Cum sa avansezi profesional intr-un an de criza. Criza ar putea fi un moment oportun pentru a creste profesional, considera Daniela Necefor, managing partner la Total Business Solutions. Motivul? „Conditiile actuale ii determina pe angajati sa se evidentieze, sa vina cu tot felul de idei pentru a fi remarcati si sa aloce cat mai multe resurse job-ului din prezent”, explica Daniela Necefor, citat de Capital.

Bancherii intra in sedinta pentru a taia dobanzile in pas cu BNR. Cei mai mari bancheri de pe piata intra in sedinte saptamana aceasta, pentru a decide cu cat si de cand vor reduce dobanzile la credite si la depozite, dupa miscarea bancii centrale de saptamana trecuta. Primele estimari ale unora dintre bancherii sondati de Business Standard indica o reducere de 0,5%, adica un mers la pas cu BNR, care a taiat dobanda de referinta de la 10% la 9,5%.

Citibank se asteapta ca euro sa scada la 3,95 lei la finalul anului. Analistii romani sunt mai sceptici. Analistii grupului financiar Citi au surprins ieri piata valutara locala, anuntand ca vad o scadere graduala a euro spre 3,95 lei pana la sfarsitul anului, in timp ce majoritatea bancilor locale pastreaza scenarii negative, in care cursul urca in decembrie chiar peste nivelurile actuale. Analistii locali raman pesimisti si considera ca leul va avea de suferit in a doua parte a anului, intrucat beneficiile aduse de asigurarea finantarii externe prin acordul cu FMI vor fi puse in umbra de stirile negative venite dinspre economia reala, scrie Ziarul Financiar.

Intram in procedura de deficit excesiv. CE declanseaza, astazi, procedurile de deficit impotriva tarii noastre, Maltei, Poloniei si Lituaniei, pentru ca au inregistrat deficite bugetare peste limita de 3% din PIB impusa prin tratatul de la Maastricht, conditie impusa de CE pentru ca o tara sa fie acceptata in zona euro. Premierul Emil Boc a pus ieri pe seama fostului Guvern declansarea acestei proceduri, declarand ca aces­ta a lasat "mostenire" un deficit de 5,4% din PIB, scrie Bursa.

Bani europeni pentru mestesugarii romani. Uniunea Europeana acorda sprijin nerambursabil de pana la 200.000 de euro pentru finantarea activitatilor mestesugaresti traditionale. Finantarea activitatilor mestesugaresti din bani europeni poate acoperi pana la 70% din totalul investitiei, respectiv 60% pentru proiectele din Regiunea Bucuresti-Ilfov, scrie Adevarul.

Cand are nevoie afacerea ta de PR. O companie are nevoie de relatii publice pe tot parcursul activitatii sale si chiar inainte de momentul infiintarii. Iar comunicarea ar trebui sa fie facuta permanent, nu doar in cadrul unor campanii punctuale. Situatia din piata arata insa ca multe dintre firme ajung sa inteleaga faptul ca au nevoie de comunicare doar cand sunt in situatii de criza, scrie Startups.ro.

''Despre criza, la persoana intai''. ''Una dintre greselile pe care le faceam mai demult'', marturisea Yorgos Ioannidis, CEO al Romtelecom, la conferinta LIDERO din noiembrie 2008 – ''era ca nu reuseam sa inteleg sentimentele sefilor mei''. Intr-adevar: ce gandesc, ce simt si cum le-a schimbat criza viata liderilor din businessul romanesc – acei oameni, putini la numar, care acum concediaza (47.000 de romani si-au pierdut jobul in primele 100 de zile din 2009, spun statisticile), taie costuri si inchid magazine, fabrici, linii intregi de business? se intreaba cei de la Money Express.

In ce investesc strainii din Romania in timp de criza: auto, banci si imobiliare. Dintre primii zece investitori ai lunii februarie, jumatate dintre companiile care au investit activeaza in domeniul financiar. Banca Romaneasca a investit aproape 43 de milioane de euro, urmata de Unita Vienna Insurance Group cu o investitie de 41 de milioane de euro, scrie Gandul.

IBR: Vin vremuri grele pentru sistemul bancar. Presedintele Institutului Bancar Roman (IBR), Petru Rares, a declarat intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures ca pentru intreaga comunitate economica vor veni „vremuri grele”, iar creditarea nu va mai ajunge niciodata la cotele din ultimii 5 ani, scrie Capital.

Gazprom a ajuns la un acord cu Grecia pentru constructia segmentului grec al South Stream. Gazprom si o companie greaca din sectorul gazelor naturale au cazut de acord sa infiinteze un consortiu pentru constructia tronsonului din Grecia al conductei South Stream, a declarat marti, pentru RIA Novosti, o sursa apropiata negocierilor, citeaza Business Standard.

Hitler inspira numele grupului auto pe care il vor forma Volkswagen si Porsche. Grupul format prin fuziunea Volkswagen (VW) cu Porsche ar putea fi denumit Auto Union - dupa constructorul auto folosit de Adolf Hitler pentru a demonstra abilitatile superioare ale inginerilor auto germani - iar sediul se va afla la Wolfsburg, a declarat, marti, presedintele VW, Ferdinand Piech. Auto Union a fost infiintat in 1932, de patru companii auto germane, inclusiv Audi, iar masinile de curse ale grupului, denumite " Sagetile Argintii" au castigat mai multe premii in perioada interbelica, scrie StiriAuto.ro.

Premiera romaneasca, in tuningul de lux: Maff Muron Porsche Cayenne. Muron este creatia firmei bucurestene Maff, care a pornit de la un Porsche Cayenne. Tunerul roman ofera un pachet de personalizare exterioara cu elemente din fibra de sticla sau de carbon (calandru, spoiler, eleron, praguri), clientul avand de ales in privinta culorii si a tipului de jante. La interior este oferita tapiterie din piele si Alcantara, personalizata, insertii din fibra de carbon si un sistem multimedia de la Alpine, scrie 24auto.ro.