„Prima Casa”, un apartament de 54.000 de euro in Soseaua Colentina. Documentele pentru prima locuinta din programul guvernamental „Prima Casa”, de garantare a creditelor pentru achizitia sau constructia de unitati locative, in limita a 60.000 de euro, vor fi semnate maine. Creditul a fost acordat unei tinere familii din Bucuresti de catre BRD, iar tranzactia imobiliara a fost intermediata de firma Premier, anunta Capital. Persoanele care vor sa ia credite prin programul „Prima Casa” vor plati un avans de 5% pentru o locuinta de maximum 60.000 euro sau de 3.000 euro plus diferenta din pretul de achizitie.

Kazahii mai au inca bani de dat: Platim datoriile si facem angajari. Numirea lui Saduokhas Meraliyev in pozitia de nou CEO al grupului Rompetrol, un alt program de restructurare, de taiere de costuri, refinantarea datoriilor de circa 850 mil. $ si plata acestora, inclusiv a emisiunii scadente in 2010, an in care proprietarii kazahi vor lua si decizia daca delisteaza sau nu Petromidia de pe Bursa. Acestea sunt directiile in care se va indrepta Grupul Rompetrol dupa plecarea lui Dinu Patriciu de la conducerea afacerii vadute catre KazMunaiGaz, scrie Business Standard.

20 de ani de capitalism - Dan Ostahie, Altex - Cum a ajuns de la importul de televizoare la mana a doua la un grup cu afaceri de peste 450 mil. euro. Dan Ostahie, proprietarul celui mai mare retailer electroIT din Romania, a inceput afacerile in 1991, imediat dupa terminarea facultatii, importand televizoare second hand din Elvetia. Pentru inceput i-au trebuit 10.000 de dolari, imprumutati de la banca si pentru care a pus gaj casa parintilor, iar dupa aproape 19 ani detine un grup care ruleaza afaceri in piata electrocasnicelor, creditelor de consum, real estate si retail de automobile. Firmele din grupul Altex au inregistrat anul trecut vanzari de peste 450 de milioane de euro, potrivit estimarilor Ziarului Financiar.

Alfabetul recesiunii. Ar fi bine ca guvernatorul Isarescu, care crede ca vom avea o recesiune in ''V'' si ca deja am trecut de punctul critic, sa aiba dreptate. Dar oamenii de afaceri invitati la a doua editie a Clubului de leadership LIDERO, organizat de Money Express, sunt de parere – fara exceptie – ca ne asteapta inca cel putin doua semestre dureroase. Totul depinde de raspunsul la doua intrebari. Prima: vom avea vara aceasta si la inceputul toamnei destule vesti bune dinspre SUA? A doua: are China sanse realiste pentru o crestere de 6%? Doar daca raspunsul la ambele intrebari e pozitiv exista sansa unei reveniri rapide, in “V”.

Cum sa alegeti asigurarea de sanatate pentru excursiile externe. Ofertele asiguratorilor cuprind atat asigurarea pentru durata unei singure calatorii cat si pentru un an intreg, de exemplu, pentru cei care calatoresc mai des peste granita. Allianz Tiriac Asigurari a lansat recent Multitravel, o asigurare medicala cu o valabilitate de 12 luni, care acopera riscurile privind cheltuielile medicale pentru oricat de multe calatorii in strainatate, de maximum 25 de zile fiecare. Costul unei polite de asigurare poate urca vertiginos pentru cei care practica sporturi extreme, cu pana la 50%, scrie Gandul.

In Aquila, "capitala durerii", liderii lumii stabilesc cand vom iesi din criza. Cand si mai ales cum vom iesi din cea mai grava criza economica de dupa cel de-al doilea razboi mondial? Mai sunt dispuse statele bogate sa pompeze bani pentru a resuscita economia mondiala? Viitorul apartine globalizarii sau protectionismului? Acestea sunt principalele intrebari la care reuniunea G8, ce incepe miercuri in localitatea italiana Aquila, ar putea oferi raspunsuri, anunta DailyBusiness.ro.

