Top 10 telefoane mobile cu cel mai mare nivel de radiatii. Specialistii americani de la Environmental Working Group au analizat mai multe tipuri de terminale pentru a descoperi care sunt cele mai periculoase aparate si care tin cel mai mult la sanatatea utilizatorului, scrie Capital. Top 10 telefoane cu cel mai mare nivel de radiatii emise (W/kg): Motorola Moto VU 204 (1.55), T-Mobile MyTouch 3G (1.55), Kyocera Jax S1300 (1.55). Top 10 telefoane cu cel mai mic nivel de radiatii emise (W/kg): Samsung Impression SGH-a877 (0.35), Motorola Razr V8 (0.36), Samsung Impression SGH-t229 (0.38)...

Petrolul si gazele castigate la Haga vor fi scoase la licitatie in luna octombrie. Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) va scoate la licitatie internationala, la finele lunii octombrie, cinci perimetre din platoul continental al Marii Negre cu o suprafata totala de 5.170 de kilometri patrati. Acestea fac parte din aria de 9.700 km patrati castigata de Romania la Haga, in procesul cu Ucraina, scrie Evenimentul Zilei.

Vila la 500.0000 de euro, fata de 1 mil. euro in 2008. Preturile locuintelor de lux din Bucuresti s-au redus in acest an cu 30-40% fata de anul trecut, cele mai afectate fiind cele amplasate in zona Pipera, unde in unele cazuri scaderea a depasit 50%, potrivit unui studiu al firmei de servicii imobiliare EuroMetropola si citat de Ziarul Financiar.

Solutie de criza: construim parcari in loc de blocuri. Dragos Dragoteanu detine un teren de 3.300 mp pe strada Buzesti, din Capitala. L-a cumparat acum 12 ani, dar abia anul trecut in februarie a terminat de platit. Pana sa apuce sa hotarasca ce va construi acolo, piata imobiliara a fost paralizata. Asa ca a trecut la planul B si a amenajat o parcare cu 125 de locuri. Amenajarea parcarii a costat 50.000 euro. Dar a meritat. O demonstreaza faptul ca, in fiecare dimineata, de luni pana vineri, parcarea este plina. Tariful este de 3 lei/30 de minute, scrie Imopedia.

Greenspan: Noi crize financiare sunt "inevitabile". Aparitia unor noi crize financiare globale este inevitabila, deoarece natura umana are tendinta de a reveni la "excese speculative" in perioade de prosperitate sustinuta, a apreciat fostul presedinte al Rezervei Federale americane, Alan Greenspan, scrie Bursa.

Ceas de mana vandut la pret de vila. Se pare ca recesiunea nu i-a afectat foarte tare pe bogatasii din Romania, daca ne uitam la compania Helvetansa care a deschis, in aceasta saptamana, pe Calea Victoriei din Bucuresti, cel mai mare magazin de profil din tara noastra. Desi nu au trecut decat trei zile de la deschiderea noii unitati, clientii nu au intarziat sa apara si au cumparat, deja, de peste doua miliarde de lei vechi. Cel mai scump produs vandut a fost un inel marca Chaumet, cumparat marti seara de un barbat, si care a costat 45.000 de euro, scrie Adevarul.

Oprescu: China pune la bataie 850 milioane de euro pentru o treime din autostrada suspendata. Primaria Generala a Capitalei face planuri pentru investitii de peste 1,5 miliarde de euro, cei mai multi bani, peste un miliard de euro, fiind destinati demararii investitiei la autostrada suspendata, proiect ce ar putea fi realizat in parteneriat cu China. Oprescu nu a intrat in detalii cu privire la investitorii dispusi sa finanteze proiectele, scrie Business Standard.

Fratii Penescu cauta cumparator pentru un PIC de cash. In criza de lichiditati, reteaua fratilor Penescu are in vedere vanzarea unuia dintre cele cinci hipermarketuri. Consultantii externi, recent angajati, trebuie sa vina cu solutii de restructurare. La o solutie similara a apelat retailerul britanic Tesco, care a instrainat, in vara acestui an, un numar de 14 proprietati prin sistemul sale & leaseback, scrie Capital.

BMW si Mercedes-Benz ar putea construi o uzina in SUA. Producatorii auto germani BMW si Mercedes-Benz, divizie a Daimler, iau in considerare construirea unei uzine comune in SUA, unde vor fabrica piese pentru sisteme de transmisie, potrivit Bloomberg. Cei doi constructori auto cumpara deja in comun sisteme de aer conditionat si motoare pentru geamuri, scrie StiriAuto.ro.

Iata noul Mercedes SLS AMG, una dintre marile noutati auto ale anului 2009. Noul SLS AMG, inlocuitorul lui SRL McLaren si replica peste timp a clasicului 300SL Gullwing, cu usile lui celebre datorita deschiderii "fluture", va fi animat de un propulsor V8 de 6,2 litri, opera celor de la AMG. Puterea maxima este de 571 CP la 6.800 rot/min, cu un cuplu maxim de 650 Nm la 4.750 rot/min, scrie 24auto.ro

In bucataria IKEA. Ceea ce se vede in bilantul IKEA Romania pe prima jumatate de an - o crestere de 12% pe o piata care s-a prabusit cu 26% - tine, intr-o masura mare, de reteta buna a retailerului suedez, printre ale carei ingrediente se numara si pretul mic. Dar toata lumea stie ca, oricat ar fi de buna, reteta nu poate compensa, singura, nepriceperea bucatarului, scrie MoneyExpress.ro.

Cu al doilea PIB din ECE, Romania are doar 34 de firme in Top 500. Cu toate ca Romania are al doilea PIB din regiunea Europei Centrale si de Est (ECE), doar 34 de firme de pe piata locala figureaza intre primele 500 de companii din regiune dupa cifra de afaceri in 2008, in timp ce Polonia are 188, Cehia - 69, Ungaria - 60 si Ucraina - 52, potrivit unui studiu al firmei de consultanta Deloitte si citat de Business Standard.