Ce cauta copiii pe internet: YouTube, Google, Facebook, Sex si MySpace. Un studiu realizat, in perioada februarie - iulie 2009, de OnlineFamily.Norton, serviciu specializat in monitorizarea traficului in randul copiilor, vine cu informatii interesante legate de interesele online ale celor mici. „Am aflat ca isi testeaza in continuare limitele pe internet. Cel putin cand vine vorba sa pacaleasca sistemul de supraveghere, demers care poate fi instructiv, in fond, pentru educatia lor informatica. La fel, studiul arata ca pustii fac eforturi deosebite pentru a pacali filtrele site-urilor pentru adulti”, spun reprezentantii serviciului. Peste 90 de milioane de astfel de incercari au fost inregistrate din februarie pana in iulie, scrie Capital.

Radu Coca, investitor: Vreau sa cumpar spatii comerciale pe Magheru, dar cer 11.000 euro/mp! Experienta din ultimul an a lui Radu Coca, investitor in imobiliare si prezent in Top 300 cei mai bogati romani, arata ca, imobiliarele din Romania au o evolutie ciudata pe perioada de criza. In zonele bune, terenuri de vanzare nu exista si atunci preturile cresc, in zone limitrofe preturile scad, dar investitorii nu cumpara. "In zona Unirii de exemplu, metrul patrat construit a ajuns la peste 5.400 de euro. E prea mult. Eu vand sub acest pret. Sa va spun acum si perla coroanei: am vrut sa cumpar niste spatii comerciale pe Magheru. Mi-au cerut 11.000 de euro metrul patrat!!!", adeclarat Coca intr-un interviu acordat Imopedia.ro.

Bancherii au sufocat economia cu dobanzile mari. Ei fac profit, iar firmele se prabusesc. Sase banci din top 10 au cumulat in semestrul I profituri nete de aproape 350 mil. euro, ca in vremurile bune din 2005-2006, in timp ce clientii lor companii se chinuie sa reziste in fata prabusirii vanzarilor si a dobanzilor mari la credite. Rezultatele financiare la sase luni arata ca oamenii de afaceri nu acuzau degeaba comportamentul bancherilor: institutiile de credit au castiguri substantiale pe seama dobanzilor majorate, companiile nefinanciare se lupta sa ramana pe linia de plutire, scrie Ziarul Financiar.

Companiile cheltuiesc zeci de mii de euro pentru inlocuirea unui manager. Costurile cu inlocuirea unui angajat pot ajunge pana la echivalentul a cinci salarii brute ale acestuia, dar sunt si cazuri exceptionale, cand inlocuirea unui salariat care detine o pozitie-cheie in firma poate echivala cu 24-30 de salarii brute. Astfel, pentru acoperirea unei pozitii la nivel de middle management platita cu 1.500 de euro, compania ar putea cheltui pana la 45.000 de euro, scrie Business Standard.

Profesorii, cu salarii mai mici. Coeficientii de ierarhizare din proiectul Legii salarizarii unice scad cu pana la 25%. Cel putin asta este propunerea trimisa, ieri, de Ministerul Muncii catre sindicalisti. Cei mai „loviti” ar putea fi dascalii, carora nu li s-a mai dat nimic la salariu, ci li s-a luat. Astfel, un profesor cu gradul didactic unu, cu vechime de peste 40 de ani, va primi putin peste 2.400 de lei, adica cu peste 280 de lei mai putin decat lua inainte de aceste propuneri legislative, scrie Evenimentul Zilei.

Salariul mare nu mai e de ajuns pentru a primi un credit. Credeati ca un salariu mare va garanteaza fara nicio problema accesul la un credit, anul acesta? Nu este chiar asa, spun brokerii, iar bancile confirma. Bancherii se uita la situatia economica a angajatorului, tinand cont in acelasi timp si de domeniul in care activeaza firma, dar si de perspectivele de pe piata muncii pentru meseria pe care o are solicitantul. Toate aceste informatii pot duce la respingerea dosarului, daca asa reiese din analiza de risc, scrie Gandul.

