Volkswagen a majorat la peste patru miliarde de euro oferta pentru 49,9% din Porsche. Volkswagen a imbunatatit oferta de preluare a 49,9% din actiunile diviziei de autovehicule sport a grupului Porsche, pentru care concureaza cu seicul Qatarului, la peste patru miliarde de euro, fata de propunerea anterioara de 3-4 miliarde de euro, potrivit presei germane, scrie Capital.ro

Rezultatul masurilor anticriza ale statului: 150.000 de firme inchise de cuplul teribil criza-forfetar. Tot mai multi romani, impinsi spre munca la negru. Firmele si-au gasit salvarea din fata crizei si a forfetarului in faliment, de multe ori la cerere, in inghetarea activitatii sau in transformarea in PFA. In perioada asta, abia poti scoate suficienti bani cat sa platesti taxele si impozitele si sa-ti acoperi cheltuielile. Dar cand vezi ca statul iti mai cere inca 500 de euro…pai daca eu fac 100 de euro profit? Din care oricum 16% platesc la stat. De unde sa scot eu 500? Mai bine inchid…”, ne-a declarat Stefan, 28 de ani, patronul unei firme de intermediere a asigurarilor auto din Bucuresti, care se pregateste sa depuna in cel mai scut timp dosarul de lichidare al firmei sale, scrie Gandul.

Formula "Prima casa" pe site, momeala agentilor imobiliari. Agentiile imobiliare, dar si brokeri de credite sau companii de constructii au inceput sa isi caute clientii pentru programul "Prima casa" si prin intermediul motorului de cautare Google, unde au cumparat prin sistemul de publicitate contextuala cuvintele cheie "prima casa" pentru a fi mai usor vizibili utilizatorilor site-ului care cauta informatii despre acest program. Daniel Raeceanu, directorul general al agentiei Rasig Imobiliare, spune ca mai multe sute de vizitatori ai site-ului vin zilnic dinspre Google, unde oamenii cauta detalii despre programul "Prima casa", scrie Ziarul Financiar.

Nokia merge bine pe smartphone, dar pierde teren pe piata de mobile, in fata Samsung si Vodafone. Cel mai mare producator de telefoane mobile, Nokia, si-a sporit cota de piata la nivel local pe segmentul smartphone la 49,9% la sfarsitul lunii mai, fata de 37,6% in aprilie, in timp ce la nivelul intregii piete producatorul finlandez a facut un pas inapoi de la 47,8% din piata la 46,3%, potrivit unor surse din piata, care citeaza un studiu al companiei de cercetare GfK. Terenul pierdut de Nokia a fost castigat de cei de la Samsung si Vodafone, acesta din urma vanzand telefoane sub marca proprie la preturi reduse, scrie Business Standard.

Ce traseu urmeaza recuperatorii in lupta cu cei care nu-si achita creditele la banci. Mai mult de jumatate dintre "clientii" firmelor de recuperare care au contractat credite de la banci si nu au reusit sa le plateasca ajung in instanta, conform reprezentantilor acestor firme, care spun ca, chiar si asa, o mare parte din datorii nu pot fi recuperate integral. In perioada de avant a creditarii, incercand sa isi creasca permanent cota de piata, bancile au facut rabat de la politicile de risc si au oferit de multe ori imprumuturi unor persoane care nu aveau posibilitatea sa le ramburseze, scrie DailyBusiness.ro

Dan Ostahie scoate Altex la vanzare. Daca acum un an-doi, cand comertul cu electronice si electrocasnice era pe val, Dan Ostahie refuza ofertele pe care le primea pentru preluarea Altex, astazi este dispus sa vanda, insa nu mai are cui. „Daca acum cativa ani vanzarea era o chestiune care tinea de pret, astazi este o chestiune care tine de oportunitate, de necesitate. Cu alte cuvinte, daca voi putea atrage capital, o voi face”, a declarat omul de afaceri, noteaza EvZ.

Creditele se vor ieftini din august, insa raman inaccesibile pentru romani. In ultimele zile, mai multe banci comerciale au inceput sa taie din dobanzile la credite, ceea ce va conduce la ieftinirea imprumuturilor. Astfel, cele mai ieftine credite au o dobanda de 8% la euro si 13% la lei. Decizia vine la numai o saptamana dupa ce Banca Nationala a Romaniei (BNR) a redus dobanda de politica monetara si nivelul rezervelor minime obligatorii solicitate bancilor comerciale. Insa ieftinirea imprumuturilor nu va avea ca efect reluarea creditarii, sustin analistii. Ei spun ca nesiguranta locurilor de munca si a veniturilor le-a diminuat apetitul pentru imprumuturi, indiferent de cat de mult ar scadea dobanda, scrie Gardianul

Penescu vinde si inchiriaza spatiile Pic pentru cash. Ilie Penescu, coproprietarul retelei de hipermarketuri Pic, vrea sa faca rost de lichiditati prin vanzarea activelor retailerului in sistem sell and lease back, care permite companiei sa-si continue activitatile de comert ca si chirias in locatiile actuale, scrie Ziarul Financiar.

Programul "Prima Casa" - ajutor social, nu ajutor de stat. Interviu cu domnul Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei. Reporter: Comisia Europeana a solicitat autoritatilor noastre o serie de lamuriri cu privire la programul "Prima Casa". "Executivul" de la Bruxelles suspecteaza acest program ca fiind o forma de ajutor de stat pentru banci. Care este pozitia Consiliului Concurentei in acest sens? Cititi interviul in Bursa.

Hipermarketurile se bat in produse expirate. Inspectorii sanitari au luat la puricat marii retaileri dupa ce au primit mai multe sesizari de la cetateni. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a primit, luna trecuta, aproape 80 de reclamatii de la consumatori cu privire la produse achizitionate din supermarketuri si hipermarketuri. Produsele reclamate de clienti variaza de la creme de plaja, care nu ies din tub, pana la ATV-uri care sunt inlocuite, dar tot stricate ajung la cumparator, scrie EvZ.

Cum sa reduci factura la telefon. Zi-le ca renunti. Clientii care vor sa renunte la abonamentele vechi sunt imbiati de obicei cu noile tarife, considerabil mai mici fata de cele de acum cativa ani. Tot mai multi romani, dar si firme vor sa renunte, din diferite motive, la serviciile companiilor de telefonie fixa si mobila. Motivele sunt legate in principal de criza economica, multe familii – unele avand 2-3 abonamente la retelele de telefonie mobila, plus altele pe retelele fixe - incercand sa faca economii prin scurtarea convorbirilor sau chiar rezilierea abonamentelor, scrie Gandul.

Primul Volkswagen electric se va lansa in 2013. Primul automobil cu propulsie electrica 100%, produs de Volkswagen, nu isi va face aparitia mai repede de 4 ani. Ca un raspuns la noutatile anuntate de Renault, in privinta modelelor electrice, presedintele Volkswagen, Martin Winterkorn, a anuntat ca primul model electric lansat de cel mai mare producator european de automobile va fi o citadina. Cel mai probabil, va fi vorba de versiunea electrica a viitoarei mezine Up!, scrie 24auto.ro

Top 10 cele mai sprintene masini electrice. Devine din ce in ce mai evident faptul ca masinile electrice reprezinta viitorul. Cu numai cativa ani in urma nimeni nu le lua in serios, dar, incet-incet, trenurile de rulare alimentate cu acumulatori au devenit aproape la fel de performante ca si motoarele care functioneaza cu combustibili fosili, scrie auto.ro