Marii deponenti s-au retras primii la inceputul crizei. Bancile au pierdut, in ultimul trimestru din 2008, 777.681 de titulari de depozite persoane fizice. Mai mult de jumatate din cei care si-au retras banii aveau depozite de peste 50.000 de euro sau se aflau in relatie speciala cu banca, scrie Capital.

Tranzactii record cu actiunile "Sterling Resources" dupa decizia de la Haga. Actiunile "Sterling Resources" au inregistrat evolutii spectaculoase, dupa celebra decizie a Curtii Internationale de Justitie de la Haga, din 3 februarie, prin care Romaniei ii revine 79,34% din totalul suprafetei in disputa cu Ucraina, ceea ce inseamna accesul la o mare parte din rezervele de petrol si gaze naturale disputate, scrie Bursa.

Cu bani gratis de la Uniunea Europeana, o firma poate angaja 650 de oameni si va plati un an salarii doar pentru jumatate. O companie care obtine o subventie maxima de 2 mil. euro in cadrul schemei de ajutor de stat pe care guvernul si Comisia Europeana (CE) o vor lansa luna viitoare poate angaja 650 de persoane pe un salariul mediu brut pe economie consemnat la nivelul lunii decembrie 2008, de circa 510 euro, si va plati salarii doar pentru 325 de angajati, scrie Ziarul Financiar.

In cautarea unui CEO fericit. Semnatarul articolului Daniel Gross a cautat vreme de 72 de ore la Davos un CEO fericit. N-a reusit sa gaseasca nici unul. Poate ca daca ar fi cautat mai mult l-ar fi gasit, printre cei 2.500 de participanti, pe Michael Schulhof, fost CEO – la sfarsitul anilor ’90 – al Sony America, scrie Money Express.

Strategia URBB: TV-ul are 60% din buget, online-ul are potential. Compania producatoare de bere URBB, din portofoliul careia fac parte branduri precum Tuborg si Skol, are in 2009 un buget de promovare rate card de peste 40 milioane de euro, cu 15% mai mare fata de cel din 2008, potrivit declaratiilor lui Shachar Shaine, presedintele URBB citat de Business Standard.

Cum ar putea Romania sa falimenteze Austria. Criza financiara mondiala provoaca probleme imense institutiilor de credit vest-europene care si-au deschis filiale dincolo de granitele tarii de resedinta. Austria este cel mai recent caz in panoplia statelor al caror sistem bancar se afla in pragul colapsului din cauza “indatorarii” masive a subsidiarelor din estul comunitar. Si pentru ca pacea, ca si razboiul, are armele sale proprii, Rusia a intrat pe fir in rolul salvatorului exceptional. EU Observer scrie astazi ca Austria si-a activat toate canalele diplomatice pentru a convinge masinaria birocratica a Bruxelles-ului sa adopte un plan de salvare financiara a tarilor din estul Europei, evaluat la 150 de miliarde de euro, scrie Evenimentul Zilei.

Cursul de schimb forteaza scaderea chiriilor cu pana la 20%. Nivelul chiriilor pentru locuinte va varia, in acest an, pe o piata marcata de volatilitatea cursului de schimb si de franarea ritmului de crestere a salariilor, scrie Capital.

Din ce motive ajung la tribunal "actorii" pietei imobiliare. Conflictele dintre dezvoltatori imobiliari, clienti, constructori si furnizori apar cel mai des ca urmare a calitatii proaste a proiectului, a nerespectarii termenelor sau intarzieri de plata, scrie DailyBusiness.ro.

SIF-urile fac ajustari de active de zeci de milioane de euro. SIF-urile vor constitui provizioane pentru amortizarea deprecierii investitiilor financiare realizate in ultimii ani in valoare de cateva zeci de milioane de euro, ajustarile depasind in unele cazuri tot profitul pe anul trecut, din cauza scaderilor puternice inregistrate de Bursa, sustin administratorii acestora, citeaza Ziarul Financiar.

Incepe al doilea targ imobiliar. Targul de apartamente Condominium, care se desfasoara in perioada 12-15 februarie la Sala Palatului, va prezenta peste 25 de proiecte, care includ peste 10.000 de apartamente noi. Pretul locuintelor expuse variaza intre 750 euro/mp si 2.200 euro/mp, anunta Business Standard.

Nou record la dobanzile depozitelor: "Intesa Sanpaolo Bank" plateste chiar si 17% la lei. Intesa Sanpaolo Bank Romania ofera dobanda fixa de la 17% la certificatele de depozit in lei constituite de persoanele fizice pe o perioada de trei luni, aceasta fiind cea mai mare dobanda de pe piata pentru un asemenea produs de economisire. Pentru depozitele la trei luni in euro banca ofera o dobanda de 7%, in timp ce la cele pe 18 luni dobanda ajunge la 7,75%, scrie Bursa.

Cu cat mai scump, cu atat mai bine – este deviza Cocor Luxury Store. Si totusi, se misca. Intr-o perioada in care unii retaileri din mall-uri se gandesc sa traga obloanele, Cocor Luxury Store atrage zeci de branduri de lux, scrie Money Express.

Masina cu chirie, solutie la criza din transporturi. Daca nu ai bani sa-ti cumperi un automobil, atunci esti nevoit sa il inchiriezi, iar dupa aceea poti achizitiona vehiculul la finele perioadei de inchiriere la o valoare egala cu 20% din pretul initial. „Long term rent” este de fapt, inchiriere sau, mai uzual cunoscut, leasing operational. Costurile sunt mai mici, iar Biroul de Credite te ocoleste, scrie Adevarul.

A fost aleasa Cea mai frumoasa masina a anului 2008. Candidatele la titlul de Cea mai frumoasa masina a anului 2008 au fost Alfa Romeo MiTo, Citroen C5, Infiniti G37 S Coupe, Lancia Delta, Mercedes-Benz CLC, Peugeot 308 CC, Renault Laguna Coupe si Volvo XC 60. Titlul a revenit sportivei compacte Alfa Romeo MiTo, primul model creat de centrul de design de la Alfa, dupa 8C Competizione, de la care, de altfel, MiTo a si preluat cateva elemente stilistice, scrie 24auto.ro.

Nissan Qazana este un crossover concept pregatit pentru Geneva. Iata o prima fotografie detaliu cu un nou concept pe care Nissan il va prezenta peste cateva saptamani la Geneva. Masina se numeste Nissan Qazana si este un crossover la stadiul de concept, care poate intra in productia de serie chiar la inceputul anului viitor in fabrica Nissan din Anglia, unde mai sunt produse acum Nissan Micra si Nissan Qashqai, scrie StiriAuto.ro.

Microsoft ofera acces gratuit la Xbox Live. Microsoft a anuntat ca, pe langa oferta de 20 de ore in plus pentru jocuri, un expansion care poate fi descarcat pentru mult asteptatul Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned, va oferi si o perioada de acces gratuit, timp de sase zile, pe Xbox Live, scrie Chip.ro.

Top 5 alternative la Yahoo Messenger. Clientii de IM ai marilor producatori, precum Yahoo si Microsoft, sunt legati de propria retea. Yahoo Messenger, de exemplu se conecteaza la reteaua Yahoo. Pana nu de mult, cei de la Yahoo incercau sa blocheze accesul altor clienti la reteaua lor. De vreo doi ani insa, Yahoo si Microsoft au cazut de acord sa permita interoperabilitatea clientilor si retelelor proprii. Asa se face ca aplicatiile Yahoo Messenger si Windows Live Messenger al celor de la Microsoft se pot conecta reciproc la retelele Yahoo respectiv Microsoft, scrie Go4it.ro.