Explozia laptopului lui Mircea Badea, „efect” de marketing. Incidentul din timpul emisunii „In Gura Presei”, in care laptopul realizatorului a fost distrus in urma unei caderi de tensiune, a fost regizat pentru a promova un nou pachet de beneficii oferit de o companie producatoare de calculatoare! Lucrurile s-au clarificat dupa ce, in cursul zilei de azi, Toshiba a anuntat, printr-un comunicat de presa, inlocuirea laptopului prezentatorului, gratie garantiei „Orice-ar-fi”, pe care compania o introduce la notebookurile vandute in tara noastra, scrie Capital.

Cine sunt bancherii care dau 1 mld. euro statului pentru deficit. Marile banci de pe piata, precum BCR, BRD, UniCredit, Raiffeisen, Banca Transilvania, Volksbank, Bancpost si Alpha Bank, vor imprumuta Finantele cu aproximativ un miliard de euro, bani care au drept destinatie acoperirea deficitului bugetar, au declarat pentru Business Standard surse apropiate discutiilor.

Primul lacat pe un mall: Armonia Center din Braila se inchide pentru cel putin sase luni. Ce parere aveti? Compania de dezvoltare imobiliara RED Management Capital, care a realizat doua centre comerciale Armonia pe piata locala, va inchide proiectul din Braila pentru a-l repozitiona, dupa ce vanzarile chiriasilor au fost mult sub asteptari, iar numarul vizitatorilor era de doar 2.000 de oameni in unele zile, scrie Ziarul Financiar.

Taxa de lux pentru masini si case scumpe. Masinile scumpe si imobilele ar trebui impozitate ca produse de lux, pentru cresterea veniturilor bugetare si depasirea crizei economice, potrivit firmei de consultanta Nexia International. Oficialii companiei cred ca aceste masuri ar putea aduce la buget venituri suplimentare de aproximativ 1% din PIB, adica peste 5,3 miliarde lei. „Taxa pe lux ar trebui sa fie introdusa pe proprietati si masini. Exista case cu 16 camere. Acestora ar trebui sa li se aplice o taxa pe lux”, a declarat Luminita Ristea, managing partner la Nexia, scrie Evenimentul Zilei.

Gigantul Gazprom ataca piata "baietilor destepti din energie". Gazprom Marketing & Trading, filiala din Londra, condusa chiar de vicepresedintele Alexandr Medvedev, isi deschide o sucursala la Bucuresti specializata in productia, transportul si distributia energiei electrice. Avocatul rusilor va fi acelasi Petru Buzescu, de numele caruia se leaga afacerea Sterling din Marea Neagra in ultimii saisprezece ani, scrie Bursa.

Capcanele asigurarii obligatorii a locuintei. Potrivit normelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, persoanele care au asigurare obligatorie pe casa pot sa nu primeasca banii de despagubire daca si-au construit locuinta fara autorizatie de constructie. Persoanele care isi fac o asigurare obligatorie pe casa mai trebuie sa stie ca, dupa fiecare dauna, suma asigurata se micsoreaza pentru restul perioadei de asigurare, cu suma platita drept despagubire, asigurarea continuand cu suma asigurata ramasa, scrie Cotidianul.

Plata salariilor pe card aduce bancilor castiguri de zeci de milioane euro pe an. Plata obligatorie pe card a salariilor este neconstitutionala din cauza existentei comisionului si a plafonului de retragere de numerar, a stabilit marti Curtea Constitutionala. Din cauza comisionului de retragere incasat de banca si a comisionului anual de administrare a cardului, angajatii din institutiile publice au, in realitate, salarii mai mici decat cele virate de angajatori pe card. In total, prin aplicarea a doua comisioane la salariile celor 1,4 milioane de bugetari, bancile incaseaza peste 25 milioane de euro pe an, scrie NewsChannel.ro.

Cum creezi o echipa de succes. Antreprenorii trebuie sa stie de la inceput ce profil ar trebui sa aiba oamenii din echipa, in functie de abilitatile tehnice si de cele “soft” necesare postului. De asemenea, trebuie sa fie alesi oameni capabili sa lucreze independent, fara a avea nevoie de un sistem care sa-i sprijine, sa fie pragmatici si orientati catre actiune. Pasul 1 - Sa puna pe hartie lucrurile pe care le face si pentru care vrea sa angajeze pe cineva. Asa se naste prima fisa de post. Pasul 2 - Sa aleaga oameni cu calitati complementare antreprenorului. Pasul 3 - Sa seteze un set minimal de asteptari pe care sa le agreeze cu fiecare membru nou al echipei, scrie Startups.ro.

Cine castiga de pe urma prabusirii leasingului. In ciuda crizei economice, afacerile companiilor de rent a car cresc intr-un ritm accelerat. Locul turistilor, tot mai putini si tot mai stransi la buzunar, a fost luat de companii. 18 euro pe zi este pretul minim la care poate fi inchiriata o masina in Romania. Tariful este pentru clasa mini si pentru inchirieri de minim 30 de zile, scrie Capital.

Cum a ajuns o romanca de 35 de ani in conducerea unui gigant de 10 mld. $ si 100 de piete in portofoliu. Angela Cretu este, la 35 de ani, cea mai tanara romanca ajunsa in managementul unei corporatii globale de talia Avon, cu o cifra de afaceri de 10 mld. $, dupa o cariera de 11 ani in cadrul firmei americane de cosmetice. Aceasta se bazeaza, spre deosebire de modul traditional de business, pe tehnologii noi, care permit operarea pe online, atat a vanzarilor, cat si a aliantelor strategice specifice Avon, aliante ce implica mai multe servicii de care poate beneficia o femeie, pe langa aceea de a avea un reprezentant personal Avon, scrie Business Standard.

Nissan lucreaza la un sistem de incarcare wireless a vehiculelor electrice. Nissan lucreaza in prezent la un nou sistem, wireless, de incarcare a bateriilor pentru masinile electrice, potrivit rapoartelor din presa internationala. Primul model care beneficiaza de noua tehnologie va fi viitorul vehicul electric global al producatorului japonez, acesta fiind programat sa debuteze, sub forma de concept, pe data de 2 august, la noul sediu Nissan din Yokohama, Japonia, scrie StiriAuto.ro.

Vara promotiilor: Dealerii auto se intrec in reduceri de pana la 8.000 euro. Scaderea la jumatate a vanzarilor de automobile in primul semestru a declansat un adevarat razboi al supravietuirii intre dealerii si producatorii auto care, cu falimentul la usa, s-au inscris intr o cursa disperata - "cine vinde cel mai ieftin". Specialistii auto spun ca anul 2009 este cel mai bun moment pentru a cumpara o masina. Reduceri de pana la 8.000 de euro, optionale gratuite, leasing pentru orice venit, TVA platit de firma, credite fara dobanda. Dealerii auto se bat pe o piata auto ce s-a intors brusc in timp, pana la nivelul de acum 6 ani, scrie DailyBusiness.ro.

Primii zece hotelieri de pe litoral detin un sfert din numarul camerelor de la mare. Primii zece hotelieri de pe litoral detin aproximativ un sfert din numarul total al camerelor de la mare. In hotelurile de pe litoralul romanesc sunt disponibile in prezent 78.000 de locuri de cazare. Multe voci din piata spun ca la ei sta in fiecare an decizia stabilirii tarifelor, dar si ca tot ei ar fi singurii care ar putea schimba fata litoralului, detinand o masa critica de locuri de cazare, scrie Ziarul Financiar.