Salariu de 7 milioane de dolari pentru noul director al grupului AIG. Noul director executiv al American International Group va primi un salariu anual de 7 milioane de dolari, la care se adauga prime pentru performanta, anunta compania americana. Robert Benmosche, noul CEO, va incasa anual 3 milioane de dolari cash si 4 milioane de dolari in actiuni ale companiei pe care o va conduce. Benmosche ar putea primi inca 3,5 milioane de dolari anual, in actiuni, ca forma de compensatie pentru performanta, insa acest bonus va fi stabilit de un comitet executiv, care trebuie sa primeasca si acordul autoritatilor, anunta Capital.

In Otopeni terenurile au ajuns si la 100 euro/mp. Criza imobiliara face ca nordul Capitalei sa fie accesibil si celor care cumpara prin programul Prima Casa. In Otopeni, spre exemplu, se gasesc locuinte care se incadreaza in plafonul de 63.000 de euro stabilit de stat. Vorbim, deocamdata, de garsoniere si apartamente cu doua camere, scrie Imopedia.ro.

Topul majorarilor de capital derulate de banci. Recapitalizarile bancilor locale in primul semestru al anului au insumat 169 milioane de euro, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), valoarea reprezentand aproape 6% din totalul investitiilor straine directe (ISD) din Romania in aceeasi perioada. Anul trecut, recapitalizarile din sistemul bancar au reprezentat 3% din valoarea ISD-urilor, scrie Business Standard.

Bancpost trece la taieri dure de costuri, pe fondul rezultatelor financiare negative. Bancpost, a opta mare banca locala dupa valoarea activelor detinute la sfarsitul anului trecut, trece printr-un amplu program de restructurare pentru reducerea costurilor, care include disponibilizari de personal, inchideri de unitati si revizuirea pachetelor salariale, dupa ce s-a confruntat cu rezultate financiare negative in ultimele trimestre. Salariatilor bancii li s-a solicitat sa isi ia cinci zile de concediu fara plata pana la sfarsitul anului, iar unora li s-a cerut sa semneze contracte de angajare pe perioada determinata, in locul celor cu durata nelimitata, potrivit unor surse din piata, scrie Ziarul Financiar.

Bucurestiul, detronat de Cluj-Napoca la tranzactii imobiliare. Nivelul tranzactiilor cu proprietati imobiliare inregistrat in prima parte a acestui an a scazut de 17 ori fata de aceeasi perioada a anului trecut. Surprinzator, cele mai multe tranzactii au avut loc in orasul Cluj-Napoca, cu 18 milioane de euro, devansand Capitala care se plaseaza pe locul al doilea, cu un volum al tranzactiilor de 14 milioane de euro, scrie Gandul.

Primele imagini teaser cu Hyundai ix35, succesorul lui Tucson. Hyundai a publicat imagini teaser cu noul SUV Hyundai ix35, inlocuitorul modelului Tucson, pe care il va prezenta in premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt. ix35 este primul vehicul al companiei produs integral in Europa, iar designul sau a fost inspirat de cel al conceptului Hyundai ix-onic, prezentat la Salonul Auto de la Geneva anul acesta, scrie StiriAuto.ro.

Noul Peugeot RCZ. Peugeot a dat publicitatii primele imagini si informatii oficiale cu noul model RCZ, pe care il va dezvalui oficial luna viitoare, la Salonul de la Frankfurt. Unicul model din gama Peugeot care nu poarta un nume format din cifre este un coupe cu 2+2 locuri, derivat din compacta 308, inalt de doar 1,36 m, al carui pavilion rigid, format din doua segmente, poate fi comandat si din fibra de carbon, scrie 24auto.ro.

Centrele de inchiriat biciclete, o solutie pentru un oras aglomerat. Aparent, demararea unei afaceri pe segmentul inchirierilor de biciclete nu este deloc grea. Trebuie doar o investitie de "cateva mii de euro", un centru de inchiriere, minim zece biciclete si mult spirit antreprenorial. In realitate insa, lucrurile nu sunt atat de simple. Pentru a porni astfel de proiecte, antreprenorii investesc sume intre 10.000 si 150.000 de euro. Acesti bani se duc in special pe sediu, biciclete, soft inchiriere biciclete, accesorii si service specializat, scrie NewsChannel.ro.

FMI: Recuperarea economiei mondiale depinde de SUA si China. Recuperarea economiei mondiale a inceput, insa sustenabilitatea acesteia depinde de cresterea exporturilor Statelor Unite si a importurilor statelor din Asia, in special China, a declarat economistul-sef al Fondului Monetar International (FMI), Olivier Blanchard, citat de Reuters. Produsul Intern Brut la nivel mondial ar putea sa scada sub valoarea inregistrata inainte de declansarea crizei finaciare, a adaugat el. Consumatorii din SUA nu vor reveni la obiceiurile anterioare crizei privind cheltuielile, iar atat partenerii comerciali, cat si Statele Unite, vor trebui sa se adapteze, scrie Capital.

Top Fortune: Producatorul BlackBerry, grupul cu cel mai rapid ritm de crestere din lume. Grupul canadian Research In Motion (RIM), producatorul telefoanelor mobile BlackBerry, ocupa prima pozitie in topul Fortune al companiilor cu cel mai rapid ritm de crestere din lume, relateaza The Economic Times. Apple, principalul concurent al companiei RIM pe piata mondiala a telefoanelor mobile de ultima generatie, ocupa locul 39, scrie Money.ro.

Cum petrolul a absorbit o particica din criza financiara. In iunie 2008, inainte ca pretul petrolului sa inregistreze nivelul maxim istoric (147,27 dolari/baril), banca americana "Goldman Sachs Group" estima ca, in doi ani, cotatia ar putea atinge 200 de dolari barilul. Acum, insa, estimarile "Goldman Sachs" sunt mult mai rezervate: 85 de dolari barilul la finele lui 2009, respectiv 95 de dolari barilul la sfarsitul lui 2010, scrie Bursa.

Asiaticii cer preturi mai mari pentru componentele electronice. Producatorii din Asia si-au luat inima in dinti si au inceput sa ceara preturi mai mari pentru anumite componente electronice. Primele si cel mai semnificativ afectate urmeaza sa fie ecranele pentru televizoare si computere, in special cele pentru laptopuri, scrie Romania libera.

Retelele de socializare Facebook si Hi5 duc o altfel de lupta in .ro fata de .com. Platforma de socializare Facebook a ajuns pe locul al treilea in clasamentul celor mai vizitate site-uri din lume, in timp ce Hi5 se situeaza pe locul 37. In Romania insa, situatia este oarecum inversata. Hi5 este al patrulea cel mai vizitat site din online-ul romanesc, cu peste 2,3 milioane de utilizatori, in timp ce Face­book ajunge abia la putin peste 10% din aceasta valoare. Totusi, rata de crestere a numarului de conturi active de pe Facebookul romanesc este foarte mare, cifrele ajungand chiar sa se dubleze sau sa se tripleze in interval de cateva luni, scrie Business Standard.

Reuters: In 2010, Romania ar putea fi tinta a sapte noi proiecte de investitii. Romania este in continuare una din tarile din Est preferate de investitorii straini, concentrand 15% dintr-un total de 46 de proiecte de noi subsidiare care ar putea fi deschise in regiune in urmatoarele 12 luni, potrivit unui sondaj realizat de Reuters in colaborare cu OeKB Information Services (o divizie a bancii austriece OeKB) pentru iulie 2009, scrie Ziarul Financiar.