CFR Marfa: 250 de euro pentru transportul tirului cu trenul. Proiectul care prevede transportul pe calea ferata a masinilor de mare tonaj prin Romania incepe sa capete contur. Primul tren incarcat cu tiruri a plecat, marti, din gara Bucuresti Progresu catre Glogovat – Arad, in cadrul unui test realizat de CFR Marfa SA. Transportul camioanelor dureaza circa 17 ore, timpii urmand sa fie redusi la 10 ore, iar costurile pentru un TIR vor ajunge la 250-280 de euro, pret subventionat, scrie Capital.

Chilipiruri la firmele de leasing: 8.000 de euro Golf din 2008. Miile de masini recuperate de finantatori de la clientii care nu au mai putut plati ratele sunt disponibile la preturi sub media pietei. Doritorii trebuie doar sa trimita catre firma un formular cu masina dorita si pretul oferit. Spre exemplu, un Volkswagen Golf din 2008, ce are doar 23.000 de kilometri la bord si aproape toate dotarile oferite de marca, este scos la vanzare de BCR Leasing costa doar 8.700 de euro cu tot cu TVA, scrie Cotidianul.

Sondaj Business Standard: Top 10 riscuri pentru sistemul bancar. Riscul de credit , reprezentat de capacitatea din ce in ce mai redusa a debitorilor de a rambursa finantarile primite, este cea mai severa amenintare la adresa sistemului bancar din Romania, potrivit bancherilor si analistilor intervievati de Business Standard. Imediat dupa riscul de credit, acestia au identificat evolutia economiei ca fiind cel de-al doilea mare risc, in conditiile in care semnalele pozitive se lasa asteptate, in pofida programelor economice promise.

Compania de media CME cumpara MediaPro Entertainment intr-o tranzactie de 97,6 milioane de dolari, iar Adrian Sarbu preia aproximativ 5% din CME si devine directorul executiv al intregului grup american. Ceea ce ne-a apropiat este viziunea si spiritul PRO. Cea mai importanta achizitie pe care o face astazi CME este echipa PRO, oamenii alaturi de care am dezvoltat acest business, a caror competenta este recunoscuta acum international si care poarta cu ei o valoare intangibila, spiritul PRO", explica Sarbu pentru Ziarul Financiar.

Ancheta la ANIF: Spor la munca ba, sporuri financiare da! Salariatii Administratiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF) incaseaza 21 de sporuri salariale permanente si nepermanente, printre care sporul de merit, sporul pentru conditii penibile, pentru utilizarea unei limbi straine sau sporul pentru complexitatea muncii, au aratat, ieri, deputatii liberali in cadrul lucrarilor Comisiei de ancheta pe sectorul imbunatatirilor funciare. Liderii de sindicat sustin ca le merita fiindca salariatii sunt nevoiti sa asigure, de la 1 iulie, chiar si paza patrimoniului ANIF pentru ca nicio firma specializata nu o face momentan, scrie Bursa.

Cum sa nu te lasi pacalit de escrocii de corporatie. Daca firmele mari nu sunt chiar atat de expuse escrocheriilor, companiile mici si mijlocii sunt tinte sigure pentru ele, scrie NewsChannel.ro. Forbes a facut o lista cu cele mai intalnite tipuri de escroci "de firma" si cu metodele prin care acestia pot fi evitati. Cele sapte tipuri de escroci care pot prezenta pericol pentru firme: 1. Cel care vrea sa urce pe scara sociala; 2. Angajatul nemultumit; 3. Cel care vrea sa depaseasca limitele; 4. Cel care vrea sa para ce nu e...

Cum te inregistrezi ca PFA. Persoana fizica autorizata (PFA) este o forma simplificata de firma si functioneaza in cazurile in care este nevoie doar de munca asociatului si nu de o extindere foarte mare a afacerii. Cei care pot activa ca PFA sunt prestatorii de servicii (coafor, maseur, designer, antrenor fitness etc); cei care practica activitati de intermediere (precum cele prin contract de comision, de mandat, de reprezentare, de agent de asigurare, vanzarea in regim de consignatie a bunurilor, transport de bunuri si de persoane); meseriasii (mecanicii auto, tamplarii, zidarii etc) si persoanele cu activitate in comert si productie si cele care organizeaza evenimente, scrie Startups.ro.

Singura sansa de vindecare in spital: doar cu bani de acasa. „Mort si inmorman­tat“ este traducerea aproxi­mativa a unei sintagme ameri­cane, care poate defini insa starea de care se apropie sistemul sanitar romanesc. Iesirea din colaps este cautata de autoritati in modelele de descentralizare si coplata. Una dintre deciziile controversate ale ultimilor ani, introducerea sistemului DRG (plata in functie de complexitatea diagnosticului, practicata in cazul spitalelor de boli acute), este considerata vinovata pentru contextul actual de catre o mare parte din personalul medical, scrie Capital.

Un guru al pietelor emergente: Economistii vad criza pentru ca se uita in oglinda retrovizoare. Bursa iti arata viitorul. Mark Mobius, directorul general al companiei americane Templeton Asset Management si unul dintre cei mai influenti investitori in pietele emergente, spune ca Romania este una dintre cele mai ieftine tari din lume, aceasta avand potentialul de a deveni una dintre cele mai incitante piete din lume. Mobius, considerat un guru al pietelor emergente, este de parere ca nu lipsa banilor reprezinta o problema in Romania, ci lipsa increderii si a managementului, scrie Business Standard.

Mercedes Clasa E Estate va fi prezentat in premiera la Frankfurt. Intr-un comunicat in care Mercedes anunta ca noul sedan Clasa E a fost vandut in peste 40.000 de exemplare din momentul lansarii si pana in prezent, compania a confirmat ca varianta Estate (break) cu cinci usi a acestui model va fi lansata in aceasta toamna, fiind prezentata in premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt, scrie StiriAuto.ro.

High Tech - Nissan prezinta noile CVT-uri. Dupa Nissan Dual Injector sau Distance Control Assist si Active Stability Assist, Nissan ne prezinta noua generatie de cutii Nissan CVT. Noile CVT-uri dispun de o structura inovatoare care alatura CVT-ului clasic o noua cutie de viteze auxiliara si o noua gama de rapoarte de transmitere semnificativ crescuta, scrie Auto.ro. Principalele caracteristici ale cutiei Nissan CVT sunt: Cele mai crescute rapoarte de transmitere din lume pentru starturi si demaraje rapide; Dimensiuni compacte si greutate mica...