Vanzarea prin concurs: case, masini si yachturi de lux la preturi de nimic. Vrei sa cumperi un apartament cu mai putin de 100 de euro in Paris? Nu, nu este o gluma. Site-ul francez Deedooz.com iti propune mai multe afaceri pe care nu le poti refuza: casa in regiunea Aisne cu 34 de euro, 96 de euro pentru un apartament de suprafata mare in Grenoble sau 88 de euro pentru o casa de 300 de metri patrati langa Toulouse. Sau, mai bine, un BMW Seria 7 din 2008 cu 14 euro, scrie Capital.

Disparitia unui mogul. Pentru Adrian Sarbu si industria de media, vanzarea studiourilor de la Buftea - ultima perla din divertismentul Pro - este, de departe, deal-ul ultimilor ani. Gestul are, insa, si o valoare istorica. Personajul Sarbu, ca mogul autohton, apune. Noul lui chip are trasaturi de Wall Street, scrie Money Express.

Antreprenorii au mers singuri in expansiune, dar acum lasa restructurarile pe mana altora. Cei mai puternici antreprenori (Dan Ostahie-Altex, Ioan Ciolan-Ambient Sibiu, Florin Panea-Leonardo sau fratii Penescu-Pic) admit in premiera ca nu-si pot redresa singuri businessurile si platesc milioane de euro consultantilor ca sa le arate ce costuri sa taie si cum sa restructureze datoriile. Sunt restructurari care scot din buzunarul companiilor si sume de ordinul milioanelor de euro pentru plata serviciilor consultantilor externi, potrivit informatiilor din piata, scrie Ziarul Financiar.

Superofertele pentru litoral, mai scumpe in criza cu 20%. Teama din primavara a hotelierilor de pe litoralul romanesc ca vor ramane fara turisti s-a tradus printr-o majorare a preturilor sejururilor din cadrul programelor speciale lansate de asociatiile de profil, in medie cu 20% mai mari fata de anul trecut. Dar nici faptul ca din ce in ce mai multi romani invadeaza litoralul nu-i determina sa mai lase din preturi, scrie Gandul.

Publicatiile germane propun plata editiilor online, dar si taxe colaterale pentru presa. Publicatiile din Germania propun metode inedite de a-si creste veniturile pe timp de criza, de la taxe obligatorii la cumpararea unui computer pana la introducerea unor tarife pentru online, in conditiile in care 71,4% dintre germanii cu varsta de peste 14 ani inca citesc, zilnic, cel putin un ziar, scrie Money.ro.

Fabrica de 12 milioane de euro la Sfantu Gheorghe. Al doilea producator de otel din Europa, compania Corus, a anuntat ca va investi, impreuna cu o companie din Romania, 12 milioane de euro in constructia unei fabrici la Sfantu Gheorghe. Ieri, presedintele Camerei de Comert si Industrie Covasna, Herman Rosner, a declarat ca la Registrul Comertului a fost infiintata societatea Corus Building SRL si ca aceasta va incepe in scurt timp constructia unei fabrici la Sfantu Gheorghe, unde vor lucra aproximativ 75 de angajati, scrie Bursa.

Noul MPV Kia Venga va debuta la Frankfurt. Kia Motors Corporation a confirmat luni, 17 august, ca noul sau model MPV se va numi Venga si va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt, in septembrie, urmand sa ajunga pe piata europeana spre sfarsitul acestui an. Kia Venga este versiunea de serie a conceptului Kia No3, prezentat la Geneva in luna martie. Noul MPV va lupta pe segmentul B si va rivaliza cu modele precum Honda Jazz, scrie StiriAuto.ro.

Romania pierde anual cateva miliarde de euro, prin taxarea inversa de TVA. Bugetul de stat pierde anual miliarde de euro de pe urma taxarii inverse de TVA realizata intre agentii economici, pretind reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Conform acestora,"rostogolirea" de TVA este una dintre cele mai utilizate metode de evaziune fiscala de catre agentii economici, care obisnuiesc sa "dea tunuri" si sa-si stearga apoi urma, scrie NewsChannel.ro.

Produsele de business ale anului in Europa. Telefonul mobil Nokia E75, proiectorul Sony BRAVIA VPL-VW85 si mini-lapotopul ASUS Eee PC 1008HA Seashell sunt trei dintre produsele premiate recent de organizatia EISA, care se pliaza cel mai bine intereselor oamenilor de afaceri, scrie Capital.

Sorin Florea, seful Garzii Financiare: La moda in evaziune sunt achizitiile din UE. Numit in primavara sef al Garzii Financiare, Sorin Florea, este un om “din sistem”. Este comisar la Garda din 1999 si in majoritatea timpului a facut teren. Spune ca a dat in activitate peste evazionisti violenti pe care i-a dat pe mana justitiei. La moda in evaziunea romaneasca ar fi acum achizitiile intracomunitare. Nu ascunde faptul ca in plina criza bugetara a dat stimulente egale si cu trei salarii de baza. Despre toate acestea, Florea vorbeste in primul interviu acordat vreodata, in exclusivitate pentru MONEY.ro.

ING Bank in 2009: dobanzi reduse, rate mai mari si imobile executate. Spre deosebire de alte banci, ING Bank nu a scazut dobanzile la depozite decat cu 30%. Pe de alte parte, ratele la creditele de nevoi personale au crescut cu peste 10%. Dobanzile la depozitele bancare ale persoanelor fizice au avut de la inceputul anului un trend descrescator. Acestea au scazut, in medie, in ultimele luni cu aproximativ 30%, scrie Evenimentul Zilei.

Cum a afectat criza pretul locuintelor de lux: Minimul din 2008 este maximul din acest an: 1.700 euro/mp pentru un apartament nou in Pipera. Preturile pentru locuintele noi din cartierele Aviatorilor-Kiseleff si cele situate in centrul Capitalei au scazut cu pana la 1.500 euro/mp in primul trimestru al acestui an fata de perioada similara din 2008. Scaderea preturilor in prima jumatate a anului a variat intre 15 si 40% fata de aceeasi perioada din 2008, in functie de locatie, gradul de finisare si facilitati, precum si de strategia dezvoltatorilor, scrie Ziarul Financiar.

Bugatti Sang Bleu Grand Sport. Se numeste Sang Bleu Grand Sport si este o noua versiune a celebrului Veyron, lansata cu ocazia centenarului Bugatti. Particularitatea acestui model consta in combinatia de fibra de carbon vopsita in albastru regal si aluminiu slefuit, "o inovatie niciodata realizata pana acum", dupa cum se precizeaza in comunicatul de presa. La interior, elementul de noutate in constituie tapiteria din piele Gaucho, scrie 24auto.ro.

Tractoarele Universal 650, produse din nou la Brasov si exportate in Egipt. Un lot de 25 de tractoare Universal 650, dintr-o comanda de 600 de tractoare, a fost finalizat de catre o firma de pe platforma Roman SA Brasov si exportat in Egipt zilele trecute. Firma egipteana „Crystal 2003“ a cumparat, de la Flavus Invest, licenta si fisele tehnologice de productie ale acestui tractor, dar si o serie de matrite si utilaje necesare productiei in serie a modelului care, in trecut, a avut foarte mare cautare in Egipt, scrie 24auto.ro.