„Parfumurile de lux sunt precum filmele bune: cele care fac istorie nu apar foarte des”. O piata cu cifre ametitoare, in care nu te imbogatesti peste noapte ca investitor si in care satisfactiile vin in chintesente, asemenea parfumurilor de marca. Capital.ro a vorbit cu Madeleine Florescu, directorul general parfumeriilor de lux Madison, despre lumea selecta a luxului din Romania."Parfumurile pe care le aducem au preţuri care pornesc de la 200 de euro şi ajung la 2.800 de euro, aici fiind vorba de cel mai scump parfum din lume, „No. 1” de la Clive Christian... Lunar avem în jur de 400 de clienţi, iar rata de cumpărare este de 70%", declara Madeleine Florescu.

Salarii de pana la 6.000 € pentru directorii de vanzari. Salariul unui director de vanzari de pe piata locala variaza intre 2.000 si 6.000 de euro net, iar bonusurile si beneficiile anuale acordate pentru o astfel de pozitie pot depasi in cuan­tum valoarea salariului pe un an, potrivit unui studiu realizat de compania de training Accelera si citat de Business Standard.

Costurile colaterale pentru "Prima Casa" ajung la 4% din valoarea locuintei. Pentru achizitia unei locuinte cu ajutorul unui credit prin "Prima Casa", trebuie sa aveti pregatita o suma echivalenta cu 10-11% din valoarea imobilului. Cel mai important cost colateral este taxa notariala pentru autentificarea contractului de vanzare-cumparare, de circa 5.000 lei. Inca vreo 300 euro este taxa notariala pentru inscrierea privilegiului finantatorului, scrie Romania libera.

Fiscul ii cauta pe Becali si fratii Negoita la milioane pentru TVA. Fiscul vrea sa ia la bani marunti piata imobiliara din Romania, din perioada de maxima efervescenta. Pe lista ANAF se afla persoanele fizice care in perioada 2007-2008 au facut tranzactii comerciale cu locuinte noi si terenuri construibile, cu caracter de continuitate, fara sa plateasca statului TVA-ul, scrie Gandul.

Datoria externa a explodat si amaneteaza viitorul financiar al tarii: 57 mld. euro de la 1,3 mld. euro acum 18 ani. Datoria externa a Romaniei pe termen mediu si lung a explodat de la o pondere in Produsul Intrern Brut (PIB) de 30% in 2007 la 50% in prezent, ajungand la un maxim istoric de 57 mld. euro la sfarsitul lunii iunie. Principalul motor de crestere devine nevoia de finantare a deficitului bugetar galopant, care inghite de-a valma bani de la banci, de la FMI, UE si de pe piata internationala. Romania risca ca dupa iesirea din criza sa fie nevoita sa aloce resurse mai mult pentru rambursarea creditelor decat pentru investitii, scrie Ziarul Financiar.

Santiere criminale. Opt muncitori in cons­tructii au murit pe santierele bucures­te­ne in ultima luna si jumatate. Ultimul incident de acest tip a avut loc vineri la pranz, pe un santier din sectorul 5. Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a declarat, in cadrul unui interviu acordat ziarului Bursa: "Aceasta statistica este ingrozitoare, avand in vedere ca am pierdut la fel de multi muncitori din constructii ca soldatii americani morti in razboiul din Irak, in ultima luna si jumatate. Cel mai grav mi se pare ca, desi au murit niste oameni din cauza neglijentei si a lipsei masurilor de protectie si securitate la locul de munca, nimeni nu infunda, deocamdata, puscaria".

Chinezii sunt ingrijorați ca economia lor ar putea creste prea rapid. Autoritatile din China sunt ingrijorate ca economia ar putea creste prea rapid in viitorul apropiat, dupa iesirea din perioada de turbulente cauzate de criza internationala, ceea ce ar duce la accelerarea inflatiei. Economia a crescut cu aproape 8% in al doilea trimestru, comparativ cu aceeasi perioada a 2008, scrie Capital.

