Monedele paralele infloresc in Statele Unite. Pe tot cuprinsul Americii, un numar semnificativ de comunitati si orase au inceput sa tipareasca propriile monede, dorindu-si nici mai mult nici mai putin decat detronarea dolarului. Obiectivul este dublu pentru ca in timp ce numarul somerilor nu inceteaza sa creasca, iar banii sunt din ce in ce mai rari, trebuia creata o noua moneda de schimb pentru incurajarea economiei locale. Astfel ca indivizii formeaza retele in care noile monede vor fi utilizate, scrie Capital.

Mesterul, mai ieftin cu 30% decat firma de constructii. Cei care decid sa apeleze mesterii particulari vor plati mai putin pentru manopera, dar risca sa plateasca la final mai mult, deoarece meseriasii nu ofera garantie in cazul in care lucrarea trebuie refacuta din vina acestora. O casa construita in regie proprie este mai ieftina. Firma construieste casa pentru 130 de euro metrul patrat, iar meseriasul pentru 100 de euro, scrie Cotidianul.

BM, FMI: Criza financiara devine una a somajului. Criza financiara propagata din statele dezvoltate s-a transformat intr-o problema economica mondiala si devine o criza a somajului in fata careia nicio regiune nu este imuna, iar tarile sarace sunt cele mai vulnerabile, potrivit unui raport realizat in comun de Banca Mondiala si FMI si citat de Ziarul Financiar.

Capital Partners cere revocarea unor masuri de concertare luate de SIF Banat Crisana. Banca de investitii Capital Partners a trimis astazi o scrisoare CNVM si BVB, prin care cere revocarea deciziei SIF Banat Crisana de a declara ca actionand concertat un grup de actionari. Astazi si miine au loc alegeri pentru CA la SIF Banat - Crisana si la alte trei SIF-uri, iar doi dintre partenerii Capital Partners candideaza pentru CA, pe cele sapte pozitii fiind inscrisi 16 candidati, inclusiv cei din actuala echipa de conducere a SIF 1, potrivit Business Standard.

Fondurile de investitii pun restrictii speculatorilor. Comisioanele de retragere ar putea scadea semnificativ. Potrivit noilor masuri, investitorii care vor dori sa isi incredinteze economiile unui fond de investitii, vor cunoaste abia dupa efectuarea tranzactiei pretul la care au cumparat/rascumparat unitatile de fond, precum si numarul titlurilor de fond achizitionate, scrie Bursa.

Networking-ul ca afacere. Reteaua de potentiali clienti sau parteneri cu care interactionezi este foarte importanta pentru compania ta. Multi stiu asta, dar putini folosesc relatiile sociale pentru promovare sau vanzari. Un antreprenor s-a hotarat sa exploateze aceasta nisa si a lansat un business prin care sa ii invete pe oamenii de afaceri cum sa utilizeze conceptul de networking, scrie Startups.ro.

Sute de concurenti pe un job pe site-urile de recrutare! Inscrierile online pentru joburi au crescut cu peste 50 de procente de la inceperea crizei, sustin reprezentantii celor mai importante site-uri de recrutare din Romania, in conditiile in care numarul de posturi oferite este intr-un usor declin. O oferta buna atrage, astfel, in general, intre 100 si 700 de CV-uri, in timp ce recordurile de concurenta pe post trec de 1.000 de aplicanti, scrie Capital.

Cardurile secolului viitor. Reprezentantii Visa au prezentat in aceste zile, la Berlin, cateva tehnologii care vor fi aplicate pe cardurile cu aceasta marca. Printre inovatiile cu care au venit cei de la Visa se numara si „portofelul mobil”. In principiu, acesta este dotat cu tehnologie NFC (near field communication - comunicatii in camp apropiat) si functioneaza ca un portofel care permite efectuarea de plati rapide, doar prin apropierea dispozitivului mobil de un terminal, scrie Evenimentul Zilei.

Fuziune pe piata IT: Asesoft a cumparat eMAG. eMAG a anuntat astazi ca Asesoft Distribution a preluat o participatie de 51% din actiunile retailerului online, nefiind insa inaintata nicio valoare a tranzactiei. Acordul dintre cele doua companii este unul strict financiar, fiecare isi va continua independent linia proprie de business si isi va pastra focusul pe piata pe care activeaza, scrie Ziarul Financiar.

Peste 90% din muzica ascultata in Romania este piratata pe internet. Peste 90% din muzica ascultata in Romania provine in urma pirateriei de pe internet, fenomen care a depasit cu mult pirateria fizica, au declarat pentru NewsIn reprezentanti ai caselor de discuri romanesti, scrie Business Standard.

Toyota Yaris facelift, disponibila si in Romania de la 11.000 euro cu TVA inclus. Modelul de clasa mica (B) Toyota Yaris facelift este disponibil si in Romania, preturile cu TVA inclus fiind cuprinse intre 11.000 si 17.800 de euro. Cea mai ieftina Toyota Yaris facelift este cea echipata cu un motor pe benzina de 1,0 litri, care dezvolta 69 Cai Putere (CP), iar cea mai scumpa are sub capota un propulsor diesel de 1,4 litri, cu 90 CP, anunta StiriAuto.ro.

Audi lanseaza cea mai eficienta limuzina de clasa medie. Noul A4 2.0 TDI e va fi lansat in iunie 2009, la un pret de 30.800 euro si, conform promisiunilor celor de la Audi, va fi cel mai eficient sedan de clasa medie. Terminatia e vine, bineinteles, de la cuvantul care caracterizeaza acest model - eficienta. Aceasta eficienta este data de cosumul motorului diesel, de doar 4,6 litri/100 km si de la emisiile de CO2 de doar 119 gr/km. Motorului ii este asociata o cutie de viteze manuala, in 6 trepte, scrie 24auto.ro.