Lista bancilor care nu au depus niciun dosar de credit pentru "Prima casa".Capital.ro va prezinta in exclusivitate lista bancilor participante la programul "Prima casa" care nu au depus niciun dosar de credit pana in momentul de fata. Potrivit oficialilor Fondului de garantare, cele patru banci sunt: Bancpost; Credit Europe Bank; UnicreditTiriac Bank si OTP Bank. Oficialul Fondului de Garantare a afirmat, de asemenea, ca la inceputul lunii viitoare cotele ramase neutilizate vor fi redistribuite.

Tiriac negociaza o asociere cu Ford pentru importul marcii. In joc este un business de 300 mil. euro. Omul de afaceri Ion Tiriac, care detine compania Romcar, reprezentantul Ford pe piata locala, spune ca exista posibilitatea de a crea un joint-venture alaturi de Ford pentru importul marcii americane, dupa 1 august 2010, data la care producatorul va demara direct si activitatea de vanzari. "Miza" unui joint-venture o reprezinta un business care anul trecut a generat o cifra de afaceri de 304 mil. euro si un profit de 13,2 mil. euro, fiind si cea mai profitabila companie din cadrul celor patru importatori controlati de Tiriac Holdings, scrie Ziarul Financiar.

Criza ne va devora sapte ani din viata. Fostul ministru al finantelor, Sebastian Vladescu, explica, in exclusivitate pentru "Bursa", solutiile sale pentru iesirea din impas. Prognoza sumbra: urmeaza un an dramatic pentru noi." In momentul actual avem o problema de incredere care a disparut, bancile nu au incredere in clientii lor, clientii nu au incredere in banci, iar Banca Nationala vine cu multe reglementari pentru a preintampina eventualele probleme ale creditelor neperformante", spune Vladescu.

Balcerowicz: Bancile nu au stiut sa includa si prudenta in strategie. Bancile ar trebui sa crediteze in asa fel incat sa nu dea faliment. Daca vor credita prea mult si intr-un mod imprudent, vor avea probleme. Mai mult, aceste probleme ar putea afecta si restul economiei, spune Leszek Balcerowicz, omul care a implementat programul radical de transformare economica a Poloniei, intr-un interviu acordat The Money Channel si citat de Business Standard.

BCR si BCR Life au lansat o asigurare inedita. BCR si BCR Asigurari de Viata (Life) Vienna Insurance Group au prezentat ieri o noua polita de asigurare de viata cu componenta investitionala. Aceasta garanteaza clientilor la scadenta un randament minim de 84% la investitia in lei si de 45% pentru cea in euro, scrie Evenimentul Zilei.

Iata cum ar putea arata Logan-ul tau in schimbul a 1.000 de euro. Iti mai aduci aminte de Logan-ul negru mat pe care StiriAuto.ro ti l-a prezentat la inceputul acestui an? Ei bine, acesta si-a schimbat proprietarul, dar si aspectul. Un nou tuner, si anume Auto Art Service, a oferit “vedetei” pe patru roti un nou look. Pretul unor astfel de modificari se ridica la aproximativ 1.000 de euro. Garda la sol a fost coborata pentru un plus de sportivitate. Scaunele au fost si ele schimbate, tapiteria acestora fiind in ton cu nuantele caroseriei, scrie StiriAuto.ro.

Frankfurt 2009, intre efectele crizei si tehnologia viitorului. Dacia nu prea agreaza aerul german, astfel ca vedeta standului romanesc de aici este Sandero Stepway, care troneaza alaturi de Duster. Mai avem de asteptat, asadar, pana cand vom vedea noul SUV Dacia. Conceptul Duster aproape ca nu mai atrage atentia nimanui, avand in vedere ca a devenit arhicunoscut, dupa ce a fost prezentat in premiera la Geneva, in urma cu jumatate de an. Extrem de simplist si relativ mic, standul Dacia este, din pacate, unul dintre cele mai triste din cadrul salonului, scrie 24auto.ro.

Criza a ras doua milioane de milionari in intreaga lume. Cati au mai ramas. Cati sunt romani. Recesiunea a facut ravagii la nivel mondial si in randul milionarilor, astfel ca in 2008 numarul acestora s-a redus cu 17,8%, de la 11 milioane la noua milioane. De asemenea, valoarea activelor aflate in administrarea unor institutii financiare a inregistrat o scadere de 11,7%, la 92.400 miliarde de dolari, potrivit unui studiu realizat de Boston Consulting Group (BCG) si citat de Gandul.

Chiriile din Bucuresti, pe locul sase in estul Europei. Chiriile platite in Bucuresti au scazut cu peste 25%, in medie, in ultimii trei ani, ajungand printre cele mai mici din regiune, releva un studiu UBS. Dar si la salarii am ramas ultimii. In valori absolute, chiria medie a coborat de la 465 euro/luna, in 2006, la 354 euro/luna, in prezent, conform bancii elvetiene, scrie Capital.

3,4 mil. euro - atat a castigat anul trecut cel mai bine platit avocat din Romania. Cel mai bine platit avocat din Romania a castigat oficial anul trecut 12,45 mil. lei (3,4 mil. euro), adica 280.000 euro/luna, nivel apropiat cu cel mai mare venit net din avocatura raportat pentru 2007, conform datelor transmise Ziarului Financiar de Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Topul celor mai mari 10 venituri realizate din profesii liberale in 2008 este dominat in mod absolut de avocati, in timp ce in 2007 erau reprezentati si notarii si expertii contabili.

Mobila ecologica, o solutie atat pentru casa, cat si pentru birou. Mobilierul din lemn este din start un produs natural. Fara insa a fi afectate padurile tropicale, selectia lemnului pentru aceste produse se face din alte loturi de cherestea, selectionate din zone temperate, astfel ca se diminueaza nu numai riscul defrisarii, ce poate afecta mediul la nivel global, ci si distanta de transport a materiei prime. Tehnologia prelucrarii lemnului si a utilizarii lacurilor ecologice implementata de companie elimina toxicitatea atat la nivelul personalului de lucru, cat si fata de utilizatori si de mediul inconjurator, scrie NewsChannel.ro.

Culmea somajului: sase luni fara job in IT. Somajul in IT. Cine s-ar fi gandit in 2008 ca domeniul cu deficitul de personal cel mai mare si cu nivelul salarial cel mai ridicat s-ar putea confrunta cu acest fenomen? Si totusi, specialistii de pe piata muncii spun ca unii IT-isti isi cauta chiar si sase luni un job si accepta salarii cu 20-30% mai mici decat anul trecut, scrie Business Standard. “Cei mai afectati de schimbarea de pe piata muncii sunt cei 10.000 de absolventi din 2008, care nu pot fi absorbiti de piata, dar si IT-istii din zona de project management”, spune Mihai Moghior, managing partner al firmei Brainspotting.