Cazul "Broker" Cluj dezvaluie neconstitutionalitatea Statutului CNVM. Parlamentul subordoneaza CNVM, dar, prin Statut, CNVM se poate sustrage subordonarii. CNVM sustine ca Ordonanta sa de sanctionare nu este o sanctiune, scrie Bursa.

Bulgaria isi promoveaza turismul intern in Romania. Bulgaria va cheltui in acest an 8,042 milioane de leva pentru promovarea turismului in tara si strainatate. Anuntul a fost facut de catre sefa Agentiei de Stat pentru Turism din Bulgaria, Aneliya Krushkova. Agentia de Stat pentru Turism va cheltui 2,237 milioane de leva pentru promovarea turismului bulgar peste granitele tarii, prin intermediul posturilor de televiziune CNN si Eurosport, precum si in Romania si Rusia, scrie Capital.

Cumparator-surpriza la Flamingo, Adamescu. Patronul Unirea Shopping Center, Dan Adamescu, se afla in spatele achizitiei de 12% din actiunile retailerului de electronice si electrocasnice Flamingo International, operatiune derulata pe Bursa de la Bucuresti saptamana trecuta, au declarat pentru Business Standard surse apropiate afacerii. Valoarea tranzactiei s-a situat la 600.000 de euro.

Toate graficele duc in jos. Industria, comertul si serviciile, in picaj la finele 2008. Comertul a inregistrat in decembrie un avans anual de doar 3%, serviciile au scazut cu 19,6%, iar industria a cazut cu 18%. Ultimul trimestru din 2008 pare a fi unul dintre cele mai proaste, scrie Ziarul Financiar.

Ce vor sa faca israelienii cu Casa Radio. Proiectul Dambovita Center va cuprinde un mare mall, trei blocuri de birouri inalte de 135 de metri, o fantana arteziana dansatoare, un hotel, un cazinou, un supermarket si o mare roata, scrie Cotidianul.

Protectionism vs. globalizare: Ce cale urmeaza Romania? In conditiile in care protectionismul capata tot mai multi suporteri la nivel mondial, Romania ar trebui sa adopte un plan de masuri menite sa creasca consumul intern si sa protejeze economia de efectele scaderii masive a exporturilor, dupa modelul controversatei clauze "Buy American", prevazuta in planul de relansare al administratiei Obama, considera expertii in economie, chestionati de DailyBusiness.ro.

Statul resusciteaza cu bani izolarea termica. Guvernul vrea sa resusciteze programul de reabilitare termica, alocand suma de 460 milioane lei. Razvan Murgeanu, secretar de stat la Ministerul Locuintelor, sustine ca programul actual va corecta erorile initiale, care au dus la ineficienta. In primul rand, statul va rezolva problema fondurilor deoarece va pune la bataie de 20 de ori mai multi bani. In al doilea rand, noul program reduce efortul locatarilor si pune primariile sa crediteze locatarii care nu au bani, scrie Romania libera.

Urmeaza al doilea val de tari care vor avea nevoie de ajutorul FMI. Un nou val de tari va cadea victima in fata crizei economice, ele trebuind sa fie salvate de catre Fondul Monetar International (FMI), a avertizat directorul Fondului, Dominique Strauss-Kahn in cadrul reuniunii G7 de la Roma, scrie Capital.

Guvernul mestereste falimentul bijutierilor. Vanzarile de bijuterii vor scadea cu 30-50%. Circa 30.000 de salariati, (jumatate din forta de munca din sector) risca sa fie disponibilizati in 2009. 80% dintre vanzari se fac "la negru", scrie Bursa.

Cealalta fata a Petrom: Litigiile cu salariatii si criza de bani. Cea mai mare companie din Romania, Petrom, parte a grupului austriac de petrol si gaze OMV, se confrunta, in acest moment, cu doua provocari majore, ambele cu efect asupra profitului companiei. Pe de o parte, Petrom are in derulare procese cu fosti si actuali angajati, care au ajuns undeva la 20.000 de litigii, riscul pentru companie in caz de esec fiind plati de ordinul a sute de milioane de euro, scrie Business Standard.

"Baronii" locali PSD ameninta: Daca nu primim 2 mld. euro, vom respinge bugetul. Presedintii PSD ai consiliilor judetene cer 2 miliarde de euro pentru administratiile locale la dezbaterea bugetului pe 2009 in plenul Parlamentului, afirmand ca au sprijin de la deputatii si senatorii din organizatiilor lor sa "tranteasca" legea, scrie Ziarul Financiar.

Volkswagen se indreapta spre productia in masa a masinilor electrice. Constructorul auto german Volkswagen a anuntat un parteneriat cu grupul japonez Toshiba, in incercarea de a deveni primul constructor auto care va produce in masa automobile fara emisii poluante, scrie Capital.

Porsche Panamera - limuzina sau supersportiva? Amandoua! Porsche a prezentat primele imagini cu interiorul noului sau model Panamera, un Gran Turismo care isi va face debutul pe piata la toamna, pentru inceput doar cu motorizari V8. Habitaclul impresioneaza prin ergonomie, calitate si rafinament. Cu patru locuri individuale cu profil sportiv, interiorul isi pastreaza aerul dinamic, tipic unui Porsche, chiar daca de aceasta data este vorba de o caroserie in 4 usi, scrie 24auto.ro.