Cele mai scumpe apartamente noi vandute in Romania in 2009. Tranzactia-vedeta care a avut in prim-plan in acest an un apartament nou se leaga de numele lui Adrian Sarbu, care a platit peste 4 milioane de euro pentru un penthouse. Cea mai importanta tranzactie imobiliara vizand un apartament intr-un ansamblu nou (complexul de lux „Stejarii“, dezvoltat de Ion Țiriac) il are in centru pe Adrian Sarbu. Bossul de la MediaPro ar urma sa mai investeasca 1,2 milioane de euro in amenajarea locuintei. Celelalte vanzari din top 5 se invart in jurul cifrei de 1 milion de euro, scrie Capital.

Dinu Patriciu: In Marea Neagra sunt resurse uriase de hidrocarburi. Statele din jurul Marii Negre s-ar putea alia in mai putin de zece ani de aici inainte pentru a exploata in comun rezervele de hidrocarburi, a declarat ieri omul de afaceri Dinu Patriciu. De altfel, Dinu Patriciu crede ca rezervele de hidrocarburi din Marea Neagra sunt atat de mari incat ar putea fi o alternativa la rezervele Rusiei, ca furnizor international de energie, scrie Business Standard.

Ion Tiriac: Nu-mi place sa conduc in Romania din cauza riscului si a culturii romanului. "Nu conduc din cauza riscului ridicat, dar si din cauza culturii romanului care la inceputul lui noiembrie nu-si schimba cele patru cauciucuri de vara cu unele de iarna. A dat 10.000 de euro pe masina, dar nu mai da 200 de euro si pe anvelope", spune omul de afaceri, intr-un interviu acordat emisiunii ProMotor de la Pro TV. "Vanzarile merg prost si vor merge prost inca sase luni de zile, cu toate ca niciodata un roman nu a putut sa cumpere o masina atat de ieftin ca astazi", mai observa Tiriac, scrie Ziarul Financiar.

Accizele pornesc lantul scumpirilor anul viitor. Soferii fumatori, bautori de cafea si care se relaxeaza la un pahar de tarie vor simti cel mai dur acciza in buzunare, anul viitor. Potrivit calendarului anuntat la finele lunii martie de Ministerul Finantelor, in 2010 vor creste accizele pentru tigari, carburanti, pacura si electricitate. Peste aceasta veste proasta se suprapune alta: cursul la care se calculeaza acciza este cu peste 14% mai mare, scrie Evenimentul Zilei.

Proprietarul Caru’ cu bere: Pentru mine, centrul vechi e o mina de aur. "Pentru mine, centrul vechi e o mina de aur", spunea in 2005 Dragos Petrescu, cand lansa acolo un restaurant cu 250 de locuri, intr-o perioada in care nu prea vorbea nimeni de potentialul centrului vechi. Intre timp, Dragos Petrescu a preluat si "Caru' cu bere", iar in ultimul an zeci de terase au rasarit pe cele cateva strazi proaspat pavate din zona. Dezvoltarea centrului vechi l-a prins pe Petrescu, desi posesorul celor mai multe locuri din centrul vechi (aproape 800 de locuri in cele doua restaurante), destul de izolat, scrie Business Magazin.

Peste 30 de ani de manipulare a pretului aurului? De peste zece ani Gold Anti-Trust Action Committee (GATA) sustine ca Federal Reserve, impreuna cu celelalte banci centrale, intervine activ pe piata aurului pentru a mentine stabilitatea dolarului, a rolului acestuia ca moneda internationala de rezerva, precum si suprimarea semnalelor infla­tioniste oferite de metalul pretios. Este vorba, oare, doar de ultima decada? Un document recent declasificat din biblioteca presedintelui Gerald Ford arata "eforturile" Federal Reserve in aceasta directie, inca din perioada in care dolarul a fost "rupt" de aur la inceputul anilor "70, scrie Bursa.

Audi R8 vopsit in doua nuante de roz! Cool sau bataie de joc? Un Audi R8 vopsit in doua nuante de roz a oripilat intreaga suflare de pe strazile Olandei, cu mici exceptii, printre care si posesoarea sa, evident. Spun posesoarea pentru ca imi este imposibil sa imi imaginez ca un barbat ar comanda asa ceva! Partea buna a lucrurilor este aceea ca macar acest exemplar si-a pastrat logo-ul, spre deosebire de fratele sau „BMW R8”, scrie StiriAuto.ro.

Porsche Panamera, retusat de Lumma Design: CLR 700GT. Cea mai noua realizare semnata de Lumma Design este CLR 700GT, un cod sub care se "ascunde" noul Gran Turismo de la Porsche, Panamera. CLR 700GT este o versiune mult mai agresiva a acestui model, gratie elementelor aerodinamice remodelate. Parasocurile, prizele de aer, difuzorul spate, spoilerele si cele patru evacuari ii confera un look ultrasportiv, scrie 24auto.ro.

Noile generatii ale modelelor Ferrari Enzo, Ferrari 612 si Ferrari 599 sosesc pana in 2015. Ferrari a anuntat oficial ca, pana in 2015, va lansa trei noi supercaruri cu propulsor V12, produse la Maranello. Intr-un interviu acordat publicatiei britanice CAR, citata de Autoblog, presedintele executiv al Ferrari, Amedeo Felisa, a vorbit despre cele trei modele care vor sosi in urmatorii ani pe piata. Primul dintre acestea este urmasul lui 612 Scaglietti, care a aparut in premiera in showroom-uri in 2004, scrie StiriAuto.ro.

Monopol elvetian: sinuciderea asistata, o afacere de milioane de euro. O pacienta din Marea Britanie a declansat o dezbatere internationala pe aceasta tema, dupa ce s-a adresat instantelor de judecata carora le-a cerut o garantie ca sotul ei nu va fi condamnat la inchisoare dupa ce ea se va sinucide. Deoarece sinuciderea asistata este legala doar in Elvetia, peste 200 de britanici in stadii terminale ale unor boli degenerative au apelat la singura clinica din lume care acorda aceste servicii, „Dignitas”, la tariful de 10.000 de euro, in care sunt incluse cheltuielile de inmormantare, scrie Capital.

Producatorul Zuzu cauta cumparator. Cel mai mare producator roman de lactate, Albalact, business dezvoltat de familia Ciurtin, este de vanzare, actionarii companiei initiind deja primele demersuri pentru gasirea unui cumparator odata cu desemnarea unei banci de investitii care sa-i asiste in cadrul acestui proces. Informatia confirma zvonurile din piata conform carora nume mari din industria lactatelor, precum Friesland si Parmalat, dar si fonduri de investitii ar fi interesate de achizitia producatorului din Alba-Iulia, scrie Business Standard.

Afacere in crestere la sub zero grade. In ultimi trei ani, piata de gheata alimentara din Romania a crescut in medie cu 30%, conform datelor oferite de producatorii din domeniu. In 2009, tendinta se va mentine, semnele crizei urmand sa se vada pe acest segment abia anul viitor. Se estimeaza ca valoarea acestei piete ar fi de aproximativ un milion de euro, la nivelul lui 2008, scrie Startups.ro.