Cum scapi de masina pe timp de criza. Cei care doresc sa vanda repede pot apela acum la comerciantii de autovehicule second-hand, interesati in ultima vreme si de autoturismele aflate in circulatie pe teritoriul Romaniei. Firmele prefera in general schimburile de masini (deja cunoscutul „buyback”). Exista insa si posibilitatea vanzarii. Evenimentul Zilei continua astazi serialul despre oportunitatile deschise de criza economica. Specialistii din domeniu va ofera cateva lectii de supravietuire in „jungla” pietei auto din anul 2009. Daca pentru cei care vor sa scape de masini exista doar portite de salvare, pentru cei care-si cauta acum o masina exista oportunitati in toata regula.

Bancile reduc dobanzile rand pe rand. Dupa decizia Consiliului de Administratie al BNR de reducere a dobanzii de politica monetara, bancile comerciale au operat deja reduceri ale dobanzilor atat la credite, cat si la depozite. BCR și Intesa Sanpaolo Bank au mutat primele, scrie Capital.

Rasturnare in top audiente TV. Primul semestru din acest an a adus, din punctul de vedere al audientelor TV, pe langa un consum mai mare de televiziune la nivelul intregii piete, si o rasturnare a clasamentului, unele posturi impunandu-se in fata altora care au cazut din top. Realitatea TV si Kanal D sunt posturile care au crescut cel mai mult in clasament in acest interval, primul ajungand de la o medie de audienta de 0,9% si un loc cinci in clasament la o medie de 1,2% in primul semestru din 2009 si un loc trei in clasament, scrie Business Standard.

"EFG Eurobank" emite obligatiuni de 500 milioane euro. Grupul bancar elen "EFG Eurobank Ergasias" SA, actionarul majoritar al "Bancpost" Romania, a obtinut aprobarea actionarilor pentru o emisiune de obligatiuni convertibile a carei valoare poate ajunge la 500 de milioane de euro (703 milioane de dolari). Emisiunea este menita sa majoreze capitalul "EFG Eurobank", anunta Bursa.

Pariul pe SIF-uri, castig sigur sau cacealma? Initiativa legislativa referitoare la eliminarea oricarei limite de detinere de actiuni la SIF-uri constituie un ingredient important ce ar putea sustine un trend ascendent al cotatiilor acestor titluri in urmatoarele luni. Insa investitorii ar face bine sa analizeze atent portofoliiile societatilor de investitii financiare inainte sa se inghesuie la cumparare, citim pe Conso.ro.

10 ani de cand Renault a preluat Dacia. Pe data de 2 iulie se implinesc 10 ani de cand Renault a preluat Dacia. In acest timp, Renault a investit in Romania 1,5 miliarde de euro, de aproape 10 ori mai mult decat se angajase initial. Uzina Dacia de la Mioveni a fost restructurata si modernizata, capacitatile de productie a vehiculelor, motoarelor si cutiilor de viteze au fost extinse iar intreaga activitate a fost reorganizata in conformitate cu normele producatorului francez., scrie StiriAuto.ro.

Salonul Auto Bucuresti, versiunea de criza a SIAB-ului, se intoarce in octombrie, dupa opt ani de absenta. Criza financiara readuce pe piata „Salonul Auto de la Bucuresti" - SAB, care va fi organizat in vechea locatie, in cadrul Romaero Baneasa, in conditiile in care la finele anului trecut Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) a decis anularea editiei de anul acesta a Salonului International Auto de la Bucuresti (SIAB), urmatoarea editie urmand sa aiba loc in 2011, anunta Ziarul Financiar.

Primele imagini cu BMW X1, versiunea de serie. Cateva website-uri ale fanilor marcii BMW au publicat deja un set de imagini cu noul X1, ceea ce ne da prilejul sa vedem, in premiera, cum va arata versiunea de serie a acestui SUV compact. Imaginile, foarte probabil extrase din galeria pregatita de constructor pentru prezentarea oficiala, ne dezvaluie un crossover neschimbat la exterior, comparativ cu studiul concept X1, prezentat anul trecut. In comparatie cu X3, BMW X1 va fi cu 110 mm mai scurt, cu 60 mm mai ingust si cu 140 mm mai scund. La interior, bordul preia liniile de la X3, modificari importante fiind doar la consola centrala, scrie 24auto.ro.

Rodipet se intoarce la statul roman. Compania de difuzare a presei Network Press Concept, fostul Rodipet, se va intoarce in ograda statului, dupa sase ani de la privatizare. Decizia a fost luata zilele trecute in instanta, dupa mai multe termene amanate. Mircea Ursache, presedintele AVAS, a declarat inca din luna martie ca Rodipet va reveni in proprietatea statului, din cauza neindeplinirii prevederilor din contractul de privatizare, scrie Evenimentul Zilei.

Creditarea n-a murit, insa atentie la solvabilitate. Conditiile de creditare s-au inasprit, iar dobanzile sunt mari. Totusi, preturile locuintelor au scazut, iar in centrul atentiei a intrat programul Prima Casa. Ar fi riscant, acum, un imprumut, scrie Capital citand mai multi specialisti din domeniul bancar.

Emil Boc: "Am realizat 28 de masuri anticriza in sase luni de guvernare". Premierul Emil Boc a prezentat bilantul Guvernului la sase luni de la investire, sustinand ca 28 din totalul de 32 de masuri anticriza au fost deja realizate, in timp ce patru masuri sunt in curs de implementare. Seful Guvernului a mai aratat ca printre masurile restante se numara neimpozitarea profitului reinvestit, capitalizarea CEC si suplimentarea bugetului pentru cercetare, scrie Business Standard.

Dacia a vandut dublu in Franta in iunie. Producatorul Automobile Dacia si-a dublat in luna iunie vanzarile de autovehicule in Franta, a doua tara de export pentru companie, dupa Germania. Potrivit statisticilor Comitetului Constructorilor Francezi de Automobile, in luna iunie Dacia a comercializat in Franta 6.552 de automobile si autovehicule comerciale usoare, fata de 3.233 de unitati, volumul vandut in aceeasi luna a anului trecut, scrie Ziarul Financiar.

Fonduri de la UE sau de la stat? De multe ori, contributia minima a beneficiarului este de 10% din valoarea proiectului. Daca ai o firma sau o fundatie si nu te incadrezi in conditiile de accesare a banilor europeni, poti apela la finantare de la stat sau la un program transfrontalier. Agentia pentru Strategii Guvernamentale are stabilit un buget de doua milioane de lei aferent anului 2009 pentru programul „Romania Europeana, traditie si identitate“. Solicitantul trebuie sa asigure minimum 10% din valoarea totala a proiectului, scrie Adevarul.