Proba de curaj: sa te cateri pe acoperisul lumii cu un buget minim. Spre deosebire de confratii lor din Occident, alpinistii romani fac sporturi extreme si cu bugetele expeditiilor: salvarea e varianta low cost, adica banii de acasa. Bugetul unei expeditii pe un optmiar variaza, in functie de alegerea alpinistilor, intre 7.000 si 40.000 de euro. Partea cea mai consistenta o reprezinta onorariile unei agentii specializate in organizarea de ascensiuni, scrie Capital.

BERD, vanator de criza: Cumpar pachete mici in firme cu profit. Dupa ce majoritatea investitorilor de portofoliu au inceput sa bata in retragere pe fondul aversiunii la risc, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare anunta pasul impotriva curentului, fiind dispusa sa preia pachete minoritare in companiile romanesti, scrie Business Standard.

Chilipir: Fondul Proprietatea se vinde la 13% din valoarea nominala. Titlurile Fondului Proprietatea se tranzactioneaza in prezent la circa 13% din valoarea nominala, la mica publicitate, in crestere cu aproape 85% fata de finalul anului trecut, ultimele transferuri evaluand Fondul la 440 mil. euro, in conditiile in care doar lichiditatile de care acesta dispunea la sfarsitul anului trecut se ridicau la 240 mil. euro, scrie Ziarul Financiar.

Criza economica, faza a IV-a: Se trece la regandirea business-ului. Economia romaneasca se pregateste pentru faza a IV-a a crizei. Dupa atitudinea de expectativa, "inghetarea" investitiilor si disponibilizari, se trece la o noua etapa: regandirea business-ului, reorientarea productiei, intarirea relatiilor cu partenerii de afaceri si fidelizarea clientilor, scrie DailyBusiness.ro.

Chilipir: Fondul Proprietatea se vinde la 13% din valoarea nominala. Cateva case de avocatura au obtinut, in ultimii ani, zeci de milioane de euro pentru serviciile de asistenta juridica, in cazurile de expropriere a terenurilor de pe traseul viitoarelor autostrazi si drumuri nationale. Una dintre beneficiare este societatea de avocati Cecilia Popa si Asociatii, care, potrivit revistei „Capital”, a primit sarcina de a se ocupa de exproprierile de pe A2 Bucuresti-Cernavoda si de pe Autostrada Transilvania. Pana in prezent, in conturile societatii au intrat 66 de milioane de lei (circa 17-18 milioane de euro, luand in calcul cursurile de schimb valutar din ultimii ani), scrie Evenimentul Zilei.

Unul dintre vinovatii pentru criza financiara, pus sub acuzare. Autoritatile bursiere americane (SEC) l-au pus oficial sub acuzare pe Angelo Mozilo, fostul director al bancii ipotecare Countrywide Financial, considerat unul dintre primii trei vinovati de declansarea crizei financiare, potrivit clasamentului realizat de revista Time. Angelo Mozilo, cel care a pus bazele Countrywide in 1969 si a transformat-o in cea mai mare banca ipotecara din SUA, a fost acuzat alaturi de doi adjuncti ai sai, David Sambol si Eric Sieracki, citeaza Capital.

Scad dobanzile la credite cu 2-3 procente, dar si dobanzile la depozite. Dupa ce a redus cu 3-4 puncte procentuale bonificatiile la depozite, Bancpost va scadea in perioada urmatoare si dobanzile la credite cu 2-3 puncte, urmand ca ulterior trendul sa continue, a declarat pentru Gandul presedintele bancii, Mihai Bogza. Declaratia vine la numai cateva zile dupa ce presedintele Traian Basescu a criticat vehement, intr-o emisiune televizata, bancile comerciale, care cer dobanzi prea mari la creditele acordate, scrie Gandul.

Bogdan Chiritoiu, Consiliul Concurentei: Doar bancile cu capital romanesc ar putea beneficia de ajutor de stat in caz de nevoie. Contractul cu Ford nu e semnat in totalitate de catre Comisia Europeana din cauza unor probleme aparute la privatizarea uzinei de la Craiova, iar doar bancile cu capital romanesc ar putea primi ajutoare de stat de la Guvern , a explicat intr-un interviu acordat Business Standard si Cotidianul Bogdan Chiritoiu, noul sef al Consiliului Concurentei.

Statul a cheltuit haotic 1 miliard de euro pe solutiile IT&C. Statul a cheltuit circa un miliard de euro in ultimii opt ani pe informatizarea institutiilor publice, proces care a fost realizat insa haotic, pentru ca sistemele nu sunt interconectate, afirma Gabriel Sandu, ministrul comunicatiilor. El a admis ca rezolvarea acestei probleme va fi foarte dificila, intrucat, in prezent, nu exista nici macar o evidenta a numarului total de PC-uri si al aplicatiilor utilizate in administratia publica, scrie Ziarul Financiar.

Ford Ka, masina anticriza de ... timp. Ford Ka, model lansat la sfarsitul lunii februarie in Romania, este, poate, solutia pentru o viata mai linistita si mai ieftina in oras, daca esti dispus sa sacrifici confortul oferit de o masina de clasa superioara. A doua generatie a Ford Ka este un model mai putin cunoscut decat Fiat 500, masina din care deriva, si ii lipseste istoria postbelica, dar compenseaza aceste minusuri printr-un pret mai competitiv , scrie StiriAuto.ro.

Masina personala a lui Ettore Bugatti, scoasa la licitatie. Cand se vorbeste despre un Bugatti scos la licitatie, fara indoiala ca este un automobil deosebit. De aceasta data, insa, este vorba de un Bugatti cu totul si cu totul aparte. Este un Bugatti Type 57 Coupe construit in 1936, un exemplar unic, realizat pentru a fi facut cadou cu ocazia zilei de nastere a fondatorului marcii. A fost pastrat foarte bine in timpul celui de-al doilea razboi mondial si, dupa moartea lui Ettore, in anii 50, compania a imbunatatit masina din punct de vedere tehnic si, mai apoi, a vandut-o, scrie 24auto.ro.