert ii arunca pe brokeri intr-o lupta dura pentru supravietuire. Tabloul pe 2009: concedieri, falimente, posibile fuziuni si/sau vanzari, anunta Money Express.

Statul cauta bani pentru exproprieri ca sa profite de ieftinirea pamanturilor. Chiar daca, teoretic, acum ar fi momentul pentru realizarea de exproprieri masive pentru proiecte de infrastructura, in conditiile in care preturile terenurilor s-au redus drastic fata de anul trecut, chiar si la jumatate, practic Ministerul Transporturilor nu are bani. Viitoarele centuri ocolitoare ale Bucurestilor si Constantei, potentiali beneficiari, scrie Gandul.

54,5 % dintre angajati prefera demisia in locul reducerilor salariale. Mai mult de jumatate dintre angajatii din Romania, respectiv 54,5 % si-ar parasi locul de munca daca ar fi amenintati cu reduceri salariale, potrivit unui sondaj realizat de catre Bestjobs si citat de Capital.

Obligatiunile Romaniei au cel mai mare randament din UE. Randamentul obigatiunilor emise de Romania a ajuns la 12,6%, in termeni de moneda nationala, cel mai ridicat randament al titlurilor emise de guvernele celor mai mari 19 tari dintre tarile Uniunii Europene, potrivit unui raport al Erste Bank. Romania este urmata in acest top de titlurile Ungariei si cele ale Bulgariei, acestea avand randamente de 10,7%, respectiv 7,2%, scrie Business Standard.

Autostrada Soarelui va fi amanata inca patru ani? Autostrada soarelui se va termina cel mai probabil in 2015, dupa cum reiese din proiectul de buget pe 2009. Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va aloca 1,52 miliarde lei pana in 2015, din care, in acest an, 114,87 milioane lei. Anul trecut, oficialii Ministerului Transporturilor anuntasera ca finalizarea portiunii de 52 kilometri din autostrada va avea loc in 2011, costurile fiind estimate la 354 milioane euro, scrie Romania libera.

Cele mai mari hoteluri produc someri. Marile hoteluri din Capitala apeleaza la restructurari de personal din cauza gradului de ocupare scazut din aceasta perioada. Primele au fost Radisson Sas, de cinci stele, si Rin Grand Hotel, de patru stele, care au scapat deja de circa 10% din numarul de angajati. Nici actionarii de la Marriott nu exclud o astfel de masura, in cazul in care va fi necesara, scrie Evenimentul Zilei.

Cum gasesti rapid subtitrari pentru filme. De regula, cand ai nevoie de subtitrare pentru un film, iei la rand toate site-urile de subtitrari pe care le cunosti si incepi sa cauti. Alternativa pe care vreau sa o prezint, pentru cei care nu o cunosc, este un program care realizeaza cautarea pe mai multe site-uri simultan. Se numeste Subs Grabber si este realizat de un roman, scrie Go4it.ro.

Microsoft: Nu va exista o a doua versiune beta pentru Windows 7. Microsoft a reafirmat faptul ca urmatorul pas in privinta Windows 7 va fi candidatul la lansare al sistemului de operare si nu o a doua versiune beta. Steve Sinofsky, seful de la Microsoft care se ocupa de dezvoltare a spus intr-un post oficial pe un blog ca va exista o singura versiune beta pentru Windows 7, scrie Chip.ro.

Aston Martin Rapide, imagini oficiale? Revista Autocar a publicat imagini pretins oficiale cu Aston Martin Rapide, mult asteptatul GT in patru usi, concurent direct al noului Porsche Panamera. Daca imaginile prezentate de Autocar sunt intr-adevar cele reale, atunci Rapide este mai apropiat, ca look exterior, de Vantage V8, decat DBS sau DB9, cum poate s-au asteptat unii. Versiunea de serie a acestui model, prezentat initial in 2006 cu statut de concept, va fi dezvelita la Salonul de la Geneva, peste o luna, scrie 24auto.ro.

Monstruos! Chevrolet Spark de 550 CP! Ce parere aveti? V-ati inchipuit vreodata ca micul Chevrolet Spark ar putea arata ca in imaginea alaturata? Sau ca ar putea dezvolta 550 CP? Eu sigur nu! Dar iata ca tunerul belgian Fourdin Auto Sport, FAS pe scurt, a facut dintr-un astfel de exemplar, cu pretul a 1.500 de ore de munca, un veritabil monstru, scrie StiriAuto.ro.