Afacerile Bisericii: cu Biblia intr-o mana si facturierul in cealalta. Probabil ca nu v-ati gandit niciodata ca benzinaria unde v-ati oprit este proprietatea unei bi­se­rici. Sau ca hotelul in care v-ati petrecut noaptea are ca ac­tionar majoritar o episcopie...In plina criza, cultele din Romania par sa fi prins gustul profitului. In ultimul an si jumatate, numarul firmelor infiintate de reprezentantii lui Dumnezeu pe Pamant a crescut cu peste 30%. Cu nume precum Pax Domini, Ora et Labora, Pro Ortodoxia, Diaconia sau Terra Crucis, exista, in acest moment, peste o suta de firme romanesti ce au printre asociati diverse entitati religioase, scrie Capital.

Patrick Gelin ar putea sa-si incheie mandatul la conducerea BRD.Societe Generale pregateste un alt bancher francez. Francezul Patrick Gelin (64 de ani), presedintele BRD-SocGen, ar putea sa-si incheie in cateva luni mandatul la conducerea celei de-a doua mari banci de pe piata. In locul sau ar putea veni un bancher cu experienta in SocGen, care in ultimii ani a fost director executiv al subsidiarei din Egipt a grupului, iar anterior a detinut functia de vicepresedinte al filialei din Cehia, Komercni Banka, scrie Ziarul Financiar.

Somer in Vest, deschid afacere in Romania. Cateva sute de mii de romani care au ramas someri in Spania, Italia sau in tarile nordice refuza sa se intoarca in Romania, in lipsa unui loc de munca platit decent. Fie se inscriu pentru ajutorul de somaj, care in unele cazuri ajunge la cateva mii de lei noi, fie vin inapoi in tara, pentru a-si deschide propriile afaceri, scrie Business Standard.

A inceput o noua criza imobiliara in Statele Unite. Guvernul american si statele federale se pregatesc pentru un nou val al crizei imobiliare din Statele Unite. "Creditele Option ARM sunt gata sa explodeze", a avertizat procurorul general al statului Iowa. De unde vine pericolul? Creditele ipotecare de acest tip se deosebesc de varianta lor simpla, cea cu dobanda variabila (n.a. adjustable rate mortgages), prin existenta unei optiuni care permite doar plata dobanzii sau a unei sume minime pentru o anumita perioada, de obicei 3 - 5 ani. Diferenta pana la rata lunara normala se adauga principalului. Cand acesta ajunge la o anumita limita sau trece perioada pentru care se aplica dobanda promotionala (n.a. care in vremurile bune a fost si de 1%), creditul se reseteaza, iar platile lunare pot creste de 5 - 10 ori, scrie Bursa.

Topul salariilor entry-level. Cel mai mare salariu de pornire se inregistreaza in domeniul petrol si gaze (380 euro), iar maximul poate ajunge la 642 de euro in cazul IT-istilor. Salariile pentru entry-level au scazut cu procente cuprinse intre 10% si, se pare, chiar 50% in anumite domenii: IT, sectorul bancar, vanzari, fara a socoti domeniul imobiliar si cel al constructiilor. Nu in toate industriile s-a intamplat acest lucru. Se poate spune cu siguranta ca venitul lunar a scazut, aici fiind incluse si comisioanele si bonusurile obtinute pe langa salariu, scrie Gandul.

Cele mai mari amenzi date de Consiliul Concurentei. Companiile prinse cu mata in sac de catre Consiliul Concurentei au „incasat” in 13 ani amenzi de 390 de milioane de lei. Cele mai consistente zece sanctiuni insumeaza 297 de milioane de lei - peste trei sferturi din suma totala. Domeniile in care s-au aplicat cele mai multe penalizari sunt industria alimentara, segmentul materialelor de constructii, sectorul farmaceutic, dar si in servicii – cablu TV, transporturi, asigurari, tichete de masa, scrie Capital.

Brabus a prezentat modelul electric Ultimate High Voltage bazat pe smart fortwo. Brabus a publicat informatii despre modelul elecric Ultimate High Voltage, care este bazat pe smart fortwo. Vehiculul a fost vazut initial la Salonul Auto de la Geneva de anul acesta, sub forma unui concept denumit smart fortwo Brabus Electric Drive. Cu ajutorul unei baterii litiu-ion localizata sub podea si a unui motor electric dezvoltat in colaborare cu Tesla Motors, vehiculul Ultimate High Voltage accelereaza de la 0 la 60 km/h in 3.7 secunde si de la 0 la 100 km/h in 9.8 secunde, scrie StiriAuto.ro.

Romanii prefera mall-ul virtual. Comertul online incepe sa castige din ce in ce mai mult teren in randul utilizatorilor de Internet. Desi in crestere, acest tip de vanzari nu este ocolit de efectele crizei economice. Despre tendintele comertului electronic, profilul cumparatorului, dar si cele mai cumparate produse pe care romanii le achizitioneaza de pe Internet, EvZ.ro a stat de vorba cu Marius Ghenea, presedintele PCFun & FIT Distribution. "Ca si segmente mari de produse, cel mai important este segmentul IT, cu notebook-uri, monitoare, etc., dupa care urmeaza piata produselor electronice si electrocasnice, televizoare, produse albe, media, inclusiv carti, bilete, concerte, evenimente sportive si altele", spune Marius Ghenea.

Audi R7 Concept, deocamdata doar in imaginatia unui designer. Desi in presa auto internationala s-a vorbit mult, in ultimul timp, de un concurent de la Audi pentru GT-urile Porsche Panamera si Aston Martin Rapide, constructorul de la Ingolstadt nu are nicio legatura cu automobilul din imagine. Acest coupe cu 4 usi si 4 locuri este rod al imaginatiei unui designer, pe nume Gabriel Rabhi. El a lucrat la acest studiu circa o luna, dupa propria marturisire, scrie 24auto.ro.

In 10 ani, toata lumea va folosi internetul pe mobil. Numarul romanilor care detin un blog creste de la un an la altul, tot mai multi romani folosesc servicii de socializare si aplicatii web 2.0 online si, de asemenea, creste numarul celor care le acceseaza de pe telefonul mobil. Cam acestea ar fi concluziile celei de-a doua editii a Webstock 2009, scrie Romania libera.

BCR: O agricultura eficienta poate sa hraneasca 100 mil. oameni - „cat cinci Romanii". Romania ar putea sa furnizeze graul necesar pentru 100 mil. oameni, la o rata a productivitatii de 90-95% din media UE si cu intreaga suprafata arabila cultivata, apreciaza Lucian Anghel, economistul-sef al BCR. "Daca nu crestem suprafata cultivata, dar ajungem la o productivitate de 90-95% din media europeana, tot am putea hrani 80 de milioane de locuitori", a precizat el, citeaza Ziarul Financiar.

Topul celor mai bine platite joburi de acasa. Lucrul de acasa poate aduce mai multi bani in perioada de criza decat munca de la birou. Unele firme prefera sa lucreze pe anumite proiecte cu freelanceri, mai ieftini decat agentiile specializate, sau cu angajati care nu atrag si cheltuieli cu chiria. Cel mai bine platiti profesionisti care au biroul acasa sunt web-designerii, traducatorii, contabilii si editorii. Grupul de reviste Burda Romania a decis sa lase 15 editori sa lucreze de acasa, facand o economie de spatiu de 150 metri, aproximativ un etaj, scrie Business Standard.