Razboi total pe piața telefoniei mobile. Vodafone și Orange acuza Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) dupa ce instituția a stabilit ca inca trei operatori de telefonie mobila sa practice tarife mai mici de interconectare pentru apelurile terminate in reteaua proprie. Daca Vodafone vorbește despre „afectarea grava a mediului concurential”, reprezentanții Orange acuza explicit „politica de favorizare a intereselor grupului Romtelecom-Cosmote”, scrie Capital.

CNVM intra “din greseala” in tabara sefilor de SIF in lupta cu investitorii. Rafuiala dintre administratorii SIF-urilor si investitorii care cer schimbarea conducerii actuale a atins, ieri, cu o zi inaintea AGA, un punct culminant, cind SIF Oltenia a declarat concertati actionari reprezentind 16% din capitalul social, adica atit grupul actionarilor care au solicitat distribuirea de dividende, cit si din grupul de firme controlat de investitorul Catalin Chelu, scrie Business Standard.

Astazi si maine se da batalia finala la SIF-uri. Actionarii SIF-urilor decid astazi cine ii va reprezenta in Consiliile de Administratie in urmatorii patru ani si daca vor primi sau nu dividende din profitul anului trecut. Lupta pentru administrarea activelor SIF-urilor, de peste 1,1 miliarde de euro, este de departe principala miza a adunarilor generale ale actionarilor de astazi. Cea mai puternica lupta se da la SIF Banat-Crisana (SIF1) unde in competitia pentru CA au intrat nume grele, precum Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania, Doru Lionachescu, managing partner al bancii de investitii Capital Partners si Octavian Radu, proprietarul grupului de firme RTC, scrie Ziarul Financiar.

De ce nu putem rezista in fata crizei? De ce? Pentru ca structura economiei nationale poarta amprenta banilor ieftini, iar un nou imprumut nu poate decat prelungi agonia. Romania nu a stiut sau, poate, nu a vrut sa profite de pe urma crizei din anii '90 pentru a-si restructura economia. In decada urmatoare, necesitatea stringenta a restructurarii a disparut, fiind acoperita de valul optimismului global, generat de excesele monetare promovate de Federal Reserve, scrie Bursa.

Statul roman vrea inapoi de la Sterling zacamintele din Marea Neagra. Actul aditional la contractul Sterling, prin care compania canadiana a primit, anul trecut, dreptul exclusiv de exploatare a doua perimetre din Marea Neagra, ar putea fi reziliat. Contractul Sterling va fi modificat astfel incat statul sa aiba o cota din hidrocarburile din Marea Neagra, iar Romgaz se va ocupa de explorarea zonelor din platoul continental neconcesionate pana acum, scrie Cotidianul.

Investitia intr-o gradinita particulara se amortizeaza in cinci ani. Fiecare al zecelea prescolar din orasele mari nu are loc in gradinitele de stat sau private, el devenind tinta unor prestatori de servicii neautorizati de ministerul de resort. 150.000 de euro este suma suficienta pentru a inchiria si dota un spatiu si un loc de joaca si pentru a fi angajate cel putin cinci persoane care sa se ocupe de gradinita si de copii, scrie Capital.

Paulson a facut presiuni pentru preluarea Merrill Lynch de catre Bank of America. CEO-ul Bank of America, Kenneth Lewis, nu le-a spus actionarilor despre pierderile colosale ale Merrill Lynch & Co, din cauza presiunilor facute de reprezentanti ai guvernului american ca tranzactia sa fie incheiata, potrivit procurorului general al statului New York, Andrew Cuomo, relateaza Bloomberg citata de Business Standard.

Trei noi telefoane de top au intrat in Romania. In aceste zile, oferta Vodafone de telefoane mobile s-a imbogatit cu trei noi modele de top: Nokia E75, LG KM900 Arena si Samsung S8300 Ultra Touch. Primele doua modele se gasesc, de asemenea, si la alti cativa distribuitori online. Punctul forte al modelului Nokia E75 este mesageria electronica, acest nou telefon oferind o experienta similara utilizarii e-mail-ului pe desktop, scrie Romania libera.

Lansare Audi: Mici probleme tehnice, moda masculina si masini frumoase. Audi a lansat joi (23 aprilie) doua noi modele in Romania, Audi A5 Cabriolet si Audi A4 Allroad Quattro, eveniment marcat de mici probleme tehnice, dar acoperite de o prezentare de moda traznet, masculina, si de frumusetea masinilor. Fiindca vorbeam de probleme tehnice, ma simt dator sa explic. Filmul de prezentare al Audi A4 Allroad Quattro a refuzat sa ruleze pe plasma imensa de deasupra semineului, chiar daca organizatorii s-au straduit de mai multe ori sa-l faca sa se dezvaluie in fata invitatilor. Si tot o problema tehnica a fost legata de preturile masinilor, scrie StiriAuto.ro.

Spectacolul formelor: Bertone Mantide. Celebra casa de design Bertone a dezvaluit conceptul Mantide, un model spectaculos si agresiv, cu trimitere la stilul anilor '70. Fara nicio exagerare, Mantide are ceva din legendarul Lamborghini Countach, model desenat tot de Bertone, insa fata de care are un plus de spectaculozitate. Prezentarea oficiala a avut loc recent, in cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Bertone a folosit pentru Mantide platforma tehnica de la Corvette ZR1, inclusiv motorul V8 de 647 CP, care ii asigura o acceleratie de la 0 la 100 km/ora in doar 3,2 secunde si o viteza maxima de 350 km/ora, scrie 24auto.ro.