Afacerea "casa ungureasca" pentru romani merge ca unsa. Programul "Prima Casa" are la Arad o alternativa: creditele oferite de bancile maghiare in conditii avantajoase pentru achizitii imobiliare in tara vecina. Totul este posibil, pentru ca bancile unguresti vor sa acorde credite cat mai multe, dobanzile sunt mai mici decat la un credit de nevoi personale sau decat la unul imobiliar obisnuit din Romania, preturile caselor din apropierea frontierei romano-maghiare sunt relativ scazute, iar creditarea se poate obtine si pe baza unor acte din Romania, conditiile fiind deosebit de avantajoase, scrie Romania libera.

Euro ar putea ajunge la 4 lei. Deutsche Bank anticipeaza scaderea cursului de schimb la 4 lei/euro in urmatoarele trei luni si recomanda investitorilor sa parieze pe aprecierea monedei romanesti prin plasamente scurte in aceasta perioada, se arata intr-o analiza a celei mai mari banci germane, scrie Capital.

Unde ajung masinile returnate companiilor de leasing?Peste granita, date „la pachet” pe preturi mult mai mici decat in Romania. Multe masini returnate din leasing ajung sa „zaca”, luni intregi, in parcari de pe la marginea Bucurestiului, unele ajung sa fie vandute, la pachet, peste granita. Preturile obtinute astfel de companiile de leasing ce gasesc clienti „in afara” sunt mai bune decat cele pe care le obtin, in general, pe piata interna. Cei mai multi clienti prefera sa dea banii toti odata, incantati ca pot negocia pretul „la pachete” de cel putin patru automobile, sustin oficialii societatilor de leasing, scrie Gandul.

Antreprenorii romani au scos peste 250 mil. euro din vanzarea companiilor farmaceutice in ultimii ani. Antreprenori precum Dan Stoicescu, Mihai Miron, Victor Voicu sau Eugen Banciu si-au legat numele de industria farmaceutica dupa ce au dezvoltat, apoi au vandut companii pentru zeci sau sute de milioane de euro. Antreprenorii care si-au bifat exit-ul spun insa ca epoca investitiilor in productia de medicamente a trecut, piata fiind acum apanajul multinationalelor cu suficienta putere financiara pentru a face fata presiunii in crestere pe marje, scrie Ziarul Financiar.

O noua "specie" de masina: BMW R8 850i made in Rusia. Cand crezi ca le-ai vazut pe toate, apare brusc un element nou care te uimeste. Pe strazile din Rusia a fost vazuta, zilele trecute, o noua “specie” de masina, daca poate fi numita astfel: un Audi R8 purtand sigla BMW. Nu stim sigur daca este vorba de fotografii prelucrate in Photoshop sau o astfel de masina chiar exista, scrie StiriAuto.ro.

Cum sa-i angajezi pe cei mai buni dintre cei concediati de altii. Partea buna a crizei, cel putin din punctul de vedere al antreprenorilor care nu sunt coplesiti de aceasta, este oferta mare care a aparut pe piata fortei de munca, de unde antreprenorii pot gasi oameni talentati si cu abilitatile necesare companiilor. Pasul urmator: ”Asigurati-va ca pescuiti in iazul potrivit” spune Barry Deutsch de la Impact Hiring Solutions. Internetul faciliteaza acest proces, permitandu-va accesul la acel grup de oameni care se incadreaza in standardele voastre de competenta, scrie NewsChannel.ro.

Sfatul specialistilor: Cum se poarta cravata, acul, pantofii si butonii in vestimentatia business. Cravata, acul, pantofii sau butonii sunt elemente vestimentare care pot imbunatati considerabil imaginea unui barbat de business, sau dimpotriva, o pot afecta serios atunci cand nu sunt bine alese. Totul se rezuma la felul in care se poarta, la alegerea materialului si bineinteles la asortare, spun specialistii chestionati de catre DailyBusiness.ro.

Productia Dacia creste, desi vinde mai putin cu jumatate in Romania. In ciuda crizei economice si a scaderilor inregistrate in toate domeniile de activitate, productia de autoturisme a companiei autohtone Dacia Pitesti a crescut cu 21,7% in luna iulie a acestui an, ajungand la 34.517 unitati, comparativ cu iulie 2008, cand au fost produse 27.028 de masini. Productia a crescut si fata de luna iunie a acestui an, cu 28%, scrie Capital.

Fraudele si amanarea executarii afecteaza major piata leasingului. Pe langa faptul ca pe fondul propagarii crizei tot mai multi clienti returneaza bunurile luate in leasing, iar acestea sunt valorificate in pierdere din cauza blocajului de pe piata, societatile de leasing se confrunta din aprilie cu problema intarzierii executarii clientilor rau-platnici. Practic, daca un client intarzie cu plata ratelor de leasing mai mult de 90 de zile, societatea de leasing nu poate trece la executarea acestuia, respectiv recuperarea bunului, decat daca obtine o hotarare judecatoreasca in acest sens, scrie Romania libera.

Aston Martin Rapide iese la rampa. Rapide, noul model cu 4 usi de la Aston Martin, isi va face debutul mondial peste putin timp, in cadrul Salonului de la Frankfurt. Pe masura ce momentul premierei se apropie, versunea de serie se lasa descoperita. Cele mai recente imagini au fost publicate de revista Autocar, scrie 24auto.ro.