Pot aduce asigurarile unit-linked randamente peste inflatie? Doar cateva asigurari de viata unit-linked de pe piata locala, adica polite legate de fonduri de investitii, au reusit pana acum sa castige lupta cu inflatia, cea mai mare parte din acestea inregistrand de la lansare si pana la sfarsitul lui 2008 randamente real negative, scrie Ziarul Financiar.

Medicul belgian, cel mai prost platit din Europa. Aceasta este concluzia unui studiu care nu ia in calcul decat statele din Europa de Vest. Medicul generalist belgian este cel mai prost platit medic, avand un venit mult mai mic decat cel englez, se arata intr-o ancheta realizata in Olanda si publicata de presa belgiana, scrie Capital.

Fraudele de pe piata romaneasca de leasing bat spre 100 milioane euro in 2008. Fraudele de pe piata de leasing sunt estimate la cateva zeci de milioane de euro, poate chiar spre 100 milioane euro in 2008, fenomen care a luat amploare odata cu cresterea competitiei intre jucatori, a declarat pentru NewsIn secretarul general al ALB, Adriana Ahciarliu, scrie Business Standard.

Cartile de afaceri cresc vanzarile editurilor. Piata cartilor de business este dominata de editurile mici, specializate, desi acestea au pe segmentul titlurilor de afaceri tiraje comparative cu cele ale marilor edituri. Companiile sunt interesate de investitiile in acest domeniu, pentru ca vanzarile cresc cu cel putin 25% pe an, iar cartile de profil sunt din ce in ce mai cautate, scrie Startups.ro.

Speculatorii cu cash ii asteapta pe dezvoltatorii imobiliari. Chiar daca pretul apartamentelor noi a scazut, clientii nu se inghesuie sa cumpere. Cei care au bani mai asteapta ca preturile sa scada, cei care nu au bani fac rezervari, scrie Cotidianul.

New York Times: Multe banci americane se afla deja in insolventa. Rolul guvernului american e foarte important in revigorarea sistemului bancar. Cele mai importante banci americane ar putea avea nevoie de noi lichiditati din partea guvernului pentru a-si putea mentine solvabilitatea, au indicat o serie de experti intervievati de New York Times. Conform lui Nouriel Roubini, profesor de economie in cadrul Stern School of Business din Universitatea New York, "Sistemul bancar al SUA este efectiv in insolventa", citeaza Ziarul Financiar.

O fotografie "cu criza" ia marele premiu World Press Photo. Un fotograf american, Anthony Suau, este laureatul premiului World Press Photo 2008, pentru o fotografie care ilustreaza criza subprime din Statele Unite, au anuntat astazi organizatorii concursului de fotojurnalism care a avut loc la Amsterdam, scrie Capital.

Vizitatorii de la Targul Imobiliar Condominium, mai atrasi de plasmele colorate decat de pliantele cu oferte. In mare parte sunt aceeasi expozanti de la targul imobiliar de saptamana trecuta, respectiv Targul National Imobiliar, cu aceleasi oferte. Expozantii sunt putini dezamagiti pentru ca nu pot obtine un rezultat satisfacator in ceea ce priveste realizarea unor portofolii de contacte, dupa succesul rasunator pe care l-au inregistrat la sfarsitul saptamanii trecute, scrie Gandul.

Record de concedieri in ianuarie. Romania a inregistrat un record de someri in prima luna a anului, numarul persoanelor care si-au pierdut locul de munca depasind 41.400, avans lunar nemaiintalnit din anul 2001, scrie Business Standard.

Skoda Yeti si Octavia GreenLine, lansate la Geneva. Skoda Auto anunta, intr-un comunicat de presa, prezentarea, in premiera mondiala, a SUV-ului de dimensiuni mici Yeti, cu ocazia Salonului de la Geneva. Yeti a fost prezentat ca si concept cu 4 ani in urma, tot la Geneva. Deocamdata nu au fost date publicitatii imagini si detalii tehnice ale noului model, care va intra pe piata europeana in cursul acestui an, scrie 24auto.ro.

Dacia, mai atractiva decat Mercedes in Germania. Programul Germaniei de subventionare a achizitiei de automobile noi, prin acordarea unei prime de 2.500 de euro la casarea unui autovehicul vechi, a condus la o explozie a importurilor de masini Dacia, considerate mai atractive decat modelele Mercedes, potrivit Financial Times (FT) Deutschland, citat StiriAuto.ro.

VW lanseaza o gama de accesorii pentru Golf VI. Volkswagen a creat un kit aerodinamic precum si o serie de accesorii care vor ajuta la restilizarea hatchback-ului. Subtilul bodykit include doua modele de jante de aliaj de 17, respectiv 18 inch, bare de protectie retusate, praguri laterale redesenate precum si un spoiler care poate fi pozitionat pe luneta, scrie Auto.ro.