Ce credit ipotecar iti poti lua cu 4.000 de lei dupa 6 luni de criza. Cu un castig lunar de 4.000 de lei, un roman fara alte datorii la banci poate sa acceseze un credit ipotecar de 50.000 de euro, pe termen de 25 de ani, doar de la BCR, restul bancilor oferind clientilor imprumuturi pana la pragul minim de 32.000 de euro, potrivit unui sondaj realizat de Business Standard la ghiseele celor mai activi 11 jucatori pe acest segment.

Cea mai mare expunere a BCR pe un singur client este de 201 mil. euro. BCR, cea mai mare banca de pe piata, avea in bilant la sfarsitul anului trecut credite clasificate in categoriile "indoielnic" (peste 60 de zile intarziere la rambursare) si "pierdere" in valoare de peste 933 mil. euro, nivel dublu fata de cel inregistrat in 2007, potrivit situatiilor financiare publicate de banca si citate de Ziarul Financiar.

Piata autoturismelor in martie: 87% second-hand si 13% noi. Numarul de autoturisme second-hand inmatriculate in a treia luna a acestui an este impresionant: 52.897. Asta dupa ce, in ianuarie erau inscrise in circulatie doar 5.941 de astfel de masini, iar in februarie numarul lor crestea pana la 17.950, scrie Capital.

Bancile noastre nu au nevoie de colac de salvare. Sistemul bancar autohton este unul extrem de solid, in ciuda contextului economic dificil din acest an, a declarat, in repetate randuri, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, domnul Mugur Isarescu. Datele ne arata acelasi lucru. Solvabilitatea medie a sistemului bancar din tara noastra era, la sfarsitul anului trecut, de 12,34%, cu peste patru puncte procentuale mai ridicata decat minimul impus prin reglementarile Bancii Centrale, scrie Bursa.

Chiriile din Bucuresti - minus 20% intr-un an. Scaderea preturilor locuintelor i-a determinat pe multi proprietari sa renunte la intentia de a-si vinde proprietatile si sa incerce sa le inchirieze. Oferta de locuinte scoase la inchiriere a crescut, iar acest lucru se vede in evolutia valorilor chiriilor. Acestea au scazut consistent, pentru unele apartamente cu aproape 20%, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2008, scrie Cotidianul.

De ce nu scad ratele la credite in euro, asa cum vor autoritatile. Desi autoritatile europene au operat reduceri succesive de rata ale dobanzii cheie, pentru a da bancilor posibilitatea de a da credite mai ieftine si a ajuta economia, scaderile nu se reflecta decat in putine cazuri in diminuari de rate pentru romanii indatorati in valuta. Costurile operationale mari, dar si incercarea de a diminua riscul de dobanda, sunt principalele motive care determina bancile sa nu reduca ratele la euro, cred analistii, scrie DailyBusiness.ro.

Cum sa externalizezi activitati din companie. Pentru a se concentra mai bine pe elementele importante ale afacerii (core-business), antreprenorii ar trebui sa ia in calcul externalizarea anumitor activitatii. Costurile, experienta in domeniu si garantia serviciilor sunt cateva dintre criteriile de luat in calcul cand se alege partenerul spre care se face externalizarea. Pentru ca externalizarea reduce costurile per ansamblu, aceasta este benefica in orice stadiu de evolutie a afacerii si in orice conditii de profitabilitate, scrie Startups.ro.

Cel mai bine platit bucurestean castiga 86.000 € lunar. Consultanta de management a adus cele mai mari salarii anul trecut, angajatul unei companii din Bucuresti castigand peste 86.000 de euro pe luna, respectiv mai mult de un milion de euro pe an, din aceasta activitate, potrivit datelor furnizate de Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti, citate de Business Standard.

Gigantul american 3M pune in stand-by o fabrica in Romania. Gigantul american de tehnologie 3M (Minnesota Mining & Manufacturing), cu afaceri de peste 25 mld. dolari la nivel mondial, a inghetat planurile privind constructia unei fabrici in Romania, posibilitate analizata de actionarii americani inca de la inceputul anului trecut, scrie Ziarul Financiar.

Germania a amendat Microsoft cu 9 milioane de euro. Bundeskartellamt, autoritatea de supraveghere a concurentei, din Germania, a anuntat ca Microsoft a fost amendata cu 9 milioane de euro pentru ca a stabilit, ilegal, preturile cu un distribuitor, scrie Chip.ro.

HTC Fiesta, probabil primul telefon HTC cu Android. Bluetooth SIG (Special Interest Group) tine o baza de date cu toate telefoanele care ofera suport bluetooth. In aceasta baza de date a aparut recent un nume nou: HTC Fiesta. Conform informatiilor inregistrate de Bluetooth SIG, HTC Fiesta va avea sistemul de operare Google Android, scrie go4it.ro.

Modelele restilizate Mercedes S63 AMG si S65 AMG au fost dezvaluite. Modelele restilizate Mercedes S63 AMG si S65 AMG au fost deconspirate cu ajutorul configuratorului online de pe site-ul producatorului german, cu putin timp inaintea prezentarii acestora la salonul auto de la Shanghai. Noile modele AMG din Clasa S prezinta prize de aer mai mari, iar forma proiectoarelor de ceata a fost modificata. Acestea beneficiaza de tehnologie LED, la fel ca si stopurile, scrie StiriAuto.ro.

BMW dezvolta un motor diesel tri-turbo. Mai multe surse sustin ca BMW ar avea in studiu un nou motor diesel, dotat cu trei turbocompresoare. Acesta ar putea dezvolta circa 350 CP si un cuplu de aproximativ 800 Nm si ar urma sa fie folosit pe SUV-ul X5. Ipoteza acestui nou motor, de 3,0 litri, in 6 cilindri, este sustinuta de comentariile aparute pe forumul online GermanCarZone, scrie 24auto.ro.

Un nou monstru se naste! Chevrolet Camaro din 1975 tunat de rusi! Pentru aceia dintre voi carora le-a placut filmul Death Race (Cursa mortala), lansat in 2008, dar in special masinile, avem vesti bune! Un grup de studenti din Rusia au creat digital un Chevrolet Camaro care ar putea concura lejer impotriva modelului Ford Mustang GT 2006 (transformat intr-un vehicul monstruos, dotat cu aruncatoare de flacari, lansatoare de grenade si arme) condus de eroul filmului, Jensen "Frankenstein" Ames, scrie StiriAuto.ro.