Cristi Manafu: Internetul romanesc are un gust dulce-acrisor. La anul, o sa fie diluat cu apa. Cristian Manafu, unul dintre cei mai prolifici oameni din new media romaneasca, ofera o radiografie non-conformista asupra Internetului romanesc, precum si asupra altor piete cu potential. "De ce nu avem parte de un numar mare de investitori straini in online-ul romanesc? Lipsesc proiectele monetizate altfel decat prin publicitate si inca nu avem imaginatia antreprenorilor din tarile vecine... Au fost mai multe vesti bune in online, aproape numai vesti rele in print si tupeu si o demonstratie de forta in TV", declara Manafu intr-un interviu acordat pentru DailyBusiness.ro.

Suzuki vrea sa intre pe piata nord-americana a autovehiculelor hibrid. Constructorul auto japonez Suzuki intentioneaza sa intre in 2011 pe piata nord-americana a autovehiculelor hibrid, folosind tehnologie dezvoltata in parteneriat cu General Motors, potrivit publicatiei economice Nikkei, citata de Mediafax. Compania japoneza, recunoscuta in principal pentru autovehicule de dimensiuni mici, a ramas in urma grupurilor Toyota si Honda in domeniul dezvoltarii de masini ecologice, scrie StiriAuto.ro.

Editorial Radu Soviani: Spatiul. Ultima frontiera. “Acestea sunt calatoriile navei Enterprise. Misiunea ei, de cinci ani, este de a explora noi lumi... De a merge cu incapatanare acolo unde nimeni nu a mai fost vreodata.” Sunt primele replici din Star Trek. Din pacate, in Romania, “spatiul” a devenit sinonim cu viziunea guvernelor despre dezvoltare. Sau cu limitarea efectelor crizei. Am incercat sa cautam masuri concrete, viziuni validate de realitate in privinta economiei, decise de niste actori, din pacate, mai longevivi decat vedetele din Star Trek. Insumandu-le, nu am gasit mare lucru. Mai degraba, erori fundamentale de viziune si previziune. (Business Standard)

RBS a scazut dobanzile la depozite cu 50%. Incepand de astazi, Evenimentul Zilei va prezinta ofertele actuale ale bancilor care activeaza in Romania, cum au evoluat dobanzile pe fondul crizei si ce surprize mai pregatesc pentru acest an. La Royal Bank of Scotland (RBS) Romania, dobanzile la depozitele in euro au scazut cu mai bine de 50% de la inceputul anului pana la ora actuala. Astfel, daca pentru o economisire pe un an, in ianuarie banca dadea o dobanda de 5,25%, in luna august aceasta a scazut pana la 2,1%... Situatia este similara si la un credit de nevoi personale cu ipoteca, pe 30 de ani, in euro. In acest caz, DAE a coborat de la 12,66% pana la 10,17%.

Bilant negru la Bursa: Afacerile companiilor au cazut cu 41% in T2. Cifra de afaceri cumulata a circa 70 de companii listate pe Bursa de la Bucuresti a inregistrat un declin de 41% in trimestrul al doilea din 2009, potrivit unei statistici realizate de ZF pe baza datelor transmise de companii. Declinul s-a accentuat astfel semnificativ fata de primele trei luni din acest an, scaderea afacerilor a fost de numai 19,8%, scrie Ziarul Financiar.

Cum sa va alegeti un MP3 player fara dureri de cap. Specialistii in tehnologie de la PCmag.com, citati de NewsChannel.ro, au pus pe hartie cateva aspecte pe care orice cumparator ar trebui sa le ia in seama atunci cand isi alege un produs. Unul dintre cele mai importante aspecte este cel al spatiului de stocare. Cele mai “incapatoare” modele de pe piata sunt cele cu hard disk, cum ar fi iPod-ul Classic, de la Apple, sau playerul Zune, al celor de la Microsoft. Totodata, trebuie sa fiti atenti la compatibilitatea intre player si anumite formate si daca vreti sa urmariti clipuri video pe el...

Misteriosul Grand Bentley se va numi Mulsanne. Noul model se va numi Mulsanne, un nume cu traditie la Bentley. Britanicii au produs, din 1980 si pana la inceputul anilor '90, modelul Mulsanne, din care, ulterior, au derivat Continental si Azure. Bentley Mulsanne va concura cu limuzinele de aceeasi categorie de la Rolls-Royce si Maybach, si va avea o platforma tehnica noua, pe care o va imparti cu viitoarea generatie Audi A8, scrie 24auto.ro.