Prime imense in sectorul energetic: peste 50.000 de lei! Directorul general al Complexului Energetic Rovinari, Gheorghe Davitoiu, a declarat azi ca predecesorul sau in functie, Laurentiu Ciurel, a incasat singur anul trecut o prima de 50.000 de lei de la unitate, suma pe care nu a mai impartit-o cu altcineva, asa cum declarase acesta cu o zi in urma, scrie Capital.

Patriciu arata statului cum sa faca rost de bani: De ce nu vindeti cladirile ca sa aduceti miliarde la buget. Dinu Patriciu, cel mai bogat roman, care controleaza afaceri cu petrol, imobiliare, IT si media, vede o contractie a economiei de 7-10% in acest an si estimeaza ca, din septembrie, statul va intampina probleme la plata pensiilor si a salariilor bugetarilor, fara ca banii de la Comisia Europeana sa ajute prea mult. Magnatul considera ca o solutie ar fi vanzarea tuturor asseturilor (activelor) neproductive ale statului, respectiv sedii, cladiri, in sistemul sale and lease back, scrie Business Standard.

Fiecare familie de romani va pierde anul acesta 2.000 de euro din cauza crizei. Recesiunea va manca anul acesta peste 2.000 de euro din bugetul unei familii cu trei membri, Produsul Intern Brut pe cap de locuitor urmand sa scada cu 700 de euro fata de nivelul din 2008, pana la 10.500 de euro, conform unui calcul al Raiffeisen Austria, citat de Ziarul Financiar.

FMI a raportat un profit de 126 de milioane de euro pentru exercitiul fiscal 2008-2009 (incheiat la sfarsitul lunii aprilie), desi initial astepta pierderi. Evolutia pozitiva s-a datorat in principal portofoliului de investitii al Fondului, alcatuit in mare parte din titluri cu venit fix, dar si cresterii volumului de credite acordate de aceasta institutie tarilor afectate de criza economica globala, scrie Bursa.

Adevarata criza incepe in 2011! Analistul american Harry Dent, cel care anuntase intr-o carte aparuta in 2004 ca lumea va cunoaste o depresie profunda in jurul anului 2010, prevesteste ca economia mondiala va intra intr-o criza mult mai mare decat aceasta in maximum 2 ani, scrie Capital.

Consumul de paine este in scadere, dar valoarea pietei creste. Evaluata la aproximativ un miliard de euro anual, piata painii are, in opinia producatorilor, un potential de crestere de 10% - 15% in perioada urmatoare, din punct de vedere valoric. Insa, consumul va scadea cu 3% - 5%. De asemenea, jucatorii din domeniu spun ca va creste segmentul de paine feliata si de specialitati, scrie Startups.ro.

Imprumutul de la UE: Va dam toti banii daca-i meritati. Europenii platesc 5 miliarde de euro pentru criza romaneasca, in cinci transe, dar numai daca Guvernul si Parlamentul indeplinesc o serie de sarcini. In trimestrul al doilea din 2010, Europa trage linie si va hotari daca mai meritam a treia transa, scrie Cotidianul.

Managerii au bonusuri variabile pana la 30% din valoarea salariului. Valoarea medie a bonusului variabil la nivel de top management reprezinta 30% din salariul de baza anual, in timp ce pentru posturile din productie si cele de specialisti valoarea bonusului ajunge la doar 15%, potrivit datelor studiului Mercer, scrie Business Standard.

Dacia SUV se apropie de versiunea finala - Primele poze cu masina in teste. SUV-ul Dacia, care va fi lansat pe piata europeana in 2010, a fost surprins in primele teste preliminare pe soselele din Spania de catre cei de la revista „Car and Driver”. Modelul puternic camuflat identifica o caroserie tipica unui SUV si nu a unui crossover, care aminteste mai mult de conceptul Duster prezentat in cadrul Salonului de la Geneva din aceasta primavara, decat de Dacia Steppe sau Sandero Stepway, scrie Ziarul Financiar.

Opel Insignia ecoFLEX soseste in Romania spre sfarsitul anului si porneste de la 24.000 de euro. Opel a lansat in Europa noul Opel Insignia ecoFLEX, modelul urmand a fi disponibil in Romania in ultimul trimestru al acestui an, cu preturi pornind de la 24.000 euro (inclusiv TVA). Vehiculul ofera un nivel scazut de consum si de emisii fara a compromite performanta sau dinamica de conducere, potrivit Opel. Desi consuma doar 5,2 litri de motorina la 100 km, echivalentul unor emisii de CO2 de 136 g/km, acesta furnizeaza o putere de 160 CP si un cuplu de pana la 380 Nm, scrie StiriAuto.ro.

Mercedes: Internetul este viitorul, la bordul automobilelor. Din 2012, o simpla conexiune la internet ar trebui sa inlocuiasca tot ce tine de sistemele multimedia si de navigatie, de la bordul unui automobil. Asa suna unul dintre proiectele la care se lucreaza, in prezent, la Mercedes-Benz. Pentru cei de la Mercedes, actualele echipamente multimedia si de navigatie nu fac decat sa ridice pretul automobilului. In viitor, cei de la volan nu vor avea decat sa-si selecteze informatiile dorite si sa se conecteze la serverele care sa le furnizeze, scrie 24auto.ro.

A aparut mouse-ul ecologic. Daca v-ati dorit sa puneti calculatorul in stand-by cu o singura atingere, acum aveti la dispozitie mouse-ul ecologic perfect. Eco Mouse are un buton care va efectua aceasta operatiune, cand il apasati, scrie EnviroGadget.com, citat de ziare.com. Mouse-ul plaseaza computerul intr-o stare "verde", in care utilizeaza o cantitate foarte mica de energie, scrie Romania libera.