Energia din biomasa: afacerea deceniului, ignorata in Romania. Biomasa reprezinta 65% din potentialul de energie regenerabila al Romaniei. Cu toate acestea, investitiile in domeniu s-au rezumat, pana acum, la doar 20 de milioane de euro. Pentru comparatie, cele in energia eoliana sunt de o mie de ori mai mari. Principalele motive ale reticentei investitorilor sunt dependenta de infrastructura (care ii obliga sa-si amplaseze capacitatile de productie la maximum o suta de kilometri de locul in care se afla materia prima) si costul ridicat al investitiilor necesare, scrie Capital.

Becurile viitorului, expuse la Timisoara . „Soarele de strada”, un corp de iluminat nepoluant si total ecologic, le-a fost prezentat, ieri, timisorenilor, in premiera nationala, de o firma germana prezenta la a treia editie a expozitiei transfrontaliere „Energia Viitorului 2009”, deschisa pana sambata, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara. „Streetsun” are nevoie de o zi luminoasa pentru a acumula energie pentru a lumina timp de 3 nopti, cu o putere de 70 de wati si o intensitate de 360 de lumeni, scrie Evenimentul Zilei.

Roland Berger: Un bucurestean trebuie sa lucreze aproape o ora pentru un BigMac fata de 16 minute, cat ii trebuie unui vienez. Potrivit unui studiu Roland Berger, asupra capitalelor din Europa Centrala si de Est, Bucurestiul se situeaza pe locul sapte, in functie de nivelul lucrarilor de infrastructura, de educatie, inovatie, mediul international si calitatea vietii, inclusiv culturale. Compania de consultanta Roland Berger a acordat punctaje pentru 10 capitale central si este europene, in functie de criteriile enumerate Veina clasandu-se pe prima pozitie, cu 89,9 puncte din maxim 100, scrie Ziarul Financiar.

Cat de restrictive vor fi bancile in acordarea de credite. Majoritatea bancherilor care conduc primele zece institutii de credit dupa cota de piata estimeaza ca bancile vor deveni mai restrictive in urmatoarele trei luni in privinta standardelor de creditare si a termenilor contractelor de credit sau a liniilor de credit catre companiile nefinanciare, potrivit unui sondaj realizat de BNR, scrie Business Standard.

Organizarea canalului de distributie. Politica de distributie reprezinta o veriga importanta in arhitectura strategica a afacerii. Iar dimensionarea adecvata a canalului de distributie poate contribui decisiv la modul in care o companie depaseste contextul economic nefavorabil, considera specialistii in domeniu, scrie Startups.ro.

BCE reduce semnificativ estimarile pentru economia zonei euro. Banca Centrala Europeana (BCE) a coborat, ieri, drastic previziunile referitoare la evolutia economiei zonei euro in 2009. In prezent, BCE estimeaza ca aceasta regiune va inregistra o scadere de 4,6% in 2009, respectiv de 0,3% in 2010. Anterior, BCE prevedea ca PIB-ul zonei euro va scadea cu 2,7% in acest an si va stagna in 2010, scrie Bursa.

Apartamentele se vand la preturile din 2006. Preturile medii solicitate initial de proprietari si-au oprit scaderea accentuata in luna mai, potrivit raportului de monitorizare imobiliara realizat de AnunturiParticulari.ro. Astfel, in medie, in luna mai, preturile apartamentelor din Capitala au scazut cu 5%, scrie Capital.

"Prima casa" avantajeaza tranzactiile cu apartamente vechi si nu da de lucru economiei. Programul "Prima casa" va reusi cel mult sa dezghete tranzactiile imobiliare, dar nu va reusi sa le dea de lucru constructorilor, in conditiile in care dezvoltatorii nu vor sa reduca preturile la locuintele noi si nu vor reusi sa se incadreze in plafonul de 60.000 de euro, suma maxima pe care Guvernul o va garanta la acordarea unui credit ipotecar. Constructorii si dezvoltatorii imobiliari afirma ca programul "Prima casa" trebuie sustinut de o strategie pe termen mediu, care sa implice si un program national de constructie de locuinte, scrie Ziarul Financiar.

VW prezinta primul sau model pickup, numit Amarok . Volkswagen va lansa primul sau model pickup, pe care il va numi Amarok. Noul vehicul va fi prezentat in premiera in toamna acestui an, in America de Sud. Lansarea pe piata in America de Sud este prevazuta pentru primavara anului 2010, iar in cursul verii Amarok va fi disponibil si in Europa. Cu Amarok, Volkswagen intentioneaza sa patrunda pe piata mondiala a modelelor pickup, dominata pana in prezent preponderent de producatorii japonezi, scrie StiriAuto.ro.

Mercedes Clasa E va avea si o versiune break cu 3 usi. Dupa berlina si coupe, noua Clasa E de la Mercedes-Benz isi va face aparitia pe piata si in cea de-a treia versiune constructiva, break. Surpriza consta in pregatirea unui break “suplimentar”, cu o arhitectura mai putin obisnuita in cazul Mercedes: un coupe-break, scrie 24auto.ro.