Cele sapte greseli capitale ale bancherilor, care au dus la criza. De la inceputul crizei si, probabil, pana la sfarsitul ei, liderii bancilor vor fi considerati vinovati de criza financiara. Analistii s-au intrebat care sunt insa greselile care au determinat si amplificat criza. Aroganta, lacomia, strategiile pe termen scurt, disimularea, dogmatismul, incompetenta si iresponsabilitatea sunt principalele greseli ale bancherilor, detaliza Capital.

Cum s-a spulberat imperiul lui Calburean pe Bursa. Averea de pe Bursa a omului de afaceri Gheorghe Calburean a scazut de la 300 mil. euro la 10 mil. euro intr-un an si jumatate, dupa ce crescuse la fel de spectaculos in perioada 2006-2007. Dafora si Condmag au pierdut 40% de la inceputul anului, scrie Ziarul Financiar.

Raiffeisen: Daca BNR reduce rezerva, banii fug a doua zi afara. Olandezul Steven van Groningen, unul dintre cei mai vechi bancheri straini activi la nivel local, afirma, intr-un interviu acordat in exclusivitate Business Standard, ca numai o imbunatatire a ratingului Romaniei, singura economie din Uniunea Europeana scoasa din clasa investitionala, ar ieftini finantarea in euro, de care depinde acum viitorul multor firme romanesti.

KFC sfideaza criza si deschide 200 de restaurante in Marea Britanie. Lantul de restaurante Kentucky Fried Chicken (KFC) a anuntat ca va deschide intre 200 si 300 de noi unitati in Marea Britanie si Irlanda in urmatorii trei sau patru ani, ducand astfel la crearea in mod direct a circa 9.000 de noi locuri de munca. Investitia in valoare de 100-150 de milioane de lire sterline va include si remobilarea unor localuri deja existente, anunta Capital.

Brokerii nu exclud ca Bursa sa mai faca un salt de 30% in jos. SIF-urile au pierdut ieri 6,1%, dupa ce pe parcursul zilei a trecut de inca un prag psihologic, cel de 9.000 de puncte. Brokerii nu exclud o scadere sub acest prag, o rezistenta fiind vazuta de acestia intre 6.000 si 7.000 de puncte pe indicele BET-FI, ceea ce ar reprezenta o scadere de pana la 30% pe societatile financiare, scrie Ziarul Financiar.

Colliers: Preturile caselor vor reincepe sa creasca in 4 ani. Consultantii Colliers International estimeaza ca preturile locuintelor ar trebui sa isi reia tendinta de crestere in aproximativ patru ani, dupa ce o mare parte a ofertei existente se va fi absorbit, scrie Business Magazin.

Agentiile imobiliare, decimate de lipsa tranzactiilor. Agentiile imobiliare abia mai rezista intermediind numai tranzactii de inchiriere a locuintelor, birourilor, spatiilor comerciale si industriale. Ion Radu Zilisteanu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), ne-a declarat ca daca blocajul tranzactiilor de vanzare-cumparare va dura peste un an, atunci vor disparea multe agentii, citeaza Bursa.

Afacere de succes in servicii interactive. Antreprenorul Dan Boabes a incercat sa realizeze pe cont propriu ceea ce nu a putut ca angajat. A mizat inca de la inceput pe servicii interactive si a lansat primul sistem din Romania prin care telespectatorii puteau trimite SMS-uri cu taxa speciala, care sa ruleze in partea de jos a ecranelor Tv, in timpul diverselor emisiuni, scrie Startups.ro.

Dragos Grigoriu pregateste a doua lovitura. Dupa ce in 2008 a reusit o vanzare-surpriza a businessului de media, publicitarul Dragos Grigoriu coace acum o a doua lovitura: vanzarea afacerii de creatie. Sa inceapa pronosticurile, scrie Money Express.

Americanii sacrifica vitele pentru ca nu au cu ce sa le hraneasca. Din cauza faptului ca resursele nu sunt suficiente pentru a le finanta alimentatia, americanii sunt nevoiti sa trimita la abator 1,5 milioane de vite. Motivul pentru care fermele nu se mai pot finanta este scaderea drastica a pretului laptelui din cauza crizei, dar si consumul din ce in ce mai scazut, scrie Capital.

Cati bani europeni cer companiile pentru IT. Companiile mici si medii au cerut putin peste jumatate din fondurile europene disponibile pentru finantarea proiectelor de implementare a sistemelor IT de management al afacerilor si pentru dezvoltarea de solutii online. Suma totala disponibila, care putea fi accesata este de 24,9 mil. euro (107 mil. lei), iar finantarile solicitate de companii se ridica la 14,1 mil. euro (60,7 mil. lei) sau 56%, scrie Business Standard.

65.000 euro, bugetul mediu pentru achizitia unei case. Bugetul mediu al bucurestenilor pentru achizitia unei locuinte se situeaza in jurul valorii de 60.000-70.000 de euro, dar ofertele dezvoltatorilor imobiliari se mentin cu 10-20% peste acest nivel. Pentru aceasta suma poate fi atras mai usor un credit imobiliar, a carui rata lunara se ridica la 500-600 de euro/luna, comparabila cu nivelul chiriilor pentru apartamentele de doua-trei camere din Bucuresti, scrie Ziarul Financiar.

Tratament pentru "psihoza recesiunii". Tulburarile din economie au determinat si tulburari specifice de ordin psihic, sustin unii specialisti. Desi “psihoza recesiunii” nu a ajuns inca in nomenclatorul oficial al afectiunilor, pacientii ei cei mai de vaza sunt deja in clinici exclusiviste unde incearca sa scape de simptome, scrie Business Magazin.

Expertii Kaspersky Lab prezinta topul primelor 20 de amenintari informatice ale lunii ianuarie. Specialistii in securitate ai Kaspersky Lab au realizat topul primelor 20 de amenintari informatice ale lunii ianuarie, anuntand o cota de 50% a virusilor si de 35% a cailor troieni, scrie Bursa. Primul Top 20 prezinta aplicatiile periculoase detectate pe calculatoarele utilizatorilor in luna ianuarie: Virus.Win32.Sality.aa; Packed.Win32.Krap.b; Worm.Win32.AutoRun.dui...

45.000 de euro in plus, pentru blindarea unui Mercedes. Mercedes ofera noua Clasa E si in versiunea blindata, gandita sa protejeze pasagerii la diverse atacuri criminale. Cel putin la prima vedere, diferentele dintre un Mercedes Clasa E clasic si versiunea E-Guard nu sunt vizibile, cu toate ca, in cazul celui de-al doilea, caroseria este tratata special, pentru a oferi o celula de siguranta la bord, scrie 24auto.ro.

Noul Mercedes-Benz SLK roadster a fost surprins la teste. Noul Mercedes-Benz SLK roadster a fost spionat la teste in Germania. Prototipul era insa bine camuflat, astfel incat putine detalii au putut fi descoperite. Din punct de vedere al dimensiunii, viitorul model pare sa pastreze dimensiunea actualei generatii SLK. Zvonurile spun ca noul Mercedes-Benz SLK va avea un design inspirat de cel al vehiculului Mercedes SLC Gullwing, scrie StiriAuto.ro.