Serifii pietelor financiare isi vor stabili singuri salariile. Guvernul a adoptat in secret un proiect de lege care va schimba complet supravegherea pietei de capital, a pensiilor private si a asigurarilor. Un proiect de lege aprobat in secret de Guvern da mana libera autoritatilor de supraveghere ale pietelor financiare, CNVM, CSA si CSSPP, sa isi stabileasca nivelul salariilor fara a mai cere aprobarea Parlamentului. In plus, proiectul cere ca selectia conducerii acestor institutii sa se faca exclusiv pe calificari tehnice, potrivit Ziarului Financiar.

Stepway se vinde si prin „Rabla“. Dacia ofera, pe langa prima de casare de 3.800 de lei, o reducere de inca 3.800 de lei pentru noul model lansat. Prin promotia „Dacia avantaj“ si prima rezultata din casarea automobilului vechi la Remat, un model Sandero Stepway ajunge sa fie mai ieftin cu 7.600 de lei. Din 23 iunie, clientii pot alege versiunea cu motor de 1,6 litri pe benzina, ce dezvolta 90 de cai-putere si costa 9.200 de euro, informeaza Adevarul.

Bilantul Guvernului la sase luni de mandat: Cabinetul ignora criza. In ciuda declaratiilor oficiale, a angajamentelor si a planului anticriza propriu-zis prezentat de catre premierul Emil Boc, statul roman s-a comportat la inceputul acestui an, in plina criza, la fel ca in 2008, cand Romania a avut cea mai mare crestere economica din ultimii ani. Cheltuielile cu salariile bugetarilor, de exemplu, au crescut in primele patru luni din 2009 cu 16,2%, ajungand la peste 17 miliarde de lei, scrie Gandul.

Liviu Luca, „baiatul destept” de la sindicate. Liderul de sindicat de la Petrom, Liviu Luca, a aprobat fuziunea cu Hidrosind pentru a se opune reorganizarii sectorului energetic. Hidrosind, sindicatul care reprezinta cea mai mare parte dintre salariatii Hidroelectrica, in fruntea caruia se afla Decebal Sulea, a aprobat, la inceputul acestei luni, fuziunea cu Federatia Sindicatelor Libere si Independente (FSLI) din Petrom, condus de Liviu Luca, transmite Evenimentul Zilei.

Primul outlet de case din Romania. Compania de consultanta imobiliara EuroMetropola a lansat primul outlet de case din Romania. Pe site-ul companiei s-a creat o sectiune speciala pentru locuintele ale caror preturi au fost reduse de catre proprietari. Outletul este un magazin virtual in care proprietatile au un pret mai mic cu pana la 70%. „Ofertele care vor face obiectul sectiunii de outlet vor reprezenta atat locuinte din imobile vechi, cat si apartamente sau case noi, ai caror proprietari doresc sa le vanda la un pret promotional", spun cei de la EuroMetropola, citati de Cotidianul.

Paguba e sigura, in afacerea "Sterling". Deputatii care ancheteaza concesionarea resurselor de petrol si gaze din Marea Neagra catre compania canadiana "Sterling" sunt intr-un mare impas. Ei trebuie sa redacteze concluziile raportului de ancheta pentru a-l supune aprobarii Parlamentului. Deputatii au constatat ca nu pot afla cu cat a fost prejudiciat statul in aceasta afacere, prin care canadienii de la "Sterling" au primit de la fosta guvernare dreptul de explorare si productie in perimetrele concesionate in Marea Neagra, scrie Bursa.

Fiscul creste birocratia pentru a taxa masinile noi aduse din UE. Autovehiculele noi cumparate de romani din UE vor putea fi inmatriculate numai in baza certificatului care dovedeste plata TVA. Masura a fost luata de Finante, dupa ce au constatat ca, in ultimii doi ani, taxa a fost evitata in majoritatea cazurilor. Plata Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA) pentru autoturismele noi cumparate din UE este obligatorie in Romania inca de la 1 ianuarie 2007, potrivit Capital.

Cinci miliarde euro de la UE pentru pensii, salarii si datorii. Primii bani de la UE - 1,5 miliarde euro - vor fi disponibili din luna iulie, iar prima transa de la Banca Mondiala (300 de milioane de euro) ajunge in tara cel mai probabil in luna septembrie. Memorandumul de Intelegere si Acordul de im­prumut prin care Comisia Euro­peana acorda Romaniei asistenta financiara in valoare de cinci miliarde de euro vor fi semnate in cursul acestei sap­tamani, in intervalul 15-22 iunie, anunta ministrul Finan­telor, Gheorghe Pogea, citat de Financiarul.

