Udrea pariaza pe petrodolari pentru turismul balnear. Ministrul Turismului, Elena Udrea, a spus la Bursa de Turism de la Milano ca investitori din Arabia Saudita si Dubai s-au aratat interesati de statiunile balneare din Romania si ca se va intalni cu acestia pentru a purta discutii pe aceasta tema, scrie Cotidianul.

Avantajele si dezavantajele bancilor pentru locuinte. Sistemul de economisire–creditare al bancilor pentru locuinte este protejat in fata crizei internationale, produsul oferind o serie de avantaje pentru a stimula economisirea. Cu toate acestea, produsul are si cateva dezavantaje cum ar fi faptul ca perioada de creditare este urmarea unei perioade de economisire, scrie Capital.

Banca Mondiala pregateste primul miliard pentru Romania. Guvernul roman a deschis discutii cu Banca Mondiala pe tema reformelor in educatie, sanatate si administratie publica, demers pentru contractarea unui posibil imprumut de la Institutia financiara internationala, a declarat pentru Business Standard Catalin Pauna, economist-sef al BM. Acesta precizeaza ca sumele nu au fost discutate inca.

Dan Sucu: Bancile au facut nu o caruta, ci un vapor de bani. Cresterea dobanzilor nu se justifica. Omul de afaceri Dan Sucu, care detine Mobexpert, a rabufnit intr-o declaratie facuta pentru Ziarul Financiar la adresa bancilor din Romania care au majorat dobanzile puternic in ultima perioada sub pretextul deteriorarii ratingului de tara. "Doar pentru ca o agentie de rating a venit si a spus ca a crescut riscul, nu se justifica cresterea de dobanzi. Ei (bancherii - n.red.) nu platesc mai mult celor ce fac depozite, iar cheltuielile lor nu au crescut.

Gabriela Anghelache: Avem o piata bazata pe orgolii. Gabriela Anghelache, presedintele autoritatii pietei de capital, a raspuns, intr-un interviu acordat ziarului Bursa, la cateva intrebari legate de statutul pietei Rasdaq si de problemele intalnite la unii emitenti. Intr-o perioada dominata de scandalul "Broker" Cluj si de scaderile continue ale preturilor actiunilor, seful CNVM ne-a spus ca nu vede falimente in randul intermedarilor, dar nici fuziuni din cauza orgoliilor, scrie Bursa.

Pronostic sumbru pentru institutiile financiare nebancare: scadere la jumatate a pietei. Piata creditelor de consum oferite de institutiile financiare nebancare (IFN) ar putea scadea la jumatate sau chiar mai mult in acest an, comparativ cu 2008, din cauza faptului ca romanii apeleaza tot mai putin la imprumuturi, au spus pentru DailyBusiness.ro reprezentantii din domeniu.

Philip Morris, condamnata la plata a opt milioane $ pentru moartea unui fumator. Producatorul american de tigari Philip Morris SUA a fost condamnat miercuri de un tribunal din Florida la plata a opt milioane de dolari, la capatul unui proces intentat de vaduva unui fumator care a murit de cancer la plamani. Decedatul fuma trei pachete de Benson&Hedges pe zi si a murit la 55 de ani, dupa 40 de ani de “viciu”. Inca 8.000 de procese asemanatoare sunt pe rol in Florida, scrie Cotidianul.

STUDIU: Ce strategii vor aplica in perioada de criza marile corporatii. Intr-un studiu realizat de compania de consultanta Ernst & Young, se prezinta modul in care circa 350 de corporatii mari internationale si-au adaptat strategia la conditiile economice recente si care vor fi prioritatile lor in urmatoarelele 12 luni, scrie Capital. Astfel, rezultatele studiului releva faptul ca, pentru reducerea costurilor interne si obtinerea de lichiditati: - 80% din respondenti au intreprins deja o analiza privind eficientizarea costurilor; - circa doua treimi au initiat un program de reducere a personalului...

Ce solutii are Anca Dumitru, noul director general al Bursei, pentru depasirea crizei. Conturile globale, reducerea comisioanelor si a timpului de suspendare de la tranzactionare sunt principalele proiecte prin care Bursa de Valori Bucuresti (BVB) vrea sa ajute brokerii si emitentii sa treaca cu bine de criza financiara, scrie Ziarul Financiar.

Liviu Mihaiu i-a aprobat lui Vantu benzinarii in Delta. PSV Company, fosta Petromservice, a amplasat in Delta doua tancuri plutitoare care alimenteaza barcile cu carburanti. Constructia lor a durat aproape un an, iar autorizatia de mediu a fost emisa in septembrie 2008, a declarat, pentru „Adevarul”, directorul general al PSV Company, Gheorghe Supeala.

Hidroelectrica desecretizeaza doua contracte, reia privatizari si se apropie de creditul de 150 mil. euro. Cel mai mare producator de electricitate din Romania, compania de stat Hidroelectrica, a desecretizat doua dintre cele 12 contracte controversate, pe termen lung, incheiate in 2004 cu traderii si eligibilii, a reluat privatizarea ultimului lot de microhidrocentrale si va negocia cu Deutsche Bank, in continuare, creditul de circa 150 mil. euro care i s-ar putea acorda in curand, scrie Business Standard.

Viitorul Cod de Bune Practici taie profitul hipermarketurilor. Discuțiile dintre producatori și reprezentanții hipermarketurilor, pentru ordonanța de urgența prin care Codul de Bune Practici sa fie pus in aplicare s-au amanat pentru inceputul saptamanii viitoare, ne-au declarat surse din Ministerul Agriculturii. Potrivit unor surse apropiate discuțiilor aproximativ 40% din prețul final al unui produs comercializat in hipermarket reprezinta alte taxe decat prețul de achiziție de la producator, scrie Evenimentul Zilei.

"Profetiile" lui Michael Bloomberg. Primarul orasului New York, Michael Bloomberg, a publicat un plan de 45 de milioane de dolari destinat recuperarii a 25.000 de angajati disponibilizati de pe Wall Street in urma crizei. In timpul prezentarii planului, edilul a tinut sa faca si cateva previziuni, care, datorita formei poetice de exprimare au sunat mai degraba ca niste profetii, scrie Capital.

Rolls-Royce 200EX concept, intre Phantom si BMW Seria 7. Acesta este ultimul concept inainte de aparitia versiunii de serie a noului "Baby Phantom" de la Rolls-Royce, asteptata pentru la toamna, in cadrul Salonului de la Geneva. Pana atunci, Rolls-Royce expune la Geneva conceptul 200EX, foarte apropiat, totusi, de modelul de serie dezvoltat sub codul RR4, scrie 24auto.ro.

Mazda 6, Mitsubishi Lancer, Toyota Avensis si Toyota iQ au obtinut 5 stele la testele de siguranta. Euro NCAP a publicat miercuri rezultatele primelor teste de siguranta desfasurate anul acesta. Vehiculele care au fost cotate cu cinci stele sunt Mazda 6, Mitsubishi Lancer, Toyota Avensis si Toyota iQ. Citroen C3 Picasso si Subaru Impreza au obtinut patru stele, scrie StiriAuto.ro.

Recunoasterea faciala de pe laptop-uri, invinsa de Photoshop. Cercetatorii de la White hat au demonstrat cum poate fi pacalit sistemul de recunoastere faciala, pe cateva laptop-uri. Detaliile au fost oferite intr-o prezentare denumita Your face is NOT your Password (Chipul dumneavoastra nu reprezinta o parola), in cadrul conferintei Blackhat, pe teme de securitate, care a avut loc la Washington, anunta Chip.ro.