Acord pentru formarea bursei regionale de energie. Romania, Ungaria si Austria vor semna, in luna septembrie, un acord trilateral pentru a pune bazelele pietei regionale de energie. Adriean Videanu, ministrul Economiei, a declarat ieri, in cadrul unui forum organizat de Unimpresa, ca acest acord urmareste crearea unui mediu de reglementare comun, pentru cele trei tari, astfel incat sa poata fi formata o piata regionala pentru tranzactionarea energiei electrice. Domnia sa a precizat ca, deocamdata, nu s-a discutat despre modalitatea de organizare a actionariatului, scrie Bursa.

Soc pentru bugetari: salarii mai mici cu 7%. Sectorul bugetar ar putea suferi modificari atat la nivelul remuneratiei angajatilor, cat si la capitolul posturilor din domeniu, daca recesiunea economica se va adanci la circa 8%. Salariile vor scadea cu cel putin 7%, iar gradul de ocupare a locurilor de munca din sectorul bugetar va cobori cu cel putin 20% fata de anul trecut, scrie Evenimentul Zilei.

S-a schimbat situatia: bancile alearga dupa clienti reducand dobanzile. Ultimele zile au adus in prim-plan un fenomen care parea greu de imaginat cu putin timp in urma: bancile se intrec in a atrage clientii, reducand semnificativ dobanzile la credite. Semnalul reducerii dobanzilor a fost dat de catre Banca Nationala, care a redus, la 30 iunie, rata dobanzii de politica monetara cu o jumatate de punct procentual. In practica, acest 0,5% s-a multiplicat, ajungandu-se la reduceri de pana la 4%, scrie Capital.

Semne bune pentru internet. Un studiu realizat de compania de audit PricewaterhouseCoopers (PwC) precizeaza ca bugetele totale investite in mediul online vor ajunge in 2013 la suma de 25,2 miliarde de dolari, in crestere cu aproape 30%. Aceasta evolutie vizeaza piete precum Europa, Orientul Mijlociu si continentul african, scrie Adevarul.

Faci aceste greșeli de branding personal? 1.Nu spui cine ești (pe blog de exemplu), nu iți semnezi materialele, nu ai o prezentare scurta, de ascensor (elevator speech) și nu ai ocazii unde sa te prezinți (nu iți creezi ocazii). 2. Vrei sa ai umor cand vorbești de defectele, complexele și eșecurile tale. „dupa o cariera ratata in showbiz”, „dupa ce a cochetat cu ideea unei catedre la universitate” sau de marea realizare „a dat jos 30 de kilograme”, dar nu reușești decit sa ii faci sa rada de tine. 3. Te lauzi cam tare inclusiv cu succesele de gradinița și mai ales cu cele inchipuite, fara valoare. Iar ei iar rad. Masura succesului trebuie sa fie reala și pragmatica. 4. Nu ai un focus; viața ta e o serie de intimplari fara legatura, iar cariera o inșiruire lunga de joburi scurte la firme necunoscute. Orice brand are un mesaj consistent repetat la nesfarșit pana cand asocierea devine automata, citim pe basicmarketing.ro.

Noul sistem Connectiviti, disponibil standard, modifica preturile modelelor Infiniti EX si FX in Romania. Connectiviti, noul sistem de informatii si divertisment de la Infiniti, este acum oferit in Romania ca dotare standard pe toate variantele modelelor EX si FX, iar preturile pornesc de la 48.000 euro pentru EX37 si ajung la 59.500 euro pentru FX37S, a anuntat marti, 7 iulie, producatorul. Modelul de varf FX50S, al carui pret ramane insa neschimbat (73.000 euro) adauga la dotarile sale si optiunea Connectiviti+ impreuna cu un server de muzica de 10 GB si un ecran Touch Screen in versiunea standard, scrie StiriAuto.ro.

Problema paradoxala a hibrizilor: sunt prea silentiosi! In contextul economic actual, automobilele cu propulsie hibrida sunt tot mai apreciate, datorita consumului si poluarii reduse. Totusi, acest gen de vehicule reprezinta o amenintare pentru siguranta pietonilor, in trafic, dintr-un motiv oarecum neasteptat: sunt prea silentioase. Un automobil care nu isi semnaleaza prezenta prin zgomotul specific de functionare, asa cum se intampla in cazul hibrizilor, poate reprezenta un risc major de accidente, pentru pietoni, scrie 24auto.ro.