Cum scapam de povara unei contabilitati complicate? "Contabilitatea trebuie sa respecte prevederi legale foarte stricte si este supusa unor standarde internationale si unor directive europene", declara pentru NewsChannel.ro Gabriel Sincu, senior manager la Mazars, care continua prin a enumera metode simple prin care un antreprenor poate scapa de povara acestei contabilitati. Principala metoda prin care un intreprinzator poate evita unele prevederi legale ce ii ingreuneaza munca si ii diminueaza profitul este schimbarea modului de desfasurare a activitatii.

Lupta gigantilor: Deutsche Bank intra in cursa de 400 mil. € pentru RBS Romania. Deutsche Bank, una dintre cele mai mari banci din Europa, a intrat in lupta pentru preluarea RBS Romania, scoasa la vanzare de grupul britanic in ceea ce ar putea fi tranzactia anului in Romania. Vanzarea RBS Romania a starnit un interes mare printre bancile straine, iar apetitul pentru o banca, in acest moment cotata ca fiind printre cele mai solide din piata locala, ar putea cota valoarea acesteia la circa 350-400 mil. euro, au declarat pentru Business Standard experti de pe piata de fuziuni si achizitii.

O afacere care castiga in greutate. Aproape inexistenta acum cativa ani, piata autohtona a produselor pentru slabit si a suplimentelor alimentare incepe sa prinda contur si ofera antreprenorilor nise cu potential de crestere. Jucatorii activi deja in domeniu spun ca vanzarile nu sunt influentate de incertitudinile economice din prezent, ci depind de promovarea sustinuta. “Piata autohtona a produselor pentru slabit are mare potential, desi statisticile de vanzari arata Romania in urma tarilor vestice, unde aceste produse au fost implantate de mult”, spune pentru Startups.ro Mihai Talpos, presedintele Asociatiei Producatorilor de Suplimente Alimentare si Dietetice (APSAD).

Audi A5 Sportback, un coupe "emotionant si elegant" ce porneste de la 36.050 euro. Audi a publicat fotografii teaser, un video si noi detalii despre viitorul sau concurent pentru BMW Seria 5 Gran Turismo, Audi A5 Sportback. Gandit drept "un coupe emotionant si elegant, la fel de confortabil ca si un sedan, si la fel de practic precum un Avant", Audi A5 Sportback este in esenta un coupe cu cinci usi, al carui pret porneste de la 36.050 euro. Vehiculul va fi disponibil pe piata europeana din luna septembrie, anunta StiriAuto.ro.

Titlul Motorul Anului 2009, castigat de Volkswagen. Dupa ce, in ultimii ani, clasamentele International Engine of the Year au fost dominate de BMW, anul acesta castigator al mult ravnitului titlu este un propulsor Volkswagen. Motorul 1.4 TSi de la VW s-a impus, ce-i drept, cu un ecart foarte mic (354 la 350), in fata agregatului 3.0 biturbo in 6 cilindri cu injectie directa de la BMW, scrie 24Auto.ro.

Programe pentru calculator - top 10 aplicatii esentiale. Daca ar fi sa alegi doar 10 programe pe care sa le instalezi pe Windows-ul tau, care ar fi acestea? Sa presupunem ca, dintr-un motiv imaginar, nu poti instala decat 10 programe pe calculator. Ce programe ai alege, care sunt cele mai importante 10 aplicatii pentru tine? Sau, altfel formulat, care sunt cele 10 programe fara de care nu poti supravietui in fata calculatorului? Un astfel de top nu poate fi decat subiectiv, scrie Go4It.ro.

Serviciu gratuit de apelare video. Pentru multi utilizatori, instalarea si activarea software-ului si a hardware-ului constituie o provocare. Logitech Vid este solutia gratuita, rapida si usor de folosit. Conceput exclusiv pentru apelurile video, software-ul se instaleaza odata cu conectarea camerei web. Vid se poate instala in mai putin de jumatate din pasii care se urmeaza, in mod normal, pentru instalarea programelor de mesagerie instant, potrivit Chip.ro.