In plina criza, primariile devin cei mai mari cumparatori din imobiliare. Primariile au iesit la cumparaturi de apartamente pe piata libera, in ideea de a satisface o parte din avalansa de cereri de locuinte sociale. Acestea pot reprezenta o salvare pentru dezvoltatorii imobiliari ale caror vanzari au inghetat de luni bune si nu au sanse de redresare prea curand. Initiativa a aprins deja discutiile privind atat moralitatea, cat si legalitatea acestor investitii, scrie Capital.

SUV-ul Dacia, cu denumirea tehnica H79, va fi lansat in ianuarie sau februarie 2010. Automobile Dacia va lansa noul model SUV, cu denumirea tehnica H79, in ianuarie sau februarie ale anului viitor, testele tehnice urmand sa inceapa in Romania, la poligonul “secret” de la Merisani, Arges, la jumatatea acestui an, au declarat pentru Business Standard surse apropiate constructorului, scrie Business Standard.

Povestea lui Stelian Dragan, romanul reintors de pe Wall Street. Povestile despre “viata dupa Wall Street” au umplut lumea. Se scriu si se spun peste tot, inclusiv la Bucuresti – pentru ca si Bucurestiul are, inevitabil, “reintorsii” lui. Unul dintre ei e Stelian Dragan, care cu un an in urma-si vedea cariera pe Wall Street fracturata de colapsul primei banci de investitii devenita istorie. Pariul lui Dragan, ca si al altora asemenea lui, e insa in viitor. Optimistii cred ca experienta pe Wall Street e un atu pentru proaspatul manager de fond de investitii, in vreme ce pesimistii spun ca e buna la CV, dar nu garanteaza nimic. Probabil ca si unii, si ceilalti au ceva dreptate, scrie Money Express.

UE iti plateste jumatate din tractor. Sprijinul nerambursabil pentru achizitia de utilaje urca pana la un milion de euro pe proiect. Firmele cu capital 100% romanesc primesc de la UE jumatate din bani pentru a-si moderniza exploatatia cu semanatori, combine si mijloace de transport specializate, scrie Adevarul.

De ce roiesc antreprenorii in jurul fotbalului, un business de numai 175 mil. euro. Pentru ce se bat patronii? Directia Nationala Anticoruptie a demarat operatiunea anti-blat in cel mai scump Campionat de Fotbal din Romania de pana acum, in care se invart 175 de milioane de euro. Businessul din Campionatul de Fotbal este comparabil, ca valoare, cu piete precum detergentii sau ciocolata. Cei mari mari antreprenori romani si-au legat in ultimele doua decenii numele de fotbal, scrie Ziarul Financiar.

2.000 de intreprinderi dau 85% din bugetul nostru. Doua mii de intreprinderi tin in carca 85% din veniturile publice, releva Ministerul Finantelor in Nota de fundamentare a actualei rectificari bugetare, referindu-se la o analiza asupra anului 2007. Acum doi ani, puteau fi numarate 617.525 de persoane juridice. Dintre ele, 242.106 au raportat pierderi. Dupa cum se prezinta tabloul, criza economica din Romania este pur romaneasca si nu are nimic a face cu criza mondiala, scrie Bursa.

Un viitor pentru Romania. In ultimele doua decenii, evolutia economiei romanesti a fost lipsita de coerenta si rareori vizitata de succes. Celor ce ne-ar aduce aminte de fenomenul cresterii economice din ultimii ani le spunem ca a fost vorba pur si simplu de sansa si de geografie, nu de politici care sa ajute Romania sa stie cu adevarat ce vrea si cu ce se poate impune cel mai bine in lume, scrie Business Magazin. Daca socotim actuala criza drept o premisa pentru un restart al economiei mondiale, nu cumva avem si noi sansa unui nou inceput, dupa cel din 1990?

Tarifele clinicilor romanesti si-au facut operatie de marire ca in Vest. Clinicile private romanesti sperau, pana nu demult, sa devina un adevarat magnet pentru turismul medical din intreaga lume. Le recomandau tarifele foarte mici, comparativ cu cele din alte tari, si calitatea buna a serviciilor prestate. Acum, preturile din sistemul medical privat autohton le-au depasit, pe alocuri, pe cele din Cehia, Polonia si Ungaria, scrie Capital.

Ziarele, minus 44% pagini de reclama in primul trimestru. Numarul total de pagini de publicitate vandute de ziare in primul trimestru al acestui an a scazut cu 44% fața de aceeași perioada a anului trecut, respectiv de la 3.528 de pagini la 1.989, potrivit unor informații oferite de Radu Budeș, managing partner al regiei Splendid Media, in cadrul unui eveniment dedicat crizei in media pe piețele est-europene, organizat de asociația regiilor de media din Europa, EGTA, scrie Business Standard.

Ultima moda printre retailerii IT&C: cumularea promotiilor. Vin sarbatorile de Paste si v-ati obisnuit sa va innoiti? Ori televizorul sau monitorul s-a stricat, fara sa tina seama ca toata lumea din jur vorbeste acum de criza? Exista cateva posibilitati prin care puteti totusi sa mai salvati cate ceva din cheltuielile care se anunta a fi iminente. Promotiilor la electronice si produse IT&C, anuntate pentru aceste zile, li se adauga diverse alte metode prin care pretul acestora se poate reduce succesiv, scrie Romania libera.

Topul celor mai tari aplicatii pentru iPhone. Cu plusurile si minusurile sale, trebuie sa recunoastem ca telefonul Apple este un gadget cu adevarat deosebit. La acest lucru au contribuit insa in timp numeroasele aplicatii disponibile in magazinul virtual App Store. Cu ocazia apropierii de fabulosul numar de 1 miliard de programe descarcate, compania din Cupertino a publicat topul celor mai descarcate aplicatii de cand App Store a luat nastere, scrie go4it.ro.

Audi A5 Cabriolet si Audi A4 allroad quattro vor fi lansate in Romania saptamana viitoare, pe 23 aprilie, a anuntat compania importatoare, Porsche Romania. Preturile celor doua modele pentru Romania nu au fost inca anuntate, insa primul model pleaca de la 41.000 de euro in Germania, iar cel de-al doilea de la 39.000 de euro. Asadar, pe piata romaneasca preturile de pornire ar trebuie sa fie cu cel putin 1-2 mii de euro mai mici, scrie StiriAuto.ro.

Noul Jaguar XJ va avea si o versiune electrica. Mult asteptatul succesor a modelului XJ de la Jaguar va debuta oficial in iulie si, pana la finalul anului, va fi disponibil pe piata. Noul Jaguar XJ va fi un model complet reconceput si, ca design exterior, va fi puternic influentat de “fratele mai mic” XF. Dupa unele informatii, Jaguar planuieste pentru 2011 lansarea unei versiuni hibride a noului XJ, scrie 24auto.ro.