Top 3 „Capital”: cele mai scumpe vacante vandute in Romania. O luna de zile in Antalya, avion personal la dispozitie pana in Dubai si retur sau relaxare in universul exotic al junglei din Bali. In ciuda crizei, exista romani dispusi sa plateasca zeci de mii de euro pentru vacante de vis. Revista „Capital” a realizat un top al celor mai scumpe vacante vandute in Romania in acest an.

Fitch mentine principalele calificative ale Romaniei, dependente insa de relatia cu FMI. Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a mentinut ratingul BB+al Romaniei la credite in valuta pe termen lung si calificativul 'BBB-' pentru datoria in lei pe termen lung, ambele cu perspectiva negativa, subliniind dependenta de relatia cu FMI, conform Fitch Ratings. Pragul de tara si calificativul pentru creditele in valuta pe termen scurt au fost mentinute la 'BBB', respectiv 'B', scrie Business Standard.

Meserii cautate pe timp de criza. Informaticienii, economistii, expertii contabili si inginerii sunt printre singurele meserii care mai au cautare pe timp ce criza. Gabriela Ciornei, consultant HR in cadrul Agentiei de recrutare si selectie a resurselor umane Resources Consulting, ne-a declarat ca in aceste domenii salariile oferite de angajatori au scazut cu maximum 10% fata de anul trecut, scrie Evenimentul Zilei.

Bursa romaneasca este suficient de mare pentru fondurile de pensii. Lichiditatea scazuta nu este o problema reala, astfel incat fondurile de pensii sa nu investeasca pe bursa romaneasca. Ele nu ar influenta semnficativ evolutia actiunilor, decat poate conjunctural. In plus, daca nu investesc in actiuni, atunci nu vad ce rost are existenta lor, pentru ca plasamente in depozite si obligatiuni stim cu totii sa facem, scrie Conso.ro.

In Ungaria intra in faliment 45 de companii in fiecare zi. Situatia dificila in care se afla economia Ungariei, afectata de o recesiune severa, a facut ca numarul companiilor aflate in situatie de lichidare sa atinga cel mai ridicat nivel din istoria tarii in luna ma. Rata anuala a firmelor aflate in lichidare a crescut cu 51 de procente luna trecuta, numarul companiilor afectate ajungand la 1, scrie Ziarul Financiar.

Business de nisa pe segmentul beauty. Perfect Nails este o marca romaneasca sub care au fost deschise mai multe saloane specializate strict in servicii de manichiura si pedichiura. Primul salon a fost deschis in 2001, in magazinul Unirea din Bucuresti iar exinderea s-a facut inclusiv prin franciza. In prezent, sistemul ramane deschis pentru dezvoltarea prin franciza in orasele mari din tara, scrie Startups.ro.

Cum se alege parfumul masculin potrivit pentru o zi la birou. Pentru a-si alege parfumul potrivit pentru zilele petrecute la birou, managerii sau antreprenorii trebuie sa tina cont de cateva aspecte: daca impart biroul cu alti angajati, daca au intalniri in ziua respectiva sau daca este vreme calda sau rece. Cativa specialisti din piata au descris, pentru DailyBusiness.ro, ce tipuri de parfumuri sunt recomandate in functie de situatie sau anotimp, pentru managerii barbati, scrie DailyBusiness.ro.

Cum sa faci avere cu lemn de Horezu. La inceput pictau scaunele de lemn cumparate de la rudarii din zona Horezu, Valcea, pe care le vindeau mai departe la targurile de profil de la Muzeul Satului ori printre vanzatorii ambulanti, de Martisor. S-a dovedit insa ca un hobby nu se poate transforma in afacere daca totul este lasat la voia intamplarii. "Mestesugarii nu ne livrau scaunele la timp, iar de cele mai multe ori, piesele nu erau identice ori aveau defecte. Degeaba prietenul meu le picta frumos daca produsul finit nu era de calitate", povesteste Anca Armasescu, proprietara unui atelier specializat in mobilier pictat si mobilier din lemn masiv, din Horezu, scrie Gandul.

București - New York in doar 10 ore. Recentul acord Air France-KLM si Delta Airlines ascute lupta pentru suprematia pe rutele transatlantice. Ce castiga pasagerii din Romania? Oficialii Air France au declarat ca sinergiile de costuri intre compania franco-olandeza si cea americana vor creste profiturile fiecareia cu 150 de milioane de dolari pana la finele lui 2010. Noua colaborare pune insa in pericol gradul de ocupare al celorlalte companii aeriene care opereaza zboruri transatlantice, scrie Capital.

Carlos Slim: Mediul va fi o adevarata resursa de locuri de munca pe viitor. Miliardarul mexican Carlos Slim, cel de-al treilea din lume dupa marimea averii, a lansat joi un proiect de mediu de 100 milioane dolari pe care il finanteaza in proportie de 50%, marcand cea mai puternica investitie realizata in Mexic, in acest sector, informeaza AFP, citata de Business Standard.

BMW lucreaza la un sistem care detecteaza infarctul. BMW lucreaza la un sistem cu ajutorul caruia masina se poate opri automat in cazul unei urgente medicale. Compania germana a anuntat ca sistemul se numeste “Emergency Stop Assistant” si, prin folosirea senzorilor si a feedback-ului de la celelalte sisteme din dotare, poate avertiza soferul daca se abate de la drum sau poate chiar sa franeze daca “simte” ca masina se apropie prea mult de un alt autoturism. Noul sistem poate detecta de asemenea o eventuala problema mediacala serioasa a soferului, cum este de exemplu infarctul, scrie StiriAuto.ro.

EcoJet, conceptul lui Jay Leno, este functional. O celebritate de talia lui Jay Leno, altfel un mare impatimit al bolizilor, merita un concept aparte, special realizat pentru vedeta NBC. A meritat, de asemenea, facut tot acest efort, din partea celor de la General Motors, avand in vedere impactul mediatic asigurat. Minunatia se numeste EcoJet si se inspira din linia de design Cadillac. EcoJet nu este o noutate de ultima ora, conceptul fiind prezentat in urma cu trei ani. Stirea cea mai proaspata este, in schimb, ca acest unicat in sfarsit a devenit functional, asa cum se poate vedea si din inregistrarea prezentata de 24auto.ro.