Criza taie apetitul multor Business Angels romani pentru start-up-uri. Oamenii de afaceri nu risca sa investeasca acum in ideile altora. Ei spun ca nu e momentul potrivit pentru un start-up. Prefera sa consolideze afacerile deja existente si sa investeasca in proiecte gandite si aprobate inainte de aparitia crizei, scrie Capital.

Stolojan: In maximum zece zile, statul va cere oficial bani de la Comisia Europeana. “Nu vorbim despre saptamani, vorbim despre cateva zile. Statul va trimite, in maximum zece zile, o cerere oficiala catre Comisia Europeana pentru un imprumut. Nu putem astepta prea mult, pentru ca resursele sunt limitate”, a declarat pentru Business Standard Theodor Stolojan, fost premier si actual prim-vicepresedinte al PDL, partid aflat la guvernare.

Ce poti sa cumperi cu 500.000 euro pe Bursa.Preturile companiilor de pe Bursa au ajuns la niveluri atat de mici incat oricine are 500.000 de euro poate deveni actionar semnificativ, cu 5-10% intr-o companie de talie medie, precum Impact, Dafora sau Flamingo sau poate cumpara chiar integral o companie precum Energopetrol Campina, scrie Ziarul Financiar.

Preturile terenurilor din micul Paris au scazut cu 40%. Piata terenurilor din Bucuresti este in scadere, la fel ca in toate orasele din tara. Numarul tranzactiilor cu terenuri este extrem de mic. In zona de nord a Capitalei si in zonele centrale se inregistreaza cele mai spectaculoase scaderi, pentru ca aici se gasesc si cele mai mari preturi, scrie Cotidianul.

Cat vor mai dura super-ofertele bancilor? Bancile continua sa ofere promotii la depozitele populatiei, numai in luna februarie, cel putin opt dintre acestea lansand produse de economisire cu dobanzi promotionale foarte atractive. La aceste dobanzi se adauga alte beneficii... Cum conditiile economice raman in continuare vitrege, bancile ar putea avea dificultati in a sustine aceste super-oferte pe termen mai lung, scrie Bursa.

Noul zid al Europei? Capata din nou contur, in aceste zile, o idee care apusese parca pentru totdeauna: gandeste-te bine inainte de a-ti plasa banii in Europa de Est. E doar o idee - dar una pe care s-ar putea fundamenta un nou zid: cel dintre economiile estice si cele occidentale, scrie Money Express.

Marius Ghenea: Vrem sa extindem reteaua de cafenele Testa Rossa si in Bulgaria. Omul de afaceri Marius Ghenea, cu investitii atat in mediul online cat si in cel 'offline', a vorbit, intr-un interviu acordat DailyBusiness.ro, despre planurile de extindere ale afacerilor sale si despre viitoarele achizitii din mediul online.

Cum ar investi bancherii 100.000 de euro? Prudenta si cash-ul sunt cuvintele cheie atunci cand vine vorba de investitii pe timp de criza, sustin bancheri de top pentru Capital. Astfel, Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Supraveghere UniCredit Tiriac Bank, spune ca ar depune aceasta suma de bani la banca. Marinel Burduja, prim-vicepresedinte Raiffeisen Bank, mizeaza pe agricultura, unul dintre domeniile cu mare potential in Romania...

Care sunt cele mai profitabile companii de stat din energie. Cele mai mari companii din energie ramase in portofoliul statului au derulat anul trecut afaceri de peste 5,4 miliarde euro, in crestere in special pe fondul scumpirii electricitatii, si au consemnat profituri brute totale de peste 782 milioane de euro, potrivit unei centralizari realizate de Business Standard, pe baza datelor preliminate raportate de societati. Peste jumatate din suma totala a castigurilor brute este acoperita insa de profitul exceptional realizat de cea mai mare firma neprivatizata, compania de distributie si furnizare energie, Electrica.

Serialele americane fac audiente slabe. Desi peste ocean au ratinguri uriase, in Romania productiile abia daca sunt urmarite de telespetatori. Serialele care in SUA au audiente de 15 – 20 de milioane de telespectatori, atrag la nivel local, cel mult 360.000 de privitori. Cauzele sunt lipsa promovarii si pirateria, scrie Adevarul.

CBRE: Circa 75.000 mp de birouri sunt goale in Capitala. Rata de neocupare a cladirilor de birouri din Bucuresti a crescut considerabil in ultimul trimestru al anului trecut, de la niveluri de 1%-2% pana la 6%, pe fondul cresterii ofertei cu 300.000 mp in 2008 si al "infrastructurii precare" din zona Pipera, potrivit unui raport al firmei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis Eurisko si citat de Ziarul Financiar.

Telefonia mobila, mai scumpa cu 20%. Costurile cu produsele si serviciile de telefonie mobila au crescut in primele doua luni ale anului, pe fondul deprecierii rapide a leului. Serviciile de telefonie mobila s-au scumpit cu aproape 20%, numai de la inceputul anului, pentru cei care au venituri in moneda nationala, ca urmare a deprecierii leului in raport cu euro, scrie Evenimentul Zilei.

"Panasonic" lanseaza laptopuri pentru conditii extreme. "Panasonic Computer Solutions Company", producatorul laptopurilor ultra-rezistente din gama Toughbook, lanseaza versiuni imbunatatite pentru modelele Panasonic Toughbook 30 cu clamshell si Toughbook 19 convertibil in TabletPC, anunta un comunicat al companiei. Ambele modele dispun de ecrane LCD cu un grad sporit de luminozitate (pana la 1.000 nit - masura luminozitatii exprimata in candele/m2), de tehnologie de polarizare circulara si sunt tratate antireflexie pentru imbunatatirea vizibilitatii chiar si in cele mai dure conditii de lucru - ecranul poate fi vizibil chiar si in plin soare, scrie Bursa.

Niculae: ''Ajutor!'' Dupa un 2007 cu o cifra de afaceri de aproximativ 1,3 miliarde de euro si o vara a lui 2008 in care estima o crestere de 50% a businessului InterAgro, Niculae a ajuns la sfarsitul anului trecut pe punctul de a inchide aproape integral portile holdingului cu activitati in domenii ca industria chimica, agricultura si industria alimentara, concediind peste 6.000 de angajati. Acum, isi pune aproape toate sperantele in planul anticriza al Guvernului, scrie Money Express.

Accesul la internet mobil de banda larga, intre 5 si 27 euro pe luna. Tarifele pentru acces la internetul mobil in banda larga s-au reasezat, noile abonamente venind cu un pret mai mic sau cu beneficii mai mari pentru aceiasi bani pe care utilizatorii i-au platit pana acum. Abonamentele ale caror tarife au ramas pe loc ofera acum o limita sau o viteza de transfer mai mare, in schimb, cele care pastreaza acelasi nivel al vitezei se ieftinesc, scrie Romania libera.

Pentru entuziastii Honda: Accord Type S. Noua Honda Accord Type S, in versiunea europeana, va fi prezentata luna viitoare, la Geneva, si va fi disponibila in versiunile sedan sau estate. Vanzarile vor incepe din aceasta vara. Va avea un propulsor turbodiesel de 2,2 litri i-DTEC, care furnizeaza 180 CP si 380 Nm, cu 30 CP mai mult decat versiunea standard, din care este derivat, cuplat la o transmisie manuala, scrie 24auto.ro.

Tunerul Carlsson Aigner s-a ocupat pentru Geneva de Mercedes GL 500. Tunerul german Carlsson Aigner a pus ochii pe SUV Mercedes GL 500 si l-a transformat intr-o masina veritabila de liniute. Imensul bolid este acum asezat pe jante din aliaj de 23 de toli, are la dispozitie 456 de CP si un cuplu de peste 650 de Nm si poate sa atinga prima suta in 5.9 secunde, scrie StiriAuto.ro.

Vanzarile jocului Street Fighter au depasit pragul de doua milioane. Mania Street Fighter a revenit! Versiunile jocului Street Fighter IV pentru diverse console au inregistrat livrari totale de doua milioane de exemplare, la nivel mondial, a anuntat Capcom Japan, scrie Chip.ro.