Arhivarea electronica aduce economii importante pentru firme. Legea spune ca toate companiile trebuie sa pastreze in arhive anumite documente. In conditiile in care arhivarea clasica aduce costuri destul de mari, arhivarea electronica este o varianta demna de luat in seama. Aceasta presupune un grad sporit de securitate si confidentialitate si permite utilizarea documentelor ca mijloc probator, scrie Conso.ro.

Estimarile AIE pentru cererea mondiala de petrol - modificate in crestere. Agentia Internationala a Energiei (AIE) si-a modificat in sens pozitiv previziunile pentru cererea mondiala de petrol din 2009 si 2010, pe fondul accelerarii activitatii industriale din China, tara cu cea mai rapida crestere a consumului de titei din lume. Potrivit raportului lunar al AIE, publicat ieri, cererea mondiala de petrol va fi, in medie, de 82,25 milioane barili petrol pe zi anul viitor, cu 70.000 barili/zi mai mult decat estima agentia anterior, scrie Bursa.

Varianta Skoda a modelului VW Up! s-ar putea numi Joyster si va costa sub 5.000 de euro. Varianta produsa de Skoda a modelului Volkswagen Up! va purta numele de Joyster si va costa sub 5.000 de euro, urmand sa fie lansata la scurt timp dupa Up!, potrivit rapoartelor din Germania. Contactata de publicatia Autocar, o sursa Skoda a declarat ca, deocamdata, nu a fost luata nicio decizie in ceea ce priveste viitorul vehicul al companiei, scrie StiriAuto.ro.

O noua companie CFR - idee oportuna sau esec previzibil? Cu trei mari companii feroviare (CFR Marfa, CFR Calatori si CFR Infrastructura) aflate in pierdere, Ministerul Transporturilor vrea sa infiinteze din septembrie o noua companie, similara CFR Calatori, care va avea trenuri compuse numai din vagoane de dormit si vagoane restaurant. Acestea vor face legatura intre marile orase din tara si vor circula cu numai cateva opriri pe rute de sute de kilometri. Cat de oportuna este ideea si cum vad aceasta initiativa potentialii concurenti ai noului CFR Calatori?, se intreaba cei de la Capital.

Legume si fructe: evaziunea fiscala atinge cota de 70%. Fenomenul caracterizat recent de premierul Emil Boc drept "un sport la moda", evaziunea de pe piata fructelor si legumelor, a ajuns, potrivit reprezentantilor organizatiilor patronale, la o cota de 70%. In prima categorie se incadreaza persoanele fizice autorizate, societatile comericale si grupurile de producatori, iar din a doua categorie fac parte micii producatori, scrie Romania Libera.

Notarii: Numarul tranzactiilor imobiliare a scazut cu 35%. Agentii mizeaza insa pe o reducere de 50%. Numarul tranzactiilor imobiliare realizate in primele sase luni ale anului a scazut cu 35% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, de la 249.792 de tranzactii la 162.724, conform Uniunii Nationale a Notarilor Publici (UNNPR). Specialistii spun ca se poate vorbi despre o scadere chiar mai mare, scrie BusinessStandard.

Sursele sanatoase de finantare externa secatuiesc. Investitiile cad cu 48%, iar remiterile se reduc cu 28%. Investitiile s-au prabusit in iunie la aproape jumatate din nivelul de anul trecut, cu o scadere de 48%, in conditiile in care pe primele 5 luni scaderea a fost de 42%, iar remiterile din strainatate s-au redus in iunie cu 28%, in timp ce scaderea pe primele 5 luni a fost de 12%, scrie Ziarul Financiar.

O privire indiscreta in interiorul noului Aston Martin Rapide. Patru locuri confortabile, cu fotolii individuale, LCD-uri pe tetiere, controlul climatizarii pe consola centrala - iata ce se poate observa din aceasta imagine. Si se mai poate distinge, cu ochiul liber, eleganta tipic britanica, afisata de un seducator Gran Turismo, un concurent redutabil pentru Panamera, scrie 24auto.ro.