Presedintele Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE), Graham Watson a declarat la RFI ca nu si-a ascuns sprijinul pentru Calin Popescu Tariceanu si este convins ca acesta mai are multe de spus in politica din Romania.

"Daca partidul a decis insa cu o majoritate clara sa mearga inainte si sa aleaga o noua conducere, atunci inseamna ca asta are nevoie partidul pentru viitor. Asa cum se intampla intotdeauna dupa ce un partid a fost la Putere, ii trebuie timp sa se reinnoiasca, sa-si reinnoiasca gandirea si conducerea. Sper ca domnul Antonescu va duce partidul cu un pas mai departe, cu succes, pentru a fi o alternativa la actualul Guvern", spune liderul liberalilor europeni.

Referindu-se la faptul ca PNL a pus-o in capul listei pentru europalamentare pe Norica Nicolai care nu a fost votata la alegerile parlamanetare si a ratat intrarea in Parlament, Graham Watson spune ca acest fapt nu reprezinta o problema deoarce toti politicienii cunosc si succesul si esecul in cariera lor politica.

"Faptul ca a pierdut o data alegerile pentru Parlamentul national este neimportant. E o doamna care poate contribui cu multe lucruri la toate nivelurile politicii. Sunt convins ca va putea reprezenta admirabil PNL in Parlamentul European, aducand cu ea calificarea si experienta de la nivel national", a declarat